4měsíční syn se budí po hodině - už nemůžu 😞

nugetka20
23. říj 2016

Syn dřív moc nespal přes den, teď se to zlepšilo (dá i 4-5 hodin přes den), ale pro změnu máme problém v noci.
Večer uděláme ve stejný čas rituál, nakojím, dám do zavinky. Někdy se probere, koukne kolem sebe a spinká, jindy ho ukládám spícího. Pak spí cca 2-3 hodiny (do půlnoci). Od půlnoci pak naprosto stejný scénář. Uložím, spí hodinu (+- několik minut), probudí se řevem. Vezmu ho z postýlky, nakrmím, zabalím do zavinky, zhasnu.... spí. Za hodinu opět vzhůru, opět k prsu u kterého se uklidní a opět spí.... a takhle až do rána. Teď už to dělá i v poledne, kdy usne na 2 hodiny, mezitím si dá jednu řvací pauzu.

Problém je ten, že on nepije. Resp. nemá hlad. Párkrát cůcne, zavře oči a spí. Samozřejmě tím pádem ho bolí bříško a má i víc mokré pleny, takže musím aspoň 2x přebalit, jinak se vrtí a je to ještě horší. Proboudí se hysterickým řevem, s ručičkama venku. Dnes v noci jsem ho zkusila prostě nechat v posteli a jen řvoucího zpacifikovat do zavinky, bez krmení. V okamžiku, kdy se nemůže pohnout, tak se okamžitě uklidní, zavře oko a spí (ale musí být opravdu jako vánočka). Takže mi přijde že vážně hlad nemá. Ale za hodinu, ať je zamotaný jak chce, ať ruce vytáhne, nebo ne, tak řve.

Dudlík nechce, u mě spát taky nechce (zkoušela jsem, hrozně se vrtí a nemůže spát a je to ještě horší). Po hodině od usnutí jen řičí a řičí. A během pár sekund pak zase spí. Dnes v noci už jsem byla natolik vytočená, že jsem ho vyloženě motala s použitím síly - dost se bojím, že pokud bude pokračovat, tak mu vážně něco zlomím :(

Od narození spí v postýlce. Mám problémy s páteří, takže ho nemůžu furt vyndávat z postýlky. Dřív usínal u prsa, přendala jsem do postýlky a spal 2-3-4 někdy i 5 hodin v kuse....ale teď už 4. den tenhle hodinovej horor. Měl jste to někdo stejně? Co dělat?

evca1994
23. říj 2016

@nugetka20 Ahoj přímo tohle jsem neměla, ale můžou mu začit rust zoubky tak jak ho to bolí tak řve...a nebo prostě chce tvoji blizkost. Snažila bych se co nejvíce se s ním mazlit a tak. 🙂

mary.jane
23. říj 2016

@nugetka20 co ho zkusit dávat spát na bříško, aby se ručičkami nebudil?

jipe
23. říj 2016

napadá mě, jestli mu nezačala vadit ta zavinovačka, děti v tomhle věku už se ve spaní už vrtí a pomalu začínají samy měnit polohy. U nás od narození spaní na zádech, pak na boku a ted spává nejčastěji na břiše, tak jestli třeba nechce jinou polohu. Případně teplo/zima. Já ted odhalila, že prcek se v noci budí s knouráním proto, že je mu asi chladno, tak jsem zapla víc topení a dnešní noc byla super, ale to může být náhoda

katievee
23. říj 2016

A nepotorujete na něm vedne, ze rozhodi ze spaní ručičky a pak začne řvát? Můj malej to měl furt akorát ten nebrečel, ale vždy se probudil a už jen tak neusnul. Ted mu táhne na 5. měsíc a tyto reflexy už nemá. Těžko říct, proč takhle pláče, chudinka :( zoubkama si myslím ze to nebude, ale třeba jo, nejsem/nejsme vševědoucí 🙂

mamitom
23. říj 2016

To mi něco připomíná ☹ ale nám to trvá už skoro 5 měsíců v kuse s občasnýma přestávkama. Zezačátku to byly bolesti bříška, které plynule přešly v bolesti rostoucích zubů a separační úzkost... Se divím, že ještě žiju a to už jsme zkusili všelicos... A to buď ráda, že ti spí aspoň přes den. Nám spí malý 2-3x po 30 min. Max.hodinu!

katievee
23. říj 2016

@mamitom co je to ta separační úzkost?

kaja2016
23. říj 2016

@katievee to zacnou mit deti v urcitym veku (obvykle kolem 8.mesice tusim), zacnou reagovat na to, kdyz maminka odejde a je to tak spravne. Ale to se mi nezda, ze by bylo problem miminka autorky...

kajalka
23. říj 2016

@mamitom My už jedem v tomhle režimu 11 měsíců.. nevím, co s ním, prostě to musíme přečkat, horší už to být nemůže. Přes den spí taky málo, aby spal hodinu, tak si ho musím po 20 minutách vzít a houpat ho a kojit. Nebo drncat v kočárku.

hankaros
23. říj 2016

Mam to same. Od deviti do pulnoci, max. do jedne, pak co hodinu vzhuru a chce prso. S buzenim jsem zatim nepohnula. Na to zuzlani prsa mi pomohly rady z knizky Klidne spani a uspavani od elisabeth pantley, zabyva se obecne spankem deti a uspavanim bez vyrvavaci metody.

mamitom
23. říj 2016

No já zkouším nějakou metodu usínání od australské zdrav.sestry, článek byl jen v angličtině, tak jsem ho 2 dny překládala 😠 zkusím to aplikovat aspoň týden a písla bych sem jak se daří.

sromulenka
24. říj 2016

Dcera se budila také co hodinu od 3 měs. Dala jsem ji do spacího pytle. Chvíly byl klid. Může to být cokoliv, zoubky, nepohodlí v postýlce, či špatná zóna - na to reaguje syn. Dle něho poznám kde je 🙂 . Ale vydržela jsem. Trvalo to do doby, než jsem přestala kojit a přestěhovala ji do svého pokojíčku. - Spala celou noc.

pavla833
24. říj 2016

Ahoj, mám se synem (5 měsíců) něco podobného - nejdřív spal vcelku dobře, ale ted se v noci často budí. Zjistili jsme, že mu rostou zuby, tak si říkám, že to může být tím. Přemýšlela jsem, jestli mu nezkusim dát před spaním kaši, ale nevím, jestli to pomůže - někomu to zabralo, někomu zas vůbec.

mamitom
24. říj 2016

Nám kaše nezabrala - vůbec, zkoušeli jsme od uk.4.měsíce. ☹

nugetka20
autor
25. říj 2016

Tak z neděle na pondělí spal hezky, po 3 hodinách....včera ráno jsem vstávala jako znovuzrozená. Včera večer při uspávání horor. Co dřív fungovalo (zavinout, pohoupat v postýlce atd.) absolutně účinek nula. Nakonec uspával chlap, do 10 do noci. Malej spal do půlnoci a pak zase hezky po 1,5 hodině vzhůru. Zkusila jsem mu dát jen peřinu, nezavinout těsně, zaklínit hlavičku do polštářů atd. .... výsledek nula. Ráno vstávačka v půl 7.
Myslela jsem si, že se mi budí v noci zimou (máme 19 stupňů)... a ono to zřejmě bylo jen takové vyjímkové :(