4měsíční dcerka jí méně a nepřibírá, co s tím?

jiskra_1
29. lis 2012

Mám 4 měsíční dcerku a do 3 měsíců jsme kojili bez problémů zhruba co 3 hodiny vždy z jednoho prsu. Posledních 14 dní malá pije jen málo a vždy pak už prs odmítá – připadá mi, že již nemám více mléka emoticon Na kontrole u pediatra jsme zjistili, že váhový přírůstek za poslední měsíc byl jen 80g. Musíme přikrmovat – vždy nakojit z prsu a přikrmit – doporučen Nutrilon HA1. Malá vůbec nechce ani lahvičku (z ní mé mléko normálě sála, máme Avent dudlík 1) a ani ze lžičky. Když jí tam něco málo dostanu, vždy to vyplivne a nebo vyblinkne. Nevím, co mám dělat – prosím poraďte. Za týden máme jít na kontrolu a s takovou nepřibereme opět nic.

svija
30. lis 2012

@jiskra_1 - a jiné problémy nemáte, bolesti bříška, zoubky, průjem atd? My jsme řešili taky hrozné bojkoty kojení mezi 3,5-4,5 měsícem, malého bolelo břicho, rostly mu zuby, jak viděl prso, tak měl hysterák a nakonec z toho nejspíš vyleze alergie na bílkovinu kravského mléka. Mám vysazené skoro 14 dní veškeré mléčné výrobky a najednou ohromné zlepšení.

maylis
30. lis 2012

Moje neteř jako miminko taky nepřibírala, dokonce hodně zhubla ze své porodní váhy, a nakonec se zjistilo, že má vážný nedostatek železa, až potom, co jí doktor předepsal nějaké kapky se to rapidně zlepšilo. Mlíko do maminky jí taky nestačilo.

annieella
30. lis 2012

doporučuju homeopatii. Tedy dobrého homeopata a řešit příčinu!!! Přeju hodně sil a určitě to zvládnete 🙂

kacena00
16. pro 2012

@jiskra_1 jak jste dopadli??? my máme problém teď..ve středu jdeme na převážení, konečně sem kojila v pohodě a 2 dny po poradně opět začaly problémy, protože sem se z toho asi podvědomě docela vynervovala. ještě malé vyšetří KO a moč, ale vím, že minlý měsíc stál co se kojení týká za prd, tak to bude k tomu, už konečně týde byl klid a zase je málo, prootže jsem z toho v nervech...do toho má malá rýmu, takže když se napije, blindí, protože má napolykané nudle...

za měsíc teda přibrala víc jak vaše miminko, ale stejně mi z toho nebylo dobře, přišla jsem si tam jak nějaká tyranská matka, přitom jsem i malé zkoušela dát příkrm, lahev odmítla, dnes jsem zkusila jinou s mým mlékem (trochu odstříkaného, protože se snažím prsa vyprovokovat k větší aktivitě)- dala si (asi 30 ml...) a večer jsem zkusila stejnou lahev ale umělého a to mi plivala a nevyipila ani kapku...

jiskra_1
autor
18. pro 2012

@kacena00 tak nakonec jsme to udělali tak, že jí vždy co 3 hodiny (jí to stačí, když dávám častěji blinká) přikládám k oběma prsům a pak dáme sunar z lahvičky - vše je vpořádku, pijeme, přibíráme, jsme veselí, šťastní a pěkně spinkáme. Večer jí dávám mléčnou rýžovou kaši - z lžičky jedla také hned a bez problémů. Mám prostě málo mléka a nepomáhá mi nic - nejsem schopná se více zozkojit a pozoruju, že když jí dám láhev s mojim odstříkaným mlékem, tak po něm dost zvrací.