Maminky s průměrnými platy i byty, ale s paní na úklid, rychle sem

guinea
24. led 2018

Ahoj všem. Od té doby, co mám dítě, mám doma neskutečný nepořádek ☹ Samozřejmě průběžně uklízím, ale nestačí to vůbec, a větší úklid dávám jen na úkor spánku nebo práce (pracuji z domova). Nejsme sociální případ, ale ani bohatí podnikatelé, ve všem tak průměr, byt 3+kk. Poslední dobou přemýšlím čím dál víc o paní na úklid, třeba jednou týdně - jestli by to nebylo řešení, jak žít víc v klidu (protože mě ten nepořádek neskutečně točí).
Tak se ptám - jsou tu nějaké maminky, které to mají s příjmy i bydlením podobně, ale paní na úklid mají? Jak vám to funguje, jak často chodí, kolik stojí, a jak to přijal partner? Moc ocením jakékoli rady a zkušenosti (ohledně cen ideálně Praha a okolí).

bayt
24. led 2018

@guinea Ahoj, my máme taky byt 3+kk a jsme z Prahy. Paní nám chodí jednou za čtrnáct dní, mně to tak stačí. Je fakt, že si potrpím hlavně na čistou koupelnu a záchod. Všude jinde mám klidně bordel, ale tohle musí být vycíděný 🙂 Takže to dělám sama navíc průběžně klidně 2x týdně. A pomáhá mi robotický vysavač, takže paní už jen vytře a máme udržované podlahy. Jo a měsíčně to vyjde na 1500. Záleží, jak velký máte byt a co všechno chceš. Já někdy poprosím třebas i o žehlení. Moc nežehlíme, máme sušičku, ale nějakých pár košil mi vezme žehličkou...

bayt
24. led 2018

@guinea Jo a ke zbytku - partner v pohodě, však i jemu to ulehčuje. A zbohatlický podnikatelé taky nejsme 🙂

absintka19
24. led 2018

@guinea mozna bych zacala tym abyjste naucila ditko uklizet, treba formou hry. Je uz na to dost velke. Za druhe, zapojte do uklidu i partnera. S 1 ditkem bych ani na uklizecku nepomyslela, i kdyz pracujete. Jinak nabidek je mraky, chodi tak casto jak se domluvite. Na me by partner koukal jak na zjeveni, taky ma ruce a kdybych potrebovala tak uklidi, nebo vezme malou ven a uklidim ja.

guinea
autor
24. led 2018

Tak já to ještě upřesním, mám dítko, které nespí. Od narození. V současné chvíli to vypadá tak, že ať se stavím na hlavu jak chci, dřív než v 11-12 večer neusne, v 7-8 je zase fit, někdy se vzbudí ve 2 a do 6 do rána je vzhůru, pak spíme jen pár hodin... Takže nemám šanci cokoli doma udělat večer, když dítě spí. Hlídání mívám, ale ten čas vždy stoprocentně spotřebuji na práci (musím se na ní soustředit a to neleze, když mám k tomu i dítě).

yelowangel
24. led 2018

Paní na úklid nemám, jenom jsem chtěla dát typ. Někde jsem teď četla článek o hodinových manželkách tak zkuste kouknout i na ně. Nejenom že uklízí ale vyperou, vyžehlí, vyzvednou děti nebo odvezou do kroužků..je toho docela dost tak mrkněte 🙂 jak je to cenově to netuším. Hlavně je to ale přes agenturu a ne přes inzerát takže k vám bude chodit prověřený člověk a můžete být v klidu že se vám nic neztratí.

alkuska
24. led 2018

@guinea Hele třeba já tě chápu, taky mám kolem jednoho dítěte plné ruce práce. Paní na úklid si pořídím s větším bytem, už jsme se tak s manželem domluvili. On uklízet nikdy nic nebude a mě to nebaví a ani se mi nechce, proč to nepřiznat. Raději dám nějaké ženské vydělat a užiju si volný čas. V Brně jsou ceny okolo 120 kč/hod, to není taková strašná částka a za hodinu si myslím že paní stihne dost. teď máme malý byt, to zvládnu sama, ale až budeme ve větším a hlavně až budu chodit do práce, proč ne. Na chlapské práce si taky většinou bereme řemeslníka, tak proč bych měla ze sebe dělat údernici jen proto že mám dva X chromozomy.

dandaa
24. led 2018

Pani na úklid je nejlepší investice .Dokud jsem plně pracovala tak mi chodila uklízet jednou týdně ale teď jednou měsíčně jelikož zvládám uklízet sama.Kazdy den teda luxuji a vytiram jelikož máme pejsky. Jinak si paní na úklid bere 150kc za hodinu .

saksana
24. led 2018

Kamarádka plati 300 Kč za běžný uklid 3+1. Luxování, vytírání, prach, koupelna a záchod. Trvá to cca 2 hodiny, chodí jednou týdně. Ono to s těma dětma v domácnosti stejně hned zas není vidět, ale jako smysl to určitě má.

verunka_korunka
24. led 2018

Minuly tyden byla u nas pani poprvni a bude chodit 1x za 2 tydny. Kdyz budu casem potrebovat tak i tydne 🙂 stoji nas 130/hodinu, mame 4+kk a ma to uklizene za 2,5hodiny. Prach, vysat, vytrit, 2 koupelny a 2 wc plus minule umyla 2 okna (zapatlane od dcery) a mikrovlnku.
Zbohatlici sice nejsme, ani nepracuji z domu, ale tohle mi prijdou lip investovane penize nez cokoli jineho. Nez se timto stvat po vecerech tak mam aspon cas na deti a manzela a taky na jiny uklid... kuchyn, zehleni a dovybaveni bytu. A taky pro muj vetsi klid. A manzel s tim souhlasi. Horsi jsou reakce kolegu u nej v praci a rodiny, ale prdim na to 🙂 je to nase rozhodnuti, nase volba.

zvedavec2
24. led 2018

@absintka19 takoveto komentare jsou prokleti modreho konika, vazne. Pani se pta na konkretni zkusenosti, ne na to, jak ma vychovavat dite.

@guinea ano, mam. Odjakziva, i kdyz jsem zila sama. Razim teorii, ze clovek si ma porizovat veci a sluzby, ktere maji pro nej pridanou hodnotu. A pro nas ma pani na uklid obrovskou hodnotu - nez doma cidit zachod, to radeji jdu s malym na hriste 🙂

Chodi jednou za tyden az deset dnu, vzdy pri odchodu se domluvime na priste. Mame atypicky byt, ale uklid trva cca 3 hod a nechavam ji 350kc. Vysat, prach, koupelnu, zachody. Nedela pradlo (nekomu i zehli, nam ne). Takze mesicne to dela 1000-1500, podle toho, kolikrat. Manzel je taky rad, je to uzasny otec a partner, nema problem cokoliv udelat, ale jak jsem psala -kdyz on i ja mame cas, radeji si odpocinem, nebo jdem spolu vsichni ven. Doporucuji, je to skvele. Spolu s robotickym vysavacem, myckou a malym rucnim vysavacem, kterym vecer probehnu drobky - je to reseni, diky kteremu mame vzdy doma cisto a poradek.

berenika39
24. led 2018

Mě vadil ten pocit, že stále "měla bych to a to, tak zítra, ale dneska už vážně musím" - ten tlak, zbytečný stres, že není hotovo....denně negativní myšlenky. Takhle vím, že stačí jen udržení běžného pořádku a zgruntu to bude ve čtvrtek, až se vrátíme z práce a ze školy....ta pohoda, přijít do vonavého bytu, všude čisto. Manžel mi to říkal už rok zpět, ale já pořád odolávala. Namísto večerního lítání na koštěti jdeme do bazénu.

Paní chodí jednou týdně, tři pokoje, kuchyň, dvě koupelny, wc. Vysát, vytřít, komplet prach a umýt soc.zař., zrcadla. Dostává 300,-, nevím, jak dlouho to dělá, ale je spokojená. Pokud chci něco dalšího , napíšu jí to, nechám peníze navíc (umýt kuch.linku, dveře, okna).

Mmch, ona je vděčná, že má práci, nemohla nic najít, jsme na vesnici, pomohlo jí to, ted už na mé doporučení dělá tři domky ve vesnici plus hasičskou klubovnu🙂)). takže i tenhle aspekt je tam třeba zohlednit - je to vzájemné, obě spokojené.

bbn
24. led 2018

@guinea napíšu pohled z druhé strany, ještě na podzim jsem sama chodila uklízet 2 rodinám. A to sama mám dům 5+1, zahradu a 2 děti, třetí na cestě. Podle mě většinou paní na úklid volí ti, co se jim uklízet nechce, ne že by byli líní, ale proste na to ne každý “má buňky” a chuť, nebo nemají čas (ať už kvůli práci nebo náročnému dítěti/dětem). A je to pochopitelné. Já sama jsem se rozhodla si přivydělat touto cestou, protože mě úklid baví. Doma to mám tak, ze vlastně každý den uklidim něco - jeden den sanita, druhy den třeba prach (jsem minimalista, vše mám schované, žádné výkladní skříně, takže ploch, kde se drží prach je minimum), třetí den vysati a vytržení. Vše zabere denně tak půl hodiny, což není moc, rozhodne je to kratší doba, než někdo stráví na internetu 😀 Teď hodně pomáhá manžel, protože s tím břichem už je třeba vysáváni nepříjemné. A důležitá věc - ať už dítě spí či nikoliv, jsem důsledná v tom, ze děti si po sobě svoje hračky úklizi sami! Neexistuje, ze by šly koukat na TV nebo se cachat do vany dokud nemají uklizene pokojiky a hračky v obýváku! Taktéž po jídle od určitého věku vyzaduji, aby si odnesly nádobí a daly ho do myčky, špinavé prádlo do koše, pokud něco rozsypou nebo vylejou, tak si to taky ( s mou dopomoci) uklizeji sami. Tohle všechno s úklidem dost pomůže.
Z mě zkušenosti - úplně nejhorší na úklid byly rodiny, kde musíte nejdřív uklidit než jdete skutečně uklízet. Jako rozházené hračky a obleceni, neuklizene nádobí atd.

jujatko
24. led 2018

Mně by jen čistě technicky zajímalo, zda to s tím dítětem má nějaký význam?? Já přiznávám, že nejsem zrovna puntickar na uklid a nikdy me uklizeni nerajcovalo. Beru to jak nutne zlo 🙂 🙂 . A nejake rozhazene hracky mne nechavaji zcela chladnou. Na stole mame vlastne ustavicne bordel, vsude se neco vali ☹. Hracky, pastelky, obrazky, kapesniky, papirky ... Mame barak, v baraku labradora. Ale kdyz vidim, ze vytru a pes prijde a vsude jsou tlapoty a kdyz si lehne ke kamnum, tak na dlazbe mam jeho kompletni obtisk, tak prestoze uz jsem si nekolikrat rikala, ze bych taky nekoho brala na uklid, tak by to u nas byly asi vyhozene penize. To by treba musela chodit minimalne 2x tydne. A bydlime na vsi a nikdo by sem asi za zadny rozumny peniz nejezdil 😞

bbn
24. led 2018

A ještě upresnim, brala jsem si 100,-Kč za hodinu na ruku, většinou jsem uklizela spíše domy 4+kk a více a většinou jsem se pohybovala za 500,- až 600,- za jeden úklid tydne, okna jsem dělala zvlášť na objednávku.

absintka19
24. led 2018

@zvedavec2 jak pise i @bbn, to s uklidem pomuze, zapojit deti. Takze si nechte rypave komentare. Otevrena diskuze, vyjadrit se muze kdokoliv. A info ze to jde take dostala. Stejne jako ji psala i jina maminka-pani na uklid.

zvedavec2
24. led 2018

@absintka19 dite mi nebude savem drhnout zachod...

terezapetrova
24. led 2018

@guinea ano chodi k nam asi 4,5 roku začala už kdyz jsem mela """jen""" jedno dite, manzel s tim nesouhlasí ale to ma smůlu on ruku k dílu neprilozi a ja tez neleží v posteli kdyz mi kamarádka uklizi. A to ze se na to někdo divá pres prsty mi je celkem jedno, v dřívější době se na tebe dívali pres prsty kdyz si uklízečku neměla takže asi tak. Chodi jednou týdne cca 2-2,5 h, 350kc. Rozhodne doporucuju.

absintka19
24. led 2018

@zvedavec2 to ani nikdo nerikal 🙂 to jste spatne pochopila, odpoustim vam 🙂 stane se. Ale kdyz si po sobe uklidi tak to nemusi delat maminka. Ja tedy uklizim klidne i zachod kdyz si mala hraje, necekam az usne.

zvedavec2
24. led 2018

@absintka19 kazda mluvime o necem jinem. Vy opakujete, ze deti si maji uklizet hracky, ja pisu, ze mi pani chodi luxovat a myt koupelny a ze to autorce doporucuji. Nevyvolavejte zbytecne konflikty, jestli pani na uklid nemate a nechcete, tak otazka urcena zenam, ktere ji maji, neni vubec urcena vam a nevim, co tady delate. Krom zbytecneho utoceni a urazek.

jujatko
24. led 2018

@absintka19 Ale ja si třeba přiznám, že mě ten úklid nebaví. Dokud jsem byla na mateřský, tak to byla těžká pohodička, i když jsem dělala na částečný úvazek (většinou hodně z domu), ale nyní když jsem se vrátila do práce na plný úvazek, tak přilítnu domu v 16,30 a pokud si chci malou aspoň trochu užít, tak se ji prostě v rámci možností věnuji. Pak připravím večeři. Ale nedokáži si předstacit, že bych každý den luxovala a vytírala. To třeba u nás zabere min 3/4 hodiny. Takže ono nejde většinou o to, že by člověk nemohl uklidit nebo di ditě nemohlo uklidit hračky, ale že člověk nechce ztrácet tím úklidme čas. Taky dneska málokdo bude prát na valše a skoro každý má automatku. Plno lidí se snaží usnadnit si práci, jen vždy musí dozrát doba k tomu, že se to bude považovat za samozřejmost.

pabka
24. led 2018

Nemusíte tady přeci vysvětlovat a obhajovat vaše rozhodnutí, ať dítě spí nebo ne, je ve školce nebo ne, je to vaše věc, pokud se pro uklízečku rozhodnete! My ji máme již od doby bez deti, no ano, pro někoho hrůza, co??? 😉😂😂😂
Za mě dobre investované peníze, ve volném čase raději jsem s rodinou venku než uklizim, je to tak. Manžel souhlasí, je rad. Úklid máme 1x za 14 dni, platíme 150,-/hod a nelituji.
Jak tu někdo psal, netlacim pořad před sebou ten pocit “zítra už musím”, dělám menší průběžný úklid a paní to vezme 1x za 14 dni důkladně. Máme doma stále čisto, miluju když se vrátím domu do naklizeneho obýváku a večer jen sedím, relaxuju a moc si to užívám!
Někdo úklid rad, někdo nerad a to jsem já 🙂 Doporučuji!!

elu
24. led 2018

podle me uplně normalní, dnes ma paní na uklid každý druhy a není to majitel vily...když jsme v detském centru s detmi, maminky říkají, že jim zrovna ted doma paní uklízí....takové ty rady, uklid si sama...no nevim, za chvili se bude psat, nechod na manikuru, ale nalakuj si nehty sama, nechod ke kadeřnici, ale nabarvi se sama, zapoj dítě....někdo prostě chce žít jinak než u plotny a u hadru,....kdyby to slo, tak si najmu paní i na vaření 🙂....manžel vtipkuje, že mam přijmout i nekoho na sex 🙂))....ale třeba paní na hlídání tu zas ja nechci...deti patri mame, kdežto špinavy nadobí klidně někomu přenechám 🙂

terezapetrova
24. led 2018

@elu na sex to je dobry to me dostalo 😂

jujatko
24. led 2018

@pabka Jak to deláte, že máte doma stále čisto??? Já si to s těma dětmi a psem nějak nedokáži představit. 🙂 🙂 A úklid jednou za 14 dní by k tomu určitě nedopomohl. Někdy si říkám, jak to dělají jiné ženské, co chodí do práce, mají dítě/děti, kterým se chtějí věnovat. Je fakt, že plno holek, co znám, nevaří - maximálně o víkendu a i to se snaží nějak "obejít". Také nevařím každý den - snažím se vařit na více dní, někdy uvaří manžel. Ale doma prostě podle mých představ uklizeno není ☹

pabka
24. led 2018

@jujatko mám dvě deti a psa, ale do prace zatím nechodím, jsem na MD, takže průběžný úklid denně stíhám v pohodě, velký obstará naše paní na úklid. Já netvrdím, ze nestíhám uklízet díky nedostatku času, čas já klidně mám, ale zkratka ho raději věnuji jiným aktivitám.
Vařím denně, max. obden.
Jezdíme hodně na výlety, starší dcera má spoustu kroužku, jsme spolecensti, máme hodně kamarádů a stále je co dělat 😉😂

lv
24. led 2018

Jen se vyhrabem z neschopenky mé a manželovi, až bude normální plat a chci to 2x měsíčně určitě, jak se tu píše, nestíhám, honím se a vzhledem k zdraví to vidím jako rozumné řešení.

makak21
24. led 2018

Brala bych ji hned, úklid fakt není moje hobby, za par se vracím do práce a s dvěma dětma uz to bude mazec... Ale... Bydlime s tchanovcema a tchyne si teda na úklid potrpi a navíc i muž... Kdyz už ho hodně irituju svým laxnim přístupem, tak jde a udělá, co si srdíčko žádá 😂 ale vim na 100%, ze pani na uklid by mi nepřišla 😞 nevim, nadhodim doma a zkusím zaplatit tchyni 😂... By me muž hnal 😁 naštěstí nemá problém vzít hadr do ruky, dle nej to stejne nedělám dostatecne, ale rozhodne me to netrápí 😁 uklidím pro svůj dobry pocit, ze tu nechcipame ve špíně a raději zbytek casu travim s dětma 😉 on, kdyz už ho toho nebaví, tak nas vyzene třeba k našim a je schopny cele odpoledne uklízet😁 nechápu, ale kdyz musí.. 😁

natysnovec
24. led 2018

Pro me je tohle uplnej nesmysl.Mam rodinej barak,dvou letou dceru ktere vyda za 2 deti,druhatko na ceste a jeste labradora s vlcakem a kralika a V ZIVOTE by me nenapadlo si domu tahat nejakou cizi zenskou na uklid.Uz jen kvuli soukromi.A sem zenska,na materske dovolene a stiham vse i varit.Moje babicka mela 6 deti a v zivote nerekla jednu jedinou krivou vetu.A my alespon nemusime prat plenky...Mame vse jednodussi.Ikoho nechci pohorsit je to jen muj nazor.

terezapetrova
24. led 2018

@natysnovec ma uklízečka je ma kamarádka. Jinak neni pravda, ze by jsme měli vše jednodušší. Jistě mnohe jednodušší jistě mame, na druhou stranu neustále řešení neceho, "nepodpora a nehlidani" v rodině coz rozhodne neni málo, v podrobnostech masaz v kojení.. apod, toto bylo dříve za me jednodussi

natysnovec
24. led 2018

@terezapetrova ja nevim babicce taky nikdo nehlidal deda byl vojak takze doma taky moc nebyval...