Manžel na neschopence u porodu

vaaniilkaa
30. srp 2017

Za 10 dní mám TP a manžel je ode dneška v PN s kolenem (podezření na utržený meniskus, za týden se uvidí co a jak...), rád by byl u porodu - nemáte někdo zkušenosti nebo nevíte, zda je to vůbec možné, když je v PN?

mayyas
30. srp 2017

Pokud nemá napsané vycházky, měl by být doma na adrese, může přijít kontrola. Zkuste se domluvit s nějakým doktorem (obvoďákem, zubařem...), jestli by ho v případě kontroly "nekryl" a nenapsal pak nějaké potvrzení, že byl zrovna u něj. Možná by to napsali i na gyndě - v porodnici, že Tě tam vezl k akutnímu porodu (pokud může s tím kolenem vůbec řídit, aby to prošlo??).

vaaniilkaa
autor
30. srp 2017

Samozřejmě, že kontrola přijít může, riskovat rozhodně nechceme. Spíš mi jde o to, zda je "omluvenkou" odvoz do porodnice (pokud tedy bude schopen řídit...)

misa357
30. srp 2017

@vaaniilkaa Neni to omluva. Na druhou stranu, a co jako? Zas neni treba to nějak moc dramatizovat, hlavu mu neutrhnou

vaaniilkaa
autor
30. srp 2017

Zaleží jak by se na to dívala případná kontrola...

misa357
30. srp 2017

@vaaniilkaa A co si jako myslíš, že by se stalo?111

michaela6599
30. srp 2017

Myslím si že to není omluva , je na neschooence tak se musí zdržovat na adrese. Kontrola by ti mohla taky říct ,že jsi si mohla zavolat sanitku.Jediny asi co domluvit si od doktora jistotu kdyby náhodou tak aby dal příteli razítko že byl u doktora,jinak si myslím že to nejde.

prostejina
30. srp 2017

Myslím,,ze postačí případná "omluvenka" od dr z gyndy 🙂 jsme lidi, a tohle je věc, kterou každej pochopí...nešel chlastat ani na dovolenou, odvezl rodici manželku do porodnice a byl u porodu svyho dítěte 🙂 ale pro klid duše bych si tam zavolala a zeptala se, jestli pro tyhle případy není výjimka.

ev.ka
31. srp 2017

Prvních 14 dní je na neschopence od zaměstnavatele, takže kontroly jsou z jejich iniciace. U zaměstnavatele jsou snad lidi a pochopí? možná víc než na sociálce, ta přebírá marody pak (po 14ti dnech).

ladyhacek
31. srp 2017

Na dnešní dobusnad to lid pochopí nevěřím > znám lidi. Jak je to s potvrzním od gynekologa nevím jediná možnost asi se dohodnost s doktorem na nějaké ,,kontrle´´ na potvrzení.

j.a.n.i
31. srp 2017

Asi takhle, oficialne to omluva neni. Zbytek zalezi na vztazich se zamestnavatelem, treba u nas se povazuje za neslusne kontrolovat zamestnance, o kterem se vi, ze pn nezneuziva.

teeerez
31. srp 2017

Omluva to urcite neni. Popravde receno, ptala bych se hlavne i v porodnici, jestli je to mozna. S podezrenim na utrzeny meniskus ma berle a nohu v gibsu, ne? Ja bych se docela bala abych mu bud neublizila (kdyz na me prisla kontrakce MUSELA jsem se okamzite oprit o cokoli co bylo nejbliz - oprit se o manzela v tomto pripade by mohl byt docela prusvih, ne? ) nebo aby naopak neprekazel on, jestlize je o berlich :(

vaaniilkaa
autor
31. srp 2017

Má hole, ale ortézu ne. Uvidí se za týden... Je to o lidech, ale neradi bychom se dostali do maléru. Zkusíme se ještě zeptat ošetřujícího Mudr. a v porodnici...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru