Zamlkle těhotenství a čekání na samovolny potrat

bam7
28. dub 2019

Ahoj, vím ze tu bylo probirano mockrát nicméně možná najdu odpověď. Podle PM bych měla být v 10 tt. Na kontrole v 7 tt byl plod menší a tak jsme čekali. Nicméně jsem už tusila ze je něco jinak...o dost se zlepšily nevolnosti atd. Teď ve středu se potvrdilo ze od te doby neroste, není srdíčko. Jenže na utz najednou byli 2! Cca stejně velcí - jednovajecna mo-mo dvojčata - podle toho co jsem se docetla práve velmi velmi komplikovana věc. Doktorka mi dala obě varianty - revizi nebo vyčkat na samovolny potrat. Jenže ono se nic neděje ... je to už tedy téměř 4 týdny a s výjimkou lehounkeho splnění včera porad nic... Dnes opět úplně bez krvácení nebo bolesti. Podelala jsem zahradu, ležela snad věcně v horké vane a nic.... Muse to trvat i takto dlouho?

sudylichozrout
28. dub 2019

@bam7 a oba plody jsou bez srdecni akce?

terezuka
28. dub 2019

@bam7 Ano, samovolny potrat prichazi 5-6 tydnu od umrti plodu. U mne to bylo temer tech 6 tydnu. Vyckani stalo za to.

lazoplazo
28. dub 2019

@bam7 měla jsem to podobně, plod odpovídal na kontrole teda cca 6tt, bez srdeční akce. Na podrobnějším UZ v porodnici mono dvojčata, jedno s velmi slabou srdeční akcí, za týden už nic. Vše rostlo pomalu, potratila jsem sama v 10tt (vana, víno, spousta šalvějového čaje), předcházelo tomu ale týdenní krvácení...

vineta
28. dub 2019

@bam7 Ahoj, to je mi líto. Příchod samovolného potratu po ZT může trvat, jak píše
@terezuka , delší dobu, obvykle k němu dochází prý v 10 tt až 12 tt. Já potratila cca 5, 6 týdnů poté, co se plod přestal vyvíjet. A byla jsem moc ráda, že jsem to zvládla bez revize; během toho čekání, i když to nebylo moc příjemné, jsem se s tím nějak zvládla vyrovnat a potrat pak byl takové rozloučení, rekonvalescence byla neskonale příjemnější než po revizi.
Jen si hlídej teplotu, neměla bys mít horečky, silné bolesti (až na potrat samotný) ani nějaký divný výtok, to by mohly být známky zánětu a je lepší se v takovým případě ukázat doktorovi. Držím pěsti, ať je to brzy za tebou 🍀

bam7
autor
28. dub 2019

@bam7 Dekuju Vám moc...jsem s tím tak nějak srovnana, mělo to tak být ... Budu tedy ještě čekat a zkusím asi třeba to vino i když ho normálně nepiju 🙄 Na revizi se mi opravdu nechce - budu věřit vlastnímu tělu proste. Uklidnili jste mě ze i 6 týdnu to muže být a rak věřím ze to půjde a zvládneme to ...

terezuka
28. dub 2019

@bam7 Verte si 🙂 Jestli se citite dobre, nebojte se. Muj doktor rikal, ze to bude jak silnejsi menzes, byl to teda spis maly porod (bolesti samozrejme ne tak silne, ale pravidelne stahy to byly, trvalo to pul hodiny). Ale i reakce meho tela pote byla jak po porodu - euforie, radost, rekonvalescence nebyla treba, byla jsem jak nastrelena energii (tak jsem to mela i po porodu)... nikdo to moc nechape, ale vlastne na to rada vzpominam, citim se od te doby nesmirne silna a verim svemu telu mnohem vic.

holkaokomodra
28. dub 2019

@terezuka to je neuvěřitelná zkušenost, kolikátý týden to bylo?

bam7
autor
28. dub 2019

@terezuka dva porody mám za sebou a tak te euforii opravdu věřím. Nedovedu si teď představit ze mě uspi a probudil se “jako by nic”... obavy mám ne ze ne... věřím ale, ze pokud si to odziju cele je to dobre. Díky moc za podporu!

sluckynek
28. dub 2019

Já potratila v 6 měsíci v červenci v lednu tohoto roku v 6 týdnů dvojčátka a teď v dubnu jsem potratila znovu , takže vím jak ti je v červenci jsem rodila v bolestech ve slzách že miminko ani nezaplace pro mě nejdelší hodinu a půl 😭 drž se ❤️

zahodila
29. dub 2019

@bam7 Je to dost invididuální, já jsem měla ještě ráno srdeční akci (ale pomalou, byla jsem upozorněna, že jde asi o neprosperující těhotenství), večer jsem začala krvácet a potratila jsem o 9 dní později. Taky doporučuju počkat, nemám na potrat špatné vzpomínky, samozřejmě ve chvíli, kdy jsem začala krvácet a věděla jsem, že je konec, jsem to oplakala, ale po samotném potratu jsem byla plná pozitivní energie, i proto že jsme se o další mohli pokusit hned, navíc je pak tělo nachystané na další těhotenství.

verusch
29. dub 2019

Holky mate muj respekt !!!!!! Ze jste to zvladli mi kdyz byli receno ze se jedna o zamlkly tehotenstvi a dal mi na vyber mezi revizi a nebo pockanim brala jsem revizi vzdycky mi to muj dr udelal jeste v ten den....nemohla bych mit v sobe něco co uz nezije :/ takze opravdu respekt !!!!!a drzim vsem palecky

vineta
29. dub 2019

@terezuka S tím souhlasím, po prvním potratu jsem podstoupila ještě revizi a s tím pocitem po probuzení z narkózy jsem dlouho bojovala a připadala si vlastním tělem úplně zrazená. Sice tam hrál velkou roli i průběh zániku těhotenství, kdy nešlo o zamlklé v pravém slova smyslu, ale i když v následujícím těhotenství došlo k nevývoji plodu, to, že jsem potrat zvládla celý sama, mi dost pomohlo a posílilo.

terezuka
29. dub 2019

@holkaokomodra uplne na zacatku, vyvoj se zastavil nekdy v 7. tydnu

terezuka
29. dub 2019

@bam7 “Odzit si to” - to je presne to, co mi pomohlo. Tri dny po oznameni jsme oba s manzelem jen breceli. A pak byl najednou slzam konec, nastala faze smireni a rozlouceni. A potrat prisel dva dny pote, co jsem uz nastvane a od srdce plodu rekla: “Hele, uz jdi. Jsem rada, ze jsi tu byl, ale uz to stacilo, chci jit dal.” Takze na ten potrat samotny jsem se vlastne v tu chvili uz tesila.

bam7
autor
29. dub 2019

@terezuka přesně tohle se jim snažím vysvětlit ale nějak se jim nechce...možná proto ze jsou na to dva. Je pravda ze ty nevolnosti nevymizely úplně ... možná ten co ještě nějakou dobu rostl to pekne bojkotuje. Chodím do práce a tak jsem asi nervózní i z toho co kdyby to přišlo v práci.

silvi34
16. kvě 2019

Mám dotaz, pokud se nehodí smažu....Je to pro mě moc důležité. Kdo má zkušenost se zamlklým těhotenstvím v Podolí? Dělali Vám před revizi dělohy ještě kontrolní ultrazvuk, aby se ujistili, že srdíčko opravdu nebije? Děkuji za přečtení a případné reakce.

lazoplazo
16. kvě 2019

@silvi34 poslali mě z ambulance s žádankou nahoru na ultrazvuk, kde se dělá screening, tam to detailně zkoumali (objevili slabou srdeční akci, kt. V ambulanci na UZ vidět nebyla).

lazoplazo
16. kvě 2019

@silvi34 nicméně nevím teda jak to je, když už máš přímo termín revize, tohle bylo teprve při domlouvání termínu...

bam7
autor
16. kvě 2019

Ahoj, pro ty co hledají informace které jsem hledala já se pokusím popsat jak to tedy u nás dopadlo. Jak jsem psala bylo to docela dlouhé čekání, nicméně jsem rada ze jsem vydržela. Po dalším týdnu kdy jsem sem tam jen lehce splnila jsem proste jeden den poznala ze je to tady. Přišly opravdu takové lehčí kontrakce...nejdříve opravdu spis jako menstruační bolesti jen ve vlnách..chvilku nic, chvilku tlak. Dokonce si to tělo nebo moje podvědomí naplánovalo tak, ze jsem tohle začala pociťovat až cestou z práce. Takže cca kolem 5 jsem si řekla konečně je to tu. Kontrakce i když o hodně hodně slabší než porodní začaly zesilovat tak kolem 8, do te doby jsem úplně normálně fungovala jen občas kontrolovala krvácení...bylo takové klasicky menstruační. Zhruba hodinu poté vždy při silnějších kontrakcich začaly odcházet kusy sliznice. To trvalo asi 3 hodiny, mezitím vždy chvilku klid ... te krve a něčeho co vypadalo jako kuřecí játra bylo víc než jsem čekala, ale nebylo mi jinak špatně ... věřila jsem svému tělu. A vždycky chvilku už to vypadalo ze to byl poslední kus, bolest ustala, ale po cca 10 minutách znovu. Kolem půlnoci zo ale už opravdu bylo naposledy a sice unavená, ale šťastná ze jsem to zvládla bez zákroku jsem zalezla do postele a usnula příteli v náručí. Druhy den jsem si vzala sicka a odpocivala...tedy dokud nepřišly děti ze školy 😊 Pak už jsem normálně fungovala a dokonce je odvezla na kroužky 😉 Zavolala doktorce a objednala se na kontrolní ultrazvuk... za 14 dni. Ten mám tedy ještě před sebou a doufám ze bude vše v pořádku. Cítím se fajn, krvácení bylo týden, mám za sebou i služební cestu do zahraničí a nebýt te zmuchlane zadanky na revizi z důvodu missed ab, mono mono gemini a velkého prázdna, nikdo by neřekl co všechno jsme si za poslední 2 měsíce prožili. Je to dlouhé, ale pokud to někomu pomůže, bude to jen dobre. Revize (většinou) není jediné řešení. A jak už tu někdo psal, mnohem víc teď věřím svému tělu, přírodě a tomu ze se věci dějí tak jsk mají. Mám 2 děti a tohle těhotenství bylo velmi neplánované, ale přesto velmi chtěné...obrečeli jsme to hodně oba, ale ta doba smíření byla důležitá a teď doufáme ze se zadari plánovaně...tak držte palce 😉

netopejr
16. kvě 2019

@bam7 ❤👍🙏

setmi
4. zář 2019

Prosím radu - Jak jste řešily čekání na SP po ZT, měli jste neschopenku? Denně dojížním do práce, ráno i odpoledne více jak hodinu, vím, že u každého je průběh jiný, ale celkem mě děsí představa že se to stane třeba cestou bez varování.
děkuju

martiniquest
4. zář 2019

@setmi Ono to tak rychle neni. Alespon ja od rana vedela, ze se neco deje a potratila jsem po poledni.

vineta
4. zář 2019

@setmi Nechala jsem si napsat neschopenku, gynekolog mi jí ´empaticky’ napsat odmítl, praktický lékař mi jí dal zcela samozřejmě.

vineta
4. zář 2019

@setmi Já bych to chození do práce nedala v tu chvíli ani psychicky, potřebovala jsem být sama a v klidu.

setmi
4. zář 2019

@martiniquest to jsem si taky myslela, ale kamarádka mě trochu vystrašila, že u ní to bylo rychlé bez varování

setmi
4. zář 2019

@vineta doma jsem byla den kdy jsem se to dozvěděla, ale asi je mi trochu lépe v práci kdy na to nemám čas tolik myslet

martiniquest
4. zář 2019

@setmi Tak pokud nebydlíš nějak daleko od práce, pak bych na neschopenku asi nešla. Osobně si myslím, že je to čekání doma horší, protože na to pořád myslíš. Ale to je jen můj pohled.

setmi
4. zář 2019

@martiniquest no právě že bydlím víc jak hodku cesty, a jezdím busem. Jinak v práci není čas na to tolik myslet.

martiniquest
4. zář 2019

@setmi Tak to je pak každá rada těžká. Zkus se na to nacítit svojí intuicí.

setmi
4. zář 2019

@martiniquest děkuju, zkusím se domluvit s doktorem, na jak dlouho vidí to "cekani" a asi radši na neschopence, snad nebude mit problém.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru