Dcera vypadá úplně jinak než syn-mám je se stejným partnerem. Barva očí po prarodičích?

verunna
12. zář 2019

Zdravím,chci se zeptat..Mám z přítelem 5 letou dceru která je celá podobná na přítele,máme již druhé dítě 9 měsíčního chlapečka který má modré očka a blonďaté vlásky..Dcera má jít hnědé oči a světle hnědé oči,může syn zdědit barvu očí po prarodicich,já mám zelené.. Děkuji z odpověď

majleer
12. zář 2019

@verunna pro zajímavost 🙂

vacel1
13. zář 2019

Barva očí se začíná trvale měnit mezi 1. - 3. rokem

snahnah
13. zář 2019

Strejda s tetou jsou hnědoocí, tmavovlasí a sestřenice je modrooká blondýnka (po babičce) 😉 ale podoba jakoby strejdovi z oka vypadla.
Dcera byla skoro do roku taky modroočka, s partnerem máme hnědé oči.

myladybug
13. zář 2019

@verunna já mám oči po babičce zelené... jinak všichni v rodině mají modré... dcera má zelené a s hnědým kruhem uvnitř... nikdo z naši ani otcovy strany nemá nic takového ani kousek hnědé...

verunna
autor
13. zář 2019

Děkuji vamt za odpovědi..No mně vsichnit říkají že oči se nikdy po nikom nedědí..Moje mamka má modré a je blondýna,ale nikdo tomu nemůže uvěřit že by jste to až tak mohlo dědit..Ale jak tak tady čtu tak je vše možné

jojs
13. zář 2019

@verunna
Ahoj, je to uplne normalni. Ja mam zelene oci, pritel hnede a tmave vlasy.
Mame tri deti, vsechny zatim blondate, dve maji modre oci a jedno hnede.

meesha
Autor odpověď smazal
Zobraz
babanci
13. zář 2019

@majleer Zajímavé. Tak u nás to vychází přesně. Zrovna včera jsme to řešili. Moje dcera má zelené oči a její manžel temně modré. Mají tříletou dceru, která má zelené oči po mamce a nyní 8 týdenní, co má oči taky tak temně modré jako táta. Uvažujeme, zda-li se jí změní nebo tak zůstanou.

babbota
13. zář 2019

@verunna s manželem jsme oba tmavovlasí, on má oči zelené a já zelenohnede. Nejstarší syn má oči hnědé, mladší syn zelenosede a nejmladší dcera je modrooka blondýnka (vlasy ji ale pravděpodobně ztmavnou, stejně jako klukům).

babbota
13. zář 2019

@verunna s manželem jsme oba tmavovlasí, on má oči zelené a já zelenohnede. Nejstarší syn má oči hnědé, mladší syn zelenosede a nejmladší dcera je modrooka blondýnka (vlasy ji ale pravděpodobně ztmavnou, stejně jako klukům).

verunna
autor
13. zář 2019

Jste moc hodné děkuji vám..Já jsi taky myslím že jsem mu i barva vlasů změní,já mám světle hnědé a přítel černé..Už jsem i někde slyšela že jsem dětem oči barvy až to 3 let,ale co je na tom pravdy nevím..

aselluska
13. zář 2019

@verunna oči se mohou dědit ... Moji rodiče oba hnědoocí, já modrooká, jen matky otec měl modré oči, pak jeho matka 🙂

xsenova
13. zář 2019

@verunna moj manzel je z troch deti. Najstarsi syn cely otec, najmladsi cela matka, a stredny ako od poštára. Vsetci traja vypadaju diamatralne inak (vyska, vaha, typ postavy, farba oci). Ked sa k sebe postavia, tak nikto by nepovedal, ze su surodenci - ani vyzorom, ani povahou.

cvachna
13. zář 2019

No mám zelenomodre oči a manžel pomnenkove modré a dcera nádherné modré oči a syn tmavě hněde nádherné čokoládové 😁
U manžela všichni modré z rodiny a z mojí rodiny modrozelene a modré.

codal
13. zář 2019

@verunna manžel má oči hnědé, já zelené, obě děti modrooké. Ta tříletá je začíná mít trochu do šeda, ta roční je má čistě modré🙂.. oba dědečkové jsou modroocí, jestli je to po nich, těžko říct🙂.. a dcery si nejsou vůbec podobné, každá je úplně jiná vzhledově, s povahou uvidíme, každopádně jinak spí, jinak jedí, jedna trpělivá, druhá netrpelivá, a to se narodily o dva roky a den (takže téměř stejně datum a znamení) a samozřejmě mají stejného tatínka😀.. jsem zvědavá jak se vyrábí ❤️..

