Zamlklé těhu, kdy se začít znovu snažit?

xjanikka
26. únor 2015

Ahoj, tento týden v pondělí jsem musela na revizi v 11tt jelikož v 9tt přestalo bít miminku srdíčko. Za celou tu dobu mě vyšetřili snad 3 různí doktoři a každý mi řekl jinou dobu po kterém bychom se měli znovu začít snažit.
Moje gynekoložka mi řekla, že pokud to uděláme hned po 1ms nic se nestane, ba naopak je prý děloha "pohnojená a připravená".
Při přijmu do nemocnice mi zase řekli, že bude lepší počkat až 3ms a při odchodu z nemocnice mi bylo primářem sděleno at počkáme tak 6 měsíců aby se vše srovnalo.
Je mi 24 let, žádnou nemocí netrpím, vždy se hojím rychle. Je pravda, že se kvůli tomu stále trápím už jen kvůli těm hormonům, co ze mě ted opadávají a budou, chvíli to ještě trvat bude. Ale čím déle čekat budu tím budu mít větší strach, že se to stane znovu.
Ted mám jen zmatek v tom, kdy to zkusit znovu aby jsme nemuseli zažívat znovu taková trápení.
Za jakékoliv rady, zkušenosti Vám budu hrozně moc vděčná. Jelikož to, že se to někomu povedlo hned napodruhé mi dodává sílu a energii.
Díky Jana

zuhra
26. únor 2015

Ahoj, mne se stále nazadarilo, ale.... Najdeš odpovědi, ze po 1ms nebo za tři. Pred první ms a za pul roku jsou dva extrémy, první bych si nelajsla, druhy jen pokud bych mela vazne důvody. Můj názor je, nespechej, vydrž dvě nebo tři ms. Pokud to chapu, vek te netlaci, neni proč riskovat.

verunka_korunka
26. únor 2015

@xjanikka kdybych mohla, tak začnu hned po první... Ale musela jsem čekat 3 MS kvůli druhé revizi na docisteni. To cekani bylo strašně. A je pravda ze tělo ví, jestli má plod přijmout a zavrtat, nebo jestli na to ještě neni čas... Počkej na 1 a pak se klidně snažte 😉 pokud bude na kontrole po šestinedělí vše v pořádku...

78marcela
26. únor 2015

@xjanikka já byla 1.10 na revizi. V nemocnici mi taky řekli 3-6 měsíců čekat. Ale to je zbytečně. Byla jsem na IVF a tam řekli 2 měsíce a 18.12 mi udělali další vklad embryí. Já bych čekala max 2 měsíce. Souhlasím s tím, že je po revizi deloha prokrvena a mimi se chytá lépe. Předtím jsem byla na IVF 4x a neúspěšně. Až po hysteroskopii jsem otěhotněla, což je taky takové prokrvení dělohy. Pak tedy v 9.týdnu revize, ale po ní se také podařilo otěhotnět. Takže tomu věřím, že se lépe daří otěhotnět po revizi. Takže čekej dva měsíce a začnete se znovu snažit.

anyza
26. únor 2015

Ahoj, tak já jsem to měla přesně opačně, na revizi jsem byla v dubnu a snažit jsem se začali až v říjnu. Měla panickou hrůzu z toho, že otěhotním a zase se to pokazí. Povedlo hned v listopadu schodu okolností přesně v termínu, kdy jsem měla rodit. Příští týden začínáme 5. měsíc a strach mám pořád, před každou kontrolou jsem úplně vyklepaná, aby bylo miminko v pořádku.

xjanikka
autor
26. únor 2015

Právě proto mě zaskočilo to, že bych měla čekat půl roku, kdy bych byla ještě ve větším stresu po té delší době než třeba po dvou měsících. Samozřejmě vím, že se budu nervovat tak jako tak, jsem nervák už od malička. 🙂 Sice mi je teprve 24 takže žádný rizikový věk kvůli těhu, ale člověk chce být přeci jen mladá máma a kolikrát se říká, čím dřív tím líp. Než se nám to stalo, tak jsem ani netušila, že se něco takového děje běžně a u tolik žen.. 😒

petukle
26. únor 2015

Ahoj já sem proděla zamlkle těhu v 16.týdnu,názora kdy začít se taky lišily,v nomocnici řílaly 2menstruace a můj gyndař,že záleží na mě.na nic sem nečekala a hned po prvni menstruaci sme tomu nechávaly volný průběh.4měsice od kyretáže sem zjistila,že sem těhotná a malá se narodila rok a 5dni po kyretáži😊v těhu sem neměla žádné problémy,jen psychycky to bylo náročné furt sem se bála,že se něco stane.naštěsti vše dopadlo v pořádku.takže za mě nečekat na nic,páč si myslím že tělo si samo řekne kdy je připravený😊držim moc palečky

xjanikka
autor
26. únor 2015

A měla některá z Vás pak od gynekoložky doporučeno riz. těhu a zůstat doma? Jedna kolegyně z práce právě také potratila okolo 3-4 měs. a doktorka jí pak raději znovu nechala kvůli stresu doma. Né že bych taky chtěla být doma, já bez práce nevydržím, ale zajímalo by mě to. 🙂

petukle
26. únor 2015

@xjanikka já teda na rizikovim byla,mě taky gyndařka nechala pro jistotu

78marcela
26. únor 2015

@xjanikka já jsem taky doma hned jak mi potvrdili těhotenství. Řekla mi bez diskuze doma. A zatím klep klep, vypadá to dobře. Jak jsem překročila tu hranici minulého potratu tak se mi ulevilo, zklidnila jsem se. Sice vím že se může kdykoliv cokoliv stát, ale jsem teď klidnější. Navíc mi je denně blbě, takže věřím že se mimi daří dobře.

xjanikka
autor
26. únor 2015

Takže z rizikového rovnou na mateřskou? A dalo se to psych. zvládnout? Já bych asi musela začít číst nebo něco abych se nezbláznila.. 🙂 Ale je pravda, že ta stresová práce a přemýšlení hlavou plodu neprospívá. Uvidíme zda-li mi to nabídne..

anyza
26. únor 2015

Já jsem taky doma od cca 12tt a zatím jsem jedině ráda, není mi dobře a většinu dne prospím.
@xjanikka

xjanikka
autor
26. únor 2015

@anyza Je pravda, že mi nebylo dobře přes celý den a i doktorka sama říkala, že je i divné, že mám pořád tak nizký tlak a spouštěla se mi i krev z nosu. Neustále mi bylo na omdlení už někdy od 9 týdnu, den před revizí jsem ještě klasicky ráno zvracela. Možná by se mi v tomhle případě když to tak čtu ulevilo a měla bych jistotu, že jsem nic nezanedbala a dodržovala režim tak jak mám. Jak to vůbec v rizikovém funguje? Bez vycházek, nebo jsou nějaké povolené?
@78marcela

petukle
26. únor 2015

@xjanikka tak já mám ještě starší dceru,takže sem se musela starat a moc nepřemejšlet,ale kdyžbyla ve školce a já sama,tak to byl mazec,minimalně do doby než sem cítíla pravidelně pohyby

78marcela
26. únor 2015

@xjanikka já byla taky zpočátku hotová že musím byt doma. Mám dvě zaměstnání. Jedno klasické, pak svoji firmu. A když jsem zůstala doma, první týden jsem všude volala ať mě někdo přijede navštívit. Ale pro mimi a jeho zdravý vývoj člověk udělá vše. Pak jsem si zvykla. Ale je fakt, že k tomu dělám ještě vysokou, tak jsem se učila na zkoušky, dodělavám diplomku. K tomu sem tam do práce, sice sama nepracuji ale trochu to řídit musím. Takže mi to utíká. A vycházky jsou 6 hodin denně, můžeš si je sama určit, kdy a jak to chceš. Já si je dala od 13.00-19.00. Dopoledne něco podělám doma a pak můžu někam vyrazit. Ale ani to často nevyužiju. Jsem fakt stále unavená, klidně po obědě usnu, v životě jsem tolik nespala jak teď. A taky mi je furt blbě. Sice už by měly nevolnosti přestavat ale u mě teda mají čím dal větší grády. Takže jsem nakonec ráda že jsem doma.

ejmisek
26. únor 2015

@xjanikka Ahojky,v červenci minulého roku jsem byla na revizi zamlkleho tehu.Moje dr mi doporucila počkat min 3měsíce až půl roku,ale říkala,že když to bude dřív zlobit se nebude.Rozhodli jsme se po prvni ms a zadarilo se po druhé,nyní jsem ve 24tydnu a vše je v pořádku.Hodně dělá psychika,takže i když to moc bolí a chcete se snažit o dalšího mimiska snaž se být v pohodě..Držím pěstí ať je zase dobře 🙂 a neboj,bude.

anyza
26. únor 2015

Na vycházky máš nárok na 6h denně většinou si je můžeš nechat napsat jak chceš, ale jen v době od 7 do 19.
Já mám třeba 10-11:30 a pak 14:30- 19, abych mohla venčit psa 😉 Jinak je to klasická nemocenská.
@xjanikka

zuzka_b2
26. únor 2015

Mně řekl gynekolog počkat 2 MS. Pročítala jsem diskuze tady a dostala pocit, že by stačila i ta jedna, ale kdo ví. Víc než dvě MS je rozhodně blbost. Slyšela jsem, že po revizi se často brzo zadaří, asi jak se ta sliznice celá obnoví, nebo těma hormonama, nevím, ale všimla jsem si, že když tady v diskuzích holky řeší revizi, tak jsou často rychle potom úspěšně těhotné, takže myslím, že na tom něco bude. Čekat víc než 2 MS by teda byla docela škoda. Ono je to takový tradiční, před 30 lety se po potratu doporučovalo čekat rok! Což je takovej nesmysl a zbytečně to ženy stresovalo. Dneska ti řeknou počkat 1 MS.

bajana
26. únor 2015

@xjanikka škoda, že si bola na kyrete, ja som potratila prirodzene, dosť som ale krvácala, tak som pre istotou skočila na pohotovosť, kde mi dali nejaké injekcie na dočistenie...na radu mojej dr. sme sa začali snažiť po 1.MS a aj to vyšlo, takže miesto kvetna som rodila v srpnu...nemocensku som nemala po potrate ani počas druhého tehotenstva...MA je častý a ani nemocenská mu nezabráni

ingrid3
26. únor 2015

Ahoj, snad pro malé povzbuzení... Měla jsem zamlklé těhotenství, také asi 9. TT konec/11.TT revize. O dítě jsme se snažili dva roky, i jsem se léčila s neplodností, bylo mi už přes třicet, dost špatně jsem ten konec nesla. Vyplakala jsem moře, měla jsem vztek, zahodila jsem všechny vitamíny, léky, přestala jsem držet bezlepkovou dietu, zase jsem si večer dávala víno a oříšky. A po šestinedělí jsem se nijak nechránila, myslela jsem, že to bez léků stejně nepůjde. A za dva měsíce jsem byla těhotná (proběhla jen jedna ms) a vše bez problémů, krásná holčička. Druhé dítě bylo na první pokus! Měla jsem veliké štěstí, pro mě to byl doslova zázrak, a moc bych ho přála všem ženám, které se trápí. Myslím, že sama nejlépe poznáš, kdy se znova začít snažit. Ty 2 ms podle mě úplně stačí. Hodně štěstí.

xjanikka
autor
26. únor 2015

A braly jste nějaké vitamíny nebo kyselinu listovou? Když si to vezmu brala jsem jí měsíc před otěhotněním a stejně to zřejmě přírodě nepomohlo..

