Potratová injekce. Máte někdo zkušenost?

maty91
8. únor 2022

Ahoj,
zajímalo by mne, zda má s tím tady někdo zkušenost. Na internetu jsem se toho moc o potratové injekci nedočetla.
Poslední menstruaci jsem měla cca. před 8 týdny.
Jelikož jsem měla velmi citlivé prsa a menstruace nikde, tak jsem si udělala těhotenský test, kde se mi objevila slabá druhá čárka. S přítelem sme se začaly těšit, že budeme mit miminko. Už o tom docela často mluvíme.
Asi 7 tyden od mé poslední menstruace jsem začala slabě špinit. K tomu se přidali strašné bolesti v levém podbřišku. O 3 dny později jsem začla krvacet, ale ne menstruacně. Udělala jsem si další test a byl jasne pozitivní. Ale pořad sem krvacela. Jelikož pracujeme v Tyrolsku na sezóně, tak sem si na rychlo našla gynekologa. Ještě jsem tady u dr. nebyla. Doktor mi řekl, ze musím hned do nemocnice, kde mi odeberou krev a ze to vypadá nejspíš na mimodelozni těhotenství.
Tak sme jely do nemocnice, odebrali mi krev, gynekolog mne vyšetřil. Za 2 hodiny byly výsledky. Hcg jsem měla asi 186. Řekl mi ze mám přijít zase na kontrolu. Ze to musí chvíli sledovat, aby si byl jistej. Zda je to opravdu mimodelozne. A až si bude jistej. Tak mi pichnou injekci, která mi sníží hcg hormony a tak nějak by to mělo odejít samo. Dohromady sem byla na 4 kontrolách. Hcg mi kolísalo, první kontrolu jsem měla 186 o 2 dny později 144, druhy den 160 a dnes tz. O 2 dny později sem měla 190. Tak mi dnes dali injekci, za 3 dny jdu na kontrolu a pak mám dalších x kontrol před sebou. Říkali, ze když mi injekce nezabere, tak mi daj další. A když ani to, tak operace. Ale prej to normálně zabírá. Pořad krvácim a je mi trochu na zvracení. Na webu jsem nic o tom nenašla. Našla jsem jen něco, co se dává psům. Mám z toho hroznou depresi. A bojím se, ze naše možnosti na miminko se snižují. Je mi 30 let a jeden potrat už mám za sebou a teď tohle mimodelozne.
Dekuju moc za každou odpověď.

klokanka31
8. únor 2022

@maty91 A tak je jisté že je to mimoděložní? Divím se že by ti prostě neudělali operaci 🤔

maty91
autor
8. únor 2022

@klokanka31 Podle toho nízkého HCG, ještě jak krvácim. Mám to prý na levém vaječníku. V děloze nic nemám. Tak to prej mimodelozne je. Taky tomu moc nerozumím. Proto se ptám tady, jestli to neměl někdo podobně.

klokanka31
8. únor 2022

@maty91 Aha, já to měla ve vejcovodu tak mi ho celý vzali.

maty91
autor
8. únor 2022

@klokanka31 a krvacela si při tom? Ještě před tou operaci? Melas taky také nízké hodnoty HCG?

klokanka31
8. únor 2022

@maty91 Nekrvácela, jen lehce špinila. Jaké jsem měla hcg nevím, když to doktorka zjistila (bylo to cca 7tt) tak mě okamžitě poslala do nemocnice, a na odběry krve nebyl čas...

merope
8. únor 2022

@klokanka31 Tak on může být rozdíl i standardního postupu v Tyrolsku a v ČR. Tam se můžou snažit vejcovod zachránit, u nás prostě berou, že odstranění je "triviální operace"...

maty91
autor
9. únor 2022

@merope jestli to tak je, tak je to opravdu otřes.

klokanka31
9. únor 2022

@maty91 Bohužel má
@merope pravdu, ještě jsem neslyšela že by mimoděložní lékaři řešili jinak...

surikata131
9. únor 2022

@maty91 on ten vejcovod nemusí být ok a mihlo by se to opakovat, proto ho berou...ale mám pocit, že v usa to řeší i bez operace podáním metotrexátu, možná mají podobný postup i v Rakousku....

eliza1984
9. únor 2022

a i u nás v ČR na soukromých klinikách nelze jiné řešení než odebrání vejcovodu?když si to člověk zaplatí?

maty91
autor
9. únor 2022

@eliza1984 dekuju za info, snad to bude OK.

eliza1984
9. únor 2022

@maty91 bohuzel Vam nemohu dat solidni zpravu, jen me to napadlo ze mozna soukrome kliniky mohou postupovat jinak...

maty91
autor
9. únor 2022

@eliza1984 dekuju

lenicka98
11. únor 2022

Podáním metrotexatu to řeší i tady, mě ho dali taky, podle mě lepší řešení..

kmarie81
13. únor 2022

@klokanka31 metotrexat je mozny i u nas. Ja mam stejnou zkusenost jako autorka - take levy vajecnik a ve fn plzen mi dali na vybranou - bud operace a mozne odebrani vajecniku nebo injekce metotrexatu. Volila sem metotrexat, ten se muze dat pokud je hcg nizsi nez tusim 1500 a do nejakeho tt (ja 6tt tehotenstvi a hcg 525) . Doktori z meho rozhodnuti nebyli nijak nadseni, po operaci by meli jistotu, takhle se porad bali ze to muze prasknout. No me jedna davka nestacila a tak sem injekce dostala dve. Nevim jestli ho tady v cechach nenabizeji trebas jen v nemocnicich, ve kterych je i onkologie, protoze me to aplikovali na onkologii, s tim ze je to vlastne slaba chemoterapie, ktera to embrijko rozbije a ono se pak vstreba( takhle nejak mi to vysvetlovala doktorka na onkologii). Dalsi 3 mesice by se nemelo otehotnet. Kazdopadne jesteze sem se tak rozhodla, protoze hned 4 cyklus jsme zacali stimulovat na ivf a podarili se odsat jen vajicka z toho leveho vajecniku a me doma diky tomuto rozhodnuti spinka v postylce za chvili rocni holcicka.

kmarie81
13. únor 2022

@maty91 jak uz sem psala 4 mesice po mimodeloznim tehotenstvi jsem otehotnela. Urcite to priste vyjde 🍀

maty91
autor
17. únor 2022

@kmarie81 dekuji moc za odpověď. Hned jsem klidnější. Před dvěma dny jsem byla na kontrole a hcg jsem měla už jen 120. Říkali mi ze do týdne by se to mohlo vstřebat.