aklin
13. zář 2019

Mamka ma modre a tata hnede a ja mam hnedozelene po prababicce. Vzhledove jsem po tatovi, segra a bracha maji modre oci.
Manzel ma sedomodre oci a blondate vlasy, dcera je modrooka blondyna.

pavca1982
13. zář 2019

Já hnědé oči a manžel modré. Dcera modré syn hnědé

lucie_j
13. zář 2019

Tak ještě mu můžou zezelenat. Synovi zezelenaly ve dvou letech, do té doby měl modré po mě. Manžel má hnědé, takže dle tabulky nemožné. Má je po dědovi.

lucie_j
13. zář 2019

@majleer u nás to nevychází. Mám modré, manžel hnědé a syn zelené.

g_m
13. zář 2019

Známí mají dvojčata - jedna je blondýnka s modrýma očima a druhá je zrzavá se zelenýma. Ta první je celá babička, ta druhá jako tatínek...

g_m
13. zář 2019

Jinak moje dcera i syn a dvě děti od mojí sestry mají nádherně modré oči - ty jediné má naše mamka, nikdo jiný v rodině modré nemá.

bervidova
13. zář 2019

Naši mají zelené a hnědé a já mám (podle tabulky 12,5% šance 🙂 odmala jasně modré. Manžel má taky modré a modrooké máme obě děti 🙂

narnell
14. zář 2019

My máme s manželem hnědé oči a máme modroočku a vypadá to, že i syn bude mít modré oči. Zřejmě to má po prarodičích (manželův táta má modré oči a moje máma s bráchou taky). Ale je sranda, když někdo říká dcerce, že má krásně modré oči a pak se ten dotyčný podívá na nás s manželem a je z toho takový rozpačitý. Naštěstí já mám 100% jasno 😊

pratensis
14. zář 2019

Nejenom že barva očí se "může" dědit, ona se opravdu dědí. Je to učebnicový příklad z genetiky. Nevím jak na základce, ale na střední se to už určitě učí, takže můžete příbuzné odkázat na to. Že třeba v učebnicích biologie pro gymnázia tu info najdou. Ta obrázková tabulka v úvodu je moc pěkný přehled.
Jinak naši kluci jsou oba blonďatí a modroocí, ale jinak vypadají každý úplně jinak. Myslím, že kdo je nezná, vůbec by netipoval, že jsou bráchové. Genetika je mocná čarodějka.

crochetka1
14. zář 2019

Moje maminka i otec maji tmave hnede ja mam leve modre prave zelenosede (heterochemie).

odula
14. zář 2019

@verunna můj manžel byl cca do těch tri let modrooky blondyn. Teď vypadá jak... mno.... řekněme jak sicilián :D jinak můj bratr to samý (otec zelený oči, matka hnědý, oba hnedovlasy) a taky ztmavnul někdy okolo těch 3. Je to dobrodrůžo ta genetika ;):D

asojakova
14. zář 2019

Nase holky jsou taky jedna hnedooka hnedovlasa a jedna modrooka blondata. Takze den a noc. Ani podle obliceje by nikdo netipoval, ze jsou sestry. Ale ja s mou sestrou jsme byly to same v detstvi - jedna hodne tmavy typ a jedna uplne svetly.. (Do dospelosti ty cerne vlasy zhnedly a ty uplne bile ztmavly skoro do svetle hnede).

properjoey
14. zář 2019

Moje mamka má zelené oči, táta hnědé.segra hnědé a já měla vždy takové vodové modré.ake teď po třicítce se mi barva změnila a už je mám zelené 🤷takže asi i ten odstín se může vyjet hooodne dlouho

elwe
14. zář 2019

Zjednodusene řečeno - pokud má jeden z rodičů hnědé oči, dítě může mít jakékoliv. Pokud mají oba světlé ( zelené nebo modré), dítě bude mít taky světlé. Kdybych byla chlap a oba jsme byli světloocí a dítě hnedooke, tak chci testy otcovství, protože ta šance je minimální.

andrisek123
Autor odpověď smazal
Zobraz