Otěhotnění a každodenní myšlení. Je někdo, kdo na to myslel a povedlo se?

28. lis 2024

Dobry den chci se zeptat je tu někdo kdo bohužel přišel o miminko a teď se snaží o další a mysli na to ?
Já samozřejmě porad ! Ale už mi vadí ty kecy když na to myslíš nikdy žádný mít nebudeš a nepůjde to.
Je tu někdo kdo na to myslel ale presto se to povedlo!
Potřebuju trochu uklidnit to přeci nejde na to nemyslet. Dekuji

felis
28. lis 2024

Ahoj, no, ono to je trochu pravda. Ono je ale podle mě nemyslet a nemyslet. Já třeba po potratu myslela na otěhotnění, ale zároveň jsem si naplánovala život tak, jakoby žádné dítě nemělo přijít. Pustila jsem se do dvou kurzů a z toho jeden akreditovaný pro změnu kvalifikace, plánovali jsme kam pojedeme příští léto, plánovali jsme svatbu... prostě jsem se druhé pololetí tohoto roku vytizila na max. Ta touha nezmizela, ale byla někde na pozadí. No a do třech menstruací po potratu jsem otěhotněla znova. Celkem mě to překvapilo. Příznaky těhotenství se prekryly s virozou, takže jsem se ani nesledovala. Až čtvrtý den zimnice při rýmě a první den zpoždění mi došlo, že i ta bolest bradavek není nejspíš PMS 😆 takže klidně mysli, ale zamestnej se tím, co Te baví, co vychází ze srdce.

autor
28. lis 2024

@felis dekuju za krásný názor! ❤️
To jsem potřebovala slyšet

lencaa11
28. lis 2024

Bohužel něco na tom pravdy je čím více se na to myslí a tlačí myšlenky tom víc se hlava a tělo blokuje opravdu to chce myslet na to zdrave ne přehnaně vše moc skodi

klokanka31
28. lis 2024

Já vždycky otěhotněla když jsem se zaměřila na něco jiného. Když jsem fakt chtěla, nešlo to...X let jsem nemohla otěhotnět, pak jsme měli manželskou krizi, já si chtěla začít žít po svém, a byla jsem v tom. Bylo to ale mimoděložní, pak jsem chtěla otěhotnět, zas nic. Až když jsme plánovali výlety na dovolenou a těhotenství jsem neřešila, tak jsem do toho vlítla znova. To bylo biochemko, bylo mi to líto, ale moc jsem to neřešila, užívali jsme si cestování. No a měsíc po potratu znova pozitivní test, a z toho mám 4 letou dceru 🙂

rosalindamelinda
28. lis 2024

Taky to hodně záleží na věku a jestli už nějaké děti máš. Pokud to nejde pouze z důvodu psychiky, tak je to ještě možná menší zlo a pomůže se zaměstnat něčím jiným. Ale pokud to nejde dlouhodobě a zjistí se, že je to ze zdravotních důvodů, tak to už je horší. Tady ti už nepomůže se ničím vytížit a dělat něco jiného, ale musíš naběhnout do Caru a řešit zdravotní důvody. Takže uvidíš no, pak se to řeší dle toho věku a doby snažení. 😔

karoliiina20
28. lis 2024

Mam to stejne jako ty . Klidne jestli chceš tak napiš do zpráv.

traveller007
28. lis 2024

Otěhotněla jsem ten cyklus, kdy jsem na to myslela prakticky 24/7, na nic jiného jsem se nebyla schopná soustředit a byla jsem tak vystresovaná, že jsem skončila na neurologii s předepsanými antidepresivy a léky na spaní. Bylo mi 31 v době početí, jedná se o 1. vymodlené dítě, oba jsme tedy jinak zdraví, takže nebyl žádný jiný problém.

rayasisu
28. lis 2024

Myslím, že opravdu na tom něco je.... Dvě děti mám z ivf, když jsem se chystala vrátit na plno do práce a na další dítě nepadla ani myšlenka, tak najednou i přes diagnózu neplodnost jsem přirozeně otěhotněla. Takže i když to člověk poslouchat nechce, tak nejspíš na tom něco pravdy bude. Ale i přesto bych si nastavila hranice a slušně požádala, že tyto připomínky a řeči ti nepomáhají. Někdy si to lidi v dobré víře ani neuvědomí, že říkají něco, co člověk nechce slyšet a bolí ho to.

lauriak
28. lis 2024

Ja som na to mylela ale skor som s tym nepocitala a to nacasovanie bolo velmi nevhodne.
Prvy krat sme sa zacali snazit, od kamaratiek som vedela, ze to moze trvat dlho. Zacala som v najnevhodnejsom case a dufala som, ze sa do roka podari. Vyslo to hned. Bola som v jeden moment tehotna, do toho som statnicovala a pracovala na full time 🥵
Druhy krat som pocitala s tym, ze to zase vyjde hned. A ono nie. 4 mesiace nic a v momente ked som dostala ponuku v praci na lepsie miesto a viac penazi tak som nasla pozitivny test.
Treti krat som otehotnela z jedneho nechraneneho sexu ked som si hovorila, ze urcite neotehotniem lebo ved uz sme stari a z jedneho sexu, ktory bol uz po ovulacii nemozeme predsa otehotniet. A to som na to myslela velmi intenzivne a cely cas som hovorila si, ze urcite tehotna nejsom 😅

lemamama
29. lis 2024

Já na to myslela pořád, testovala ještě před MS, honila duchy a normlane to vyšlo.

kitty_cat34
29. lis 2024

Já jsem o miminko přišla, na další jsem čekala 2 roky… NIKDY jsem na to nepřestala myslet a chtít… miminko přišlo ve chvíli, kdy jsem se zaměřila i sama na sebe… začala jsem více sportovat, stravovat se vegetariánsky, držet půst, věnovat se více pracovním projektům… taky jsem se rozhodla, že nebudu čekat a půjdeme na ivf… a pak jsem otěhotněla asi 3 měsíce před plánovaným ivf… ale myslela jsem na to denně, pouze se zaměřila i sama na sebe… ne kvůli miminku ale kvůli sobě 🙂 držím palce❤️

anonym055
29. lis 2024

S dcerou jsem otěhotněla měsíc po mé druhé revizi.. a zrovna po této revizi jsem manželovi oznámila, že už se o miminko snažit nechci, že budeme jenom my dva, že už bych další ztrátu nezvládla.. a hned ten měsíc se nám povedla dcera.. teď čekáme druhé miminko a to jsem myslela pořád na to, že bych si přála druhé miminko a snad se to tento měsíc povedlo atd. Takže asi na tom něco pravdy bude.. ale určitě to nebude platit 100%. U nás to bylo 50/50.. a co teprve zeny podstupujici IVF, ty na to musi myslet neustale... ale tyhle řeči od ostatních jsou velice zranujici, nebo alespoň pro mne to tak bylo.. asi si to neuvědomují... Přeji Vám, ať se brzy dočkáte vytouženého miminka ❤️🍀