xjanikka
autor
26. únor 2015

@ingrid3 Děkuji moc, nezbývá nám než to nechat zázrakům a nemyslet na to, jak jste to napsala.. 🙂

xjanikka
autor
26. únor 2015

@ejmisek Díky moc za podporu, jak to tak čtu, tak se většinou zadaří všem kteří to nechají v klidu a osudu.. 🙂

ejmisek
26. únor 2015

@xjanikka u prvního těhu jsem brala jen listovku, a pak asi měsíc před dalším těhu k tomu nasadila i femibion. Po dobrání jsem přešla na vítamíny mamavit, který beru obden do teď. Pozeptej se u své gynekoložky jestli by ti nepředepsala tu listovku vyšší než prodávají v lékárně, mně napsala s 500%DDD, možná že už jí běžně mají i v lékárně..ať se brzy zadaří 🙂

ingrid3
26. únor 2015

Bohužel, ono nemyslet na to většinou moc nejde. Myslela jsem na to stále, jen jsem už nedělala po každém styku stojku a nejedla jsem kila nejrůznějších preparátů, za ty dva roky jsem už byla ztrápená a ochotná udělat cokoliv - i pít nalačko chilli omáčku - fuj - to se tehdy radilo. Kyselina listová neuškodí, také jsem ji znovu nasadila, když jsem zjistila, že jsem naprosto neuvěřitelně těhotná. Nemocenskou jsem si nevzala, doma bych se zbláznila, chodila jsem do práce až do poslední chvíle, a to mám práci náročnou - stresu všude kolem plno, ale já jsem si plula na obláčku 🙂

ejmisek
26. únor 2015

@xjanikka no já si trochu pomohla ovulačními testy, ale nakonec se zdá, že se zadařilo i bez nich. Mimčo odpovídá pár dní před ms.. 😀 a ten první měsíc jsem na to myslela neustále, pozorovala sebemenší příznaky 😖 ale jak dorazila další ms tak sem řekla, že to nebudu hrotit, trochu to vypustila z hlavy a hned po ní se zadařilo 😵 Držím moc pěstí 😉

verunka_korunka
26. únor 2015

@bajana někdo samovolně nepotrati... Já kvůli zbytkum musela i na druhou revizi. Nepomohlo nic a drželo se to vevnitř... A bolest břicha šílená... Takže ne všechny mají "to štěstí " aby to odešli samo... Nedávno jsem četla článek ze nějaká žena nosila mrtvý plod po zamlkle těhotenství v sobě přes 50 let...takže asi tak

xjanikka
autor
26. únor 2015

@verunka_korunka Já bohužel kdybych nedošla na gynekologii, tak ani nevím, že plodu něco je.. Myslela bych si třeba až do 4 měsíce že je vše v pořádku přitom by nebylo.. :( A ten pocit když to člověk zjistí od cizí osoby z nenedání je hrozný..

xjanikka
autor
26. únor 2015

@ingrid3 Taky mi máme říkala, že musím dávat nohy nahoru a tak.. 😀 Myslím si, že to může dopadnout i bez toho a už to asi nebudu přehánět a ikdyž se trápím, jako každá z nás, pokusím tomu nechat volný průběh.. 🙂

xjanikka
autor
26. únor 2015

@ejmisek No já sice mám ms kalendář a hlídám si ovulaci, ale abych si dělala ovulační testy na to mám až moc velký pocit kontroly.. 😀

verunka_korunka
26. únor 2015

@xjanikka vím... Já jsem měla takové špatné tušení, když jsem šla k němu na kontrolu... A jak tak strašně dlouho hledal s tím ultrazvukem, tak mi to bylo jasné... Takže slova už byla jen takové dovršení obav. Manžel to nečekal, docela ho to vzalo ☹ no, ale musím říct, že on to už dávno vstřebat, ale já si to pořád nesu dal a nemůžu se zbavit myšlenek, jestli se to zase povede, jestli to zase neskončí... Nechci být zase ta čtvrtá, na kterou to čeká... Nj jsem trochu dost pesimista... Ale snažím se abych byla pozitivnější 😉