Zánět močáku v těhu - mám spěchat na pohotovost?

darxie
15. dub 2016

Ahoj, mám takový problém a už si nevím rady - jsem v 15 tt a hrozně mě bolí jakoby močový měchýř, je to dost ostrá bolest, nejhorší je to při sezení třeba v autě a hlavne když se mi chce čurat, to sotva chodím. Navíc občas mě močení pálí, ale ne vždy, hrozne me bolí zadá (v oblasti ledvin?) a připadá mi, ze mam minimálně zvýšenou teplotu. Napadl me zánět močáku, ale když jsem před týdnem byla u dr na kontrole tak CRP bylo v normě a ultrazvuk taky Ok. Nevíte co by to mohlo být? Pripadne pokud je to zánět, počká to do pondělí, nebo to muze miminku ublížit a mela bych si udelat vylet na pohotovost ?

werik153
15. dub 2016

Jsem taky 15 týden a řešila jsem stejný problém, ráno(minulý týden v pátek) jsem šla s močí za obvodní tak jí zkontrolovala a vše bylo v pořádku, říkala, že mě to může pálit z jídla, že to v těhotenství tak bejvá, když jsem byla teď v uterý na gyndě a říkala jsem mu to, i to jak mě to bolí, tak mě řekl že je to normální, že se tam roztahují různé svaly a že to prostě bolí.
No a teď mě to pálí pořád, občas mě to i bodá v oblasti močáku, tak je to asi prostě normální. Ale raději si stejně s močí ještě zajdi 🙂 Já bych šla pro jistotu.

darxie
autor
15. dub 2016

Ja prave nic paliveho nejedla a nejhůř to boli kdyz mam plný měchýř, po vyprázdnění je to zase na chvilku Ok:D tak nevim no

werik153
15. dub 2016

@darxie Mě to občas dost bolí i když čurám, jako že mě píchá v oblasti močáku a pak to přejde....já už taky nevím :D Asi si když mě to nepřejde dám pro klid duše zkontrolovat moč a víc to řešit nebudu 🙂 Zánět močáku by se mohl dostat do ledvnin a je to dost nebezpečný, takže jsi radši taky prostě dojdi znova 🙂

darxie
autor
16. dub 2016

Tak jsem vcera jela - zánět mocaku jako hrom a počínající zánět ledvin... No nic moc, ale snad bude mimi ok..

werik153
16. dub 2016

@darxie No, mazec. Tak to budu držet pěsti ať je brzo lépe. Já doufám, že kdybych měla taky nějaká začátek, tak to ta doktorka pozná.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru