Andílek

4. únor 2025

Ahoj všem, píšu anonymně, popravdě nechci moc, aby se řešilo, že jsem to zrovna já...
Mám dva syny 15 a 4.... Loni v září se nám mělo narodit miminko, šla jsem na klasickou kontrolu 4 dny před termínem porodu, bohužel doktorka miminko neslyšela, udělala ultrazvuk a zjistila, že miminko bohužel zemřelo. Poslala mě do porodnice, kde udělali kontrolní ultrazvuk, bohužel stejný výsledek. Museli mi vyvolat porod, narodil se nám syn...taková neskutečná bolest, která nikdy nepřejde...pocit prázdnoty a ten pocit, že to miminko, které chováte, musíte vrátit...dodneška si výčítám, že jsem neměla tu sílu malému utřít krev, která mu tekla z nosíku...ale tohle všechno vám dojde až později, v tu chvíli myslíte na úplně jinou věc...proč...proč se to stalo zrovna nám...nepřeju to nikomu, to vůbec ne, ale víte jak to myslím...přijdete domů, kočárek, postýlka, oblečení...první noc byla hrozná...já vyčerpáním usla a vzbudila se v noci na záchod...když jsem se vzbudila sáhla si na břicho a pak mi to došlo...nevím jak je to možný, ale jakobych to zaspala...pak sem se vrátila do reality a dalších několik probrečených dní a nocí...dny plynuly, bolest zůstávala a malé okamžiky mě vždycky srazili na dno...jako třeba pečení cukroví, říkali jsme si, jak to budu vzvaldat s miminkem a starším synem...naštěstí jsem doma se synem, takže ten mě zaměstná, do práce nejsem schopná se vrátit...a pak najednou v prosinci pozitivní těhotenský test, nesmírná radost, že se nám to podařilo...řeknu vám ty smíšený pocity teda nic moc na jednu stranu velikánská radost, ale na druhou stranu pořád víte, že to jsou teprve 3 měsíce, co se vám narodil andílek...loňské Vánoce byli nejsmutnější a zároveň nejšťastnější...na Štědrý den jsem to oznámila manželovi...oba jsme plakali...dny plynuly, já se radovala a zároveň brečela...ale ten strach... každá návštěva záchoda sem se bála ...a pak se to stalo 14.1. jsem šla volat na genetiku objednat nás na testy...telefon byl nedostupný... říkám si zavolám později, jdu na záchod a...ano špinění... takže jsme okamžitě jeli...miminko se přestalo vyvíjet v 8,5 TT...čekala mě revize...ležela jsem na pokoji, kde jsem ležela před 4,5lety,když jsme přišli o miminko.... říkám si doprkýnka proč... přejde to někdy? Podaří se to ještě? Vím, mám dva zdravé syny, jsem za ně vděčná, ale nějak se nemůžu smířit s tím, že už bych nikdy neměla mít možnost mít bříško a pak si užívat svého vysněného miminka...

vendes
4. únor 2025

Za sebe doporučuji skupinu na FB Dítě v srdci - pro rodiny po ztrátě miminka.

autor
4. únor 2025

@vendes děkuji za tip, jen...do skupin na fb se nejde přidat anonymně a já úplně nechci, aby každý, kdo mě má v přátelích všechno četl...málokdo věděl, že čekáme miminko...

merope
4. únor 2025

Doporučuji organizaci Dlouhá cesta. https://www.dlouhacesta.cz/cs/podpurne-projekty... - držím palce k miminku. Ono to dopadne.

autor
4. únor 2025

@merope děkuji moc ❤️

martina1317
5. únor 2025

Ahoj, ja mam dve zdrave normalne donosene deti… no do treti - v 19+1 tt odtok plodove vody, pro vsechny doktory to byl konec a jasny potrat (prvni smireni ze jsme o nej prisli), jenze syn zil i bez vody, ta se doplnovala a odtekala, vydrzeli jsme 2v1 jeste dalsich 11 tydnu a narodil se 29+6tt. Po porodu velke dechove obtize (a dalsi smireni ze o nej prijdeme), potreboval operaci prasklo mu strevo a nemohli ho na ni ani prevezt skrz kyslik natoz aby ji zvladnul - a zvladnul…(dalsi smireni ze je konec). Domu jsme ho dostali se stomii, s kyslikem, saturacnim cidlem… vraceli jsme se di nemocnice na operace stomie a uz je bez… v nemocnici jsem byla 11 tydnu do porodu a dalsich 12 tydnu po porodu. Za tu dobu jsem potkala neuveritelny pribehy tehotnych zen a nejsi v tomhle sama, bohuzel. Jedna holcina porodila svoje prvni mimco, melo atrezii jicnu, 5 mesicu ho lecili a uz vse vypadalo dobre a najednou to jeho telo vzdalo a umrel …. Zivot je proste strasne krehky. Ty jsi si ted prosla peklem. No ja taky byt mam na konci zdrave miminko. Take se citim okradena o to hezke tehotenstvi a porod, ale do dalsiho mimca uz nepujdeme prave ze strachu z toho co jsme si ted prizili, tohle znovu nezvladneme a nechceme zazit. Co kdyby… ty mas deti se stejnym partnerem? Mozna zkusit zajit na ivf kliniku, co se to u tebe deje… drzim palce!!!

autor
5. únor 2025

@martina1317 to je hrozný 😥 a mrzí mě co máte za sebou, přeju hodně sil, štěstí a hlavně, aby brouček byl v pořádku ❤️
No první syn byl s jiným ,,otcem"
Já jsem chtěla v roce 2014 darovat vajíčka, píchala jsem si hormony do břicha, ale vajíčka se nedělali měla jsem jich jenom 5, no a tak to stopli, já to v to tu chvíli skrz sebe nijak neřešila, měla jsem malého syna a další nebylo úplně v plánu. Pak když jsem začala s teď už manželem, tak jsme předělávali barák l, takže jsme to taky neřešili a v květnu 2020 jsme byli oba v Pronatalu na testech. Manžel v pořádku a já prý už tenkrát při tom darování byla se zásobou s vajíček jako 45 letá ženská. Řekli mi, že pokud se budeme snažit přirozeně nikdy se to nepovede a už mě chtěli objednávat na IVF...v červnu 2020 vlastně měsíc po jsem to nedostala a byla těhotná, bohužel v 8tt se přestalo miminko vyvíjet. Pak se zadařil v listopadu syn, no pak vlastně byl ten druhý syn, ale tam byli všechny testy v pořádku, ukázkové těhotenství, byla to blbá náhoda, smotala se šňůra, ne okolo krku, ale prostě jako kdyby se smotala tkanička a nešla mu krev... Doktoři říkali, že to bylo asi moc brzo po porodu a proto jsme o to teď přišli

martina1317
5. únor 2025

Jo je to zvlastni ze nekdy se to tehotenstvi tak potentuje a vlastne ani nevis proc, kvuli cemu… my meli indicie, ze bude neco spatne. Vychazeli mi po 1.screeningu blbe urcite hodnoty krve, co ukazuji bud na rozstepove vady, nebo na preeklampsii, predcasny porod, abrupci placenty…. Furt jsem si rikala “to je nejaka blbost”, treti dite, dve predtim ok, citila jsem se “normalne tehotna”… a pak proste lup v noci mi odtekla voda … a v tom 29+6tt odesla placenta - abrupce, zacala jsem krvacet, ale jelikoz jsem byla v nemocnici, tak se na to prislo HNED a hned me brali na cisare … no proste nekdy je ti mezi nebem a zemi, proc se to stalo? Je mi 30 let, takze vekem to neni, mozna ze uz bylo moje telo/deloha unavena po dvou detech a treti uz nezvladla? Netusim, fakt, tak jako si rikam, jak by to bylo, kdybych chtela dalsi dite? Opakovalo by se to, nebo ne? Zjistovat to nehodlam… ale naopak se ted tehotenstvi bojim jako cert krize. Hned jsem si nechala napsat antikoncepci a nechci nic riskovat… fakt ti drzim palce, jestli do toho pujdete znovu, tak at uz vse dopadne dobre, nech telo a hlavne i dusi odpocinout

autor
5. únor 2025

@martina1317 no právě já u všech třech dětí všechny testy v Pořádku ukázkové těhotenství a pak najednou 4 dny před termínem tohle...doteď si říkám proč jako, co to má znamenat, kdyby se narodil o týden dřív mohl tu být s námi...nešlo tomu zabránit, musela bych být 24/7 na monitorech, aby bylo něco vidět. Doktorka říkala, že už by mě nenechali až do konce, že bych ve 36.tt šla do porodnice na vyvolání porodu i když to nebyla genetická vada, opakování by byla opravdu velikánská náhoda, ale pro jistotu...a pak má člověk radost, že se zadařilo a nakonec to nevyjde. Já měla taky strach, každou návštěvu jsem kontrolovala papír...mám strach asi vždycky mít budu, ale nějak ten pocit, že už bych neměla být znovu máma...jakože vím, mám dva zdravé kluky děkuju za ně, ale snad mě chápete...a pak jsou tady takový, který mají 10 dětí, někdy jenom pro peníze a nebo ty děti týrají 😔 nevím proč je někdy svět tak nespravedlivej

lvl16
5. únor 2025

Hrozně mě mrzí, čím sis prošla. Není snad nic horšího, co se ženě může stát 🫂. Já mám doma dvě zdravé děti a v listopadu jsem prodělala mimoděložní těhotenství a přišla o vejcovod. Hodně lidí mi říká, že už to nemám pokoušet, že mám být vděčná za dvě zdravé děti. Ale ten pocit, že nám doma někdo chybí, ten mám hodně intenzivní a i když jsem o miminko přišla úplně na začátku, tak není dne, kdy bych na něj nemyslela.
Vím, že jsou naše situace absolutně neporovnatelné, jen jsem chtěla vyjádřit podporu a pochopení té touhy po dalším těhotenství.
Držím palce, aby se brzy zadařilo ❤️.

autor
5. únor 2025

@lvl16 proč, proč se tohle děje 😔 ale v tvým případě bych určitě zkoušela dál, já sama mám bývalou kolegyni z práce, která i s jedním vejcovodem otěhotněla...takže já bych to úplně nazavrhovala. Přeju ti, aby vám to vyšlo a miminko si k vám cestu našlo ❤️přesně ten pocit, že tu někdo chybí, samozřejmě syna nikdo nenahradí, ale miminko by to alespoň trochu zlepšilo...už jsme se tak těšili a pak ta revize...spadla jsem zas na dno...já teda beru vitamíny, když se snažíš o miminko a budu pít i čaj Ludmily Mojžíšové na otěhotnění, ale nikde jsem se nedočetla, jestli pít od prvního dne menstruace a nebo od posledního, všude píšou, že se má pít 8 týdnů v kuse, nic víc...tak nevím jestli můžu začít pít už třeba teď, protože zase bylinky prý účinek až za 2 měsíce🙈 taky bych chtěla brát Macu, ale nevím jestli by se to stím čajem netlouklo...budu muset zajít do lékárny se zeptat, ale já jsem teď v takový fázi, že nemám ani chuť jít někam ven, natož s někým mluvit...

vendes
5. únor 2025

Můžete je zkusit kontaktovat na přímo https://ditevsrdci.cz/cz, nebo je možnost založit si na FB druhý profil. My jsme po smrti dcery docházeli do Jihočeského dítěte v srdci.