Nevím, co dělat 😢 Mám si dítě nechat?

aleenka1234
21. lis 2016

Holky, dnes jsem si dělala test, krásně pozitivní. 1 den po vynechani ms. Mám již dvě děti a byla jsem po nich již 2x na přerušení. Dnes jsem zjistila, že jsem těhotná. Mám strašně smíšené pocity. Je to hrozně těžký. Manžel dítě už taky nechce, ale ani doktorovi nechci říct o upt, zase!!! Porod strašně bolí a mám ze všeho strach. Manžel má 52 let a ja 35 let, takže žádná mladimladice. Mám si dítě nachází?! Nejsem na to už stará?!! Jsem smutná ;((( Nevím, co dělat.

aleenka1234
autor
21. lis 2016
aleenka1234
autor
21. lis 2016

Jeee, automaticky mi tam tel. Hazi slova, co nechci. Samozřejmě myslím nechat a neee nachází ;)

monasek84
21. lis 2016

Tak hlavne v 35 letech uz bys mela vedet o vsech moznostech ochrany a nehuntovat si telo a hlavu zbytecnejma zakrokama...

tinaprofi
21. lis 2016

no dovol, mě je 35... a stará rozhodně nejsem 🙂))))) Těžká to situace, intuitivně ho nechceš, manžel taky ne, mrzí mě, že z toho nemáš radost, co by za to tolik ženských dalo. Ať už jsi v jakékoliv situaci, dítě je dar a taky máš právo na vlastní rozhodnutí. Zvaž to dobře.

babbota
21. lis 2016

Také je mi 35 a čekám 3. dítě, které nebylo plánované. Ani ve snu by mě nenapadlo jít na potrat. Pokud bych tak zarputile další dítě nechtěla, tak bych se chránila jak nejvíc to jen jde. My jsme o třetím uvažovali před rokem, pak jsme to nechali být a ono přišlo a je vítané. Bohužel je to situace, kterou za tebenikdo nevyřeší, to musíš sama. Stará nejsi. Hodně štěstí!

terezapetrova
21. lis 2016

@aleenka1234 sla bych do nej 🙂

tulikiss
21. lis 2016

a proc se nechranis kdyz uz dite nechces? klidne si jdi na treti potrat, je to tvoje volba, ale byt tebou tak si nasetrim a jdu na podvazani vajecniku, to je lepsi vyuziti penez nez chodit na potraty. Promin ale za hlasku, porod boli proto radsi pujdu na potrat, bych te asi propleskla.

itworks
21. lis 2016

Tohle nikdy asi nepochopím, když člověk ví, že nemá problémy s otěhotněním, že prostě neni schopen používat ochranu a pak se jen znovu diví, že je zase těhotný.....no co, tak zase půjdu na potrat a žádné ponaučení pro příště.Omlouvam se, ale je mi z toho smutno.

bonavoxa
21. lis 2016

@aleenka1234 Dítě je vždy dar. Nechat. Proč další nechcete? Teeeda, nedovedu si představit jít na interrupci. A ještě k tomu dvakrát. To nebolí? Fyzicky, psychicky, dlouho,... Porod je bolest, která přináší pak o to větší radost.

aleenka1234
autor
21. lis 2016

@itworks není to tak lehké, hormonalku nemůžu, kondomy používáme sem tam, po antikoncepčních gelech a kremech ma manžel znecitliveny penis ;)) tělíska se bojím.

verunka11221
21. lis 2016

O ochrane tu toho je dost a musim souhlasit. Jinac stara nejsi. Me mamce bylo 37let kdyz porodila brachu(treti dite a neplanovany). A vis co? Jsou za nej radi. Ja uz mam svou rodinu,bracha uz je taky pryc tak jsou radi ze maj mladyho 🙂

aleenka1234
autor
21. lis 2016

@tulikiss neřekla jsem, že půjdu na potrat, je to těžký. Musím se rozhodnout. Vím, že je dítě dar. Jen, není nám 20 let a mám strach.

klaraslavickova
21. lis 2016

Sem nastvana kdyz tohle ctu takovehle.... Chodi na preruseni jako by se nechumelilo a zeny jako ja cekaji marne!
Boze tak co takhle se chranit kdyz nechcete dite!zabila jste uz dve deti tak ted jako treti?jako fakt? Mate mraky sebe litosti jak se bojite tekiska a chudak manzek sito s ochranou neuzije vy si nezaslouzite takovy dar! Podivejtebse kokik je as tu co maji smulu me osobne treba miminko zemrelo a pak ctu o takovych jako vy.

aleenka1234
autor
21. lis 2016

@bonavoxa mám strach i z interupce. Ty pocity se ve mně tak melou. Jinak, moc vam vsem děkuji za názory.

verunka11221
21. lis 2016

@aleenka1234 Jestli deti uz fatjt neplanujete a mas takove problemy tak bych zvazovala podvazani jak uz bylo zmineno.

aleenka1234
autor
21. lis 2016

@klaraslavickova Klari, je to těžký, vím, má kamarádka nemůže uz 6 let donosit dítě, 3x samovolny potrat a teď před týdnem musela ve 21 týdnu porodit, protože miminko bylo velmi nemocné a kdyby přežilo, bylo by tak nemocné, že by ani nežilo ;( . Proto tentokrát přemýšlím a rozebírám. Máme dvě děti. Díky Bohu zdravé, to je jediné, na čem mi záleží a radi cestujeme, s miminkem už by to takhle nešlo.

itworks
21. lis 2016

@aleenka1234 hlavně, že si umíš tu ochranu obhájit. Musíš to ale uz začít řešit, jinak se to může stále opakovat a ty nervy a vycitky za to nestojí ne?A co dát miminko k adopci a pomoct nějakému páru, či touží po miminku a nedaří se?Ano, musela bys jsi rodit, ale udělala bys někoho šťastným.

aleenka1234
autor
21. lis 2016

@verunka11221 doktor mi to nedoporučil, už jsem to s ním více krát resila, když nemáš zdravotní problémy, tak to nejde.

veg
21. lis 2016

@aleenka1234 me je 35 a mam prvni mimi. Zakratko pak budem delat na dalsim a pak treba zas.. deti jsem nechtela, a nakonec jsem uplne unesena.. na interupci bych nikdy nesla, takhle nepremyslim.. musis si to vyresit sama, zkus se naladit na to, ze ti doma beha rocni detatko a zvatla si bvablabla..pffl..efv 😁😁😁 chapes? Nebo to bude tak jak to bylo.. je to na tobe, manzel to nak da..

hanulkaha
21. lis 2016

@aleenka1234 Nejsi nejmladší? Mě je 31 a čekáme první miminko 😀 A pokud nám to financční situace dovolí, chtěli bychom tři, a neřeším, že 3 děťátko bych rodila po 35 😉
Pokud třetí dítko zvládnete ohledně peněz, nechte si ho! Jednou za něj budete rádi 🙂

tulikiss
21. lis 2016

@aleenka1234 to je kravina to vis ze jde nechat si podvazat vajecniky i kdyz nejsou zdrav. problemy. jenom si to clovek musi zaplatit sam, ale uprimne nez si porad platit potraty tak radsi tohle.

bonavoxa
21. lis 2016

@aleenka1234 Všechno, co má v životě cenu a hodnotu bolí a vyžaduje oběti, aby se člověk sám v něco směnil. Mám náročné dítě, často nemám sílu ani možnost jít ani někam ven, kdy chci. Ale postupně se to zlepšuje, úplně se těším, až budeme cestovat spolu, vydrží sedět v klidu apod. Na zábavu bude ještě času dost...a když ne, vlastně nevadí. A to je proces, ke kterému snad většina lidí postupně dospěje.
A porod mě bolel jak čert! Myslím, že jsem jim i nadávala a rvala že už nikdy víc! A teď už plánujeme druhé.

verunka11221
21. lis 2016

@aleenka1234 Co jsem se docetla tak jde ale zakrok si clovek hradi sam. Kdyz se na dite necitis tak bez na potrat a prober treba i s jinym dr. moznosti jak tomu v budoucnu zabranit. Ale jestli si mimco nechas ver ze litovat nebudes. Vidim to u nasich.

astyna
21. lis 2016

Tchýně má podvázané vaječníky a přesto otěhotněla. Tak šel i tchán a už mají pokoj. A to jí bylo jen o něco málo než tobě. Ona si to obhájila před komisí.

Já spíš chápu to, že tvému partnerovi je již 52 let, to se mu nedivím, že další dítě nechce, tchán má v tomto věku už vnoučata. Možná se i díky němu cítíš jinde než "vyjuchané 30nice" a i ten životní standard bude jiný. Zařiď si to tak, jak chceš. Na tomto diskuzním foru, kde je drtivá většina "zebřic" a snažilek, nemůžeš doufat, že ti poradí přerušení.

aleenka1234
autor
21. lis 2016

Já si už myslela, že jsem v přechodu, měla jsem už 3 měsíce jakoby návaly ;) Holky, nechápu to. Manžel má po padesátce pořád sperma jako mladík ;D

kacca11
21. lis 2016

Pokud dite chcete, nechte si ho. Pokud ho nechcete, tak zadne dite si nezaslouzi se narodit nechtenne.

Doporucuji zvazit jine formy ochrany - telisko ci sterilizace. Bud tva nebo muze.

aleenka1234
autor
21. lis 2016

@tulikiss opravdu to nejde jen tak, že reknes doktorovi ať te podvaze a oni to udělají. Není to otázka peněz.

hermelinah
21. lis 2016

To je snad troll, v 35 už je člověk dost starý na to aby se dokázal chránit a měl by mít dost rozumu na to aby věděl, že tohle opravdu diskuze nevyřeší, jen vyvolá "konflikt"
Ale pokud je to vše pravda, pak si troufám říct, že doktor už z Vás musí být na mrtvici, protože takhle nezodpovědný pacient je jistě snem každého lékaře. Musíte si to srovnat v hlavě sama, já osobně bych si ho nechala.

tulikiss
21. lis 2016

@aleenka1234 kecy..

§ 14

Sterilizaci z jiných než zdravotních důvodů lze provést pacientovi, který dovršil věk 21 let, nebrání-li jejímu provedení závažné zdravotní důvody, a to na základě jeho písemné žádosti. Žádost je součástí zdravotnické dokumentace vedené o pacientovi.

§ 15

(1) Před provedením sterilizace ze zdravotních nebo jiných než zdravotních důvodů je ošetřující lékař povinen podat pacientovi informaci o povaze zdravotního výkonu, jeho trvalých následcích a možných rizicích. Informace musí být podána před svědkem, kterým je zdravotnický pracovník. Jestliže pacient požaduje přítomnost dalšího svědka podle vlastního výběru, poskytovatel to umožní. Záznam o podání informace podepíše ošetřující lékař, pacient, svědek, popřípadě svědci; záznam je součástí zdravotnické dokumentace vedené o pacientovi. Mezi podáním informace a udělením souhlasu musí být přiměřená lhůta; jde-li o sterilizaci ze zdravotních důvodů, lhůta musí být nejméně 7 dnů; jde-li o sterilizaci z jiných než zdravotních důvodů, lhůta musí být nejméně 14 dnů

lucie7411
21. lis 2016

Je mi z toho děsný smutno..až mě bolí u srdíčka....Nezlob se na mě ale v 35 letech snad už víš co je ochrana ne? Pokud Vám nesedí nějaká ochrana tak musíte mít jinou nebo si nepamatuješ ze školy co udělá spermie a vajíčko??? Je mi z toho do breku, my se snažíme o miminko jak dlouho, doslova se o něj modlíme a prosíme aby to vyšlo a ty? Ty už jsi byla 2x na potratě a o třetím uvažuješ !!! Neskutečný, promiň, že jsem hnusná, ale já na Vás nemám slov, hlavně že rádi cestujete....ono se dá cestovat i s prckem, ale evidentně by Vám překážel při výrobě dalšího dítěte na potrat... Takové jako jsi ty by neměli být ani matky !!!!!!!!!!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru