Neúplný potrat. Jak vyvolat krvácení?

sishina
1. srp 2022

Dobrý den,
znovu prosím o radu.

Zamlklý potrat - jsem po čtyřech tabletách Mispregnolu, v pondělí 25.7. jsem potratila a postupně jsem už přestala krvácet. Bohužel dnes na kontrole doktorka zjistila, že mám v děloze ještě “zbytky” prý by bylo potřeba, abych se rozkrvácela a vyčistila úplně, jinak revize!

Mám ergotaminové kapky a čaj ze Šalvěje a Maliníku.

Prosím mate někdo nějaký tip nebo radu, jak vyvolat krvácení? Nebo nějakou podobnou zkušenost?

Děkuji, už jsem zoufalá.. 😞

levandule_k
1. srp 2022

Tady je seznam bylin nevhodných v těhotenství, můžou vyvolat stahy dělohy podporují krvácení.
https://www.bylinkyprovsechny.cz/tehotenstvi/by...

Pak ještě pelyněk. (pelyněk - nedoporučuje se užívat v těhotenství, ani během kojení, potlačuje účinek progesteronu a podporuje krvácení)

levandule_k
1. srp 2022

Já osobně bych si zkusila zameditovat a rozloučit se s tím dítětem, mentálně ho pustit. (Já jsem trochu ezo a ne každý má rád tento styl...)

sishina
autor
1. srp 2022

@levandule_k děkuji, toto už jsem provedla před potratem 🙏🏻. Bohužel tam zůstaly nějaké “zbytky” embryo už je pryč.

kubesovaadelka
1. srp 2022

@sishina zkusit vše, horka vana s bylinkami? Nebo termofon na podbřišek? Nemám zkušenost, termofon jsem zkoušela jako teenager na vyvolání ms a fungovalo to, ale jak to v tomto případu netuším, každopádně mě to mrzí 😔❤️

levandule_k
2. srp 2022

Ještě mě napadlo zkusit nějaké cviky na pánevní dno...

ninane
2. srp 2022

@sishina pokud nejsou žádné potíže, jako zimnice, horečka, výtok, který zapáchá, neřešila bych. Pila bych malinik, nebo bylinky na podporu čištění dělohy a pockala bych na příchod nadcházející MS. Já taky nebyla úplně čistá po potratu a tohle mi řekla sestra v nemocnici po kontrole, samozřejmě, ze kdyby cokoliv se mi nezdálo, okamžitě přijet.

fatal_error
4. srp 2022

@sishina Jak velky je ten zbytek, co v deloze zustal?
Mam docela cerstvou zkusenost z cervence, potrat byl tedy spontanni (den pred planovanou revizi to prislo samo), neodeslo vsechno, v deloze zustal zbytek plodovych obalu a v Krci mi rekli, ze to klidne muzeme nechat byt, ze to odejde s menstruaci. Druha moznost byl mispregnol, radeji jsem rekla, ze to chci mit pred dovolenou z krku, dostala jsem 2 tablety naraz (2 x 400) a jeste ten den odesel zbytek. 👌 Dalsi kontrola az po pristi menstruaci na gynde.
Tak treba to odejde normalne s menstruaci a bude klid i bez revize. Precijen seskrabnuti komplet sliznice poslepu a jeste v narkoze, to neni zrovna setrne sereni. :(

Podle toho, ze tobe dali mispregnol i na samotny potrat, musel byt plod jeste maly, mispregnol se dava pouze do velikosti plodu odpovidajici 7.tt, pak uz ne.
V Krci mi bylo receno, ze v mem pripade uz je na potrat mispregnolem pozde a jedine revize. No a den pred revizi to prislo samo, tak dobry, bez narkozy, uf.

sishina
autor
6. srp 2022

Bohužel, nakonec se zjistilo, že tam zůstalo celé plodové vejce. Musím na revizi, ale vybrala jsem si kliniku, kde to provádí s ultrazvukem a kyretou s odsávačkou. Snad už bude konečně vše v pořádku.

Rekonvalescence je 6 týdnu, prý za dva tři měsíce muže tělo už bez problému otěhotnět.

sishina
autor
6. srp 2022

Původně jsem navštívila fakultní nemocnici, kromě toho, že měli plno na 10 dnů dopředu, vůbec nebyli přístupní nějaké šetrnější variantě, než revizi naslepo. Tak jsem šla jinam 🙈.

fatal_error
7. srp 2022

@sishina jj, je prazdninovy provoz. na zacatku leta v Praze v Krci (take fakultni nemocnice) to same, termin na revizi za vic nez tejden, taky proto ja se revize o den nedockala a prislo to samo.

jestli zustalo cele plodove vejce, tak hlavne at to mas brzy za sebou a budes mit klid a jistotu, ze je deloha cista a nehrozi napr. zanet. 🍀

sishina
autor
7. srp 2022

@fatal_error ano na klinice, kde jsem byla v pátek me objednali hned na pondělí a prý budeme tři. Všechno mi vysvětlili a jsem klidná. Jen se bojim narkozy 🙈.

berushe14
16. srp 2022

Teď jsem si vyvolávala ms po ivf, které vyšlo, ale nebylo to dobre. Horka vana s levanduli, a sedmicka červeného…