Bojkot kojení? 4 měsíční miminko u prsa pláče a nechce se kojit. V noci se kojí dobře.

Zodpovězené
11. čer 2019

Dobrý den,

syn má 3 měsíce a 14 dnů. Poslední dva dny mi přes den téměř nejí. Dnes se nakojil v půl paté ráno, potom v půl osmé a pak až ve dvě odpoledne. Od těch dvou jsem mu vždy po vyspinkání nabídla prso - začal hystericky brečet a nebylo možné jej uklidnit. Jakmile se zklinil zkusila jsem mu prso nabídnout znovu, změnila jsem polohu, zkusila jsem s ním ležet v posteli a nabídnout prso během povídání, ale nic nezabralo. Syn prso ani do pusinky nestrčí, zkusila jsem i trochu odstříknout mlíčka, aby věděl, že už teče, ale situace stejná, vztekal se a velmi plakal. Uklidnit se ho daří jen chováním, ale i když mám obnažené prso i tak se nepřisaje.

Do nosítka jej nedávám, protože mi tam pláče, ani prso v nosítku nepomáhá, syn chce vidět, a proto se nejraději nosí (chová) tak, aby viděl. Teď už spinká na noční spinkání a vím, že se nají. Snažím se mu alespon v noci dávat častěji, protože to se bez problému přisaje a pěkně papká, ale nevím jak to řešit přes den, bojím se, aby teď v těch vedrech nebyl dehydratovaný.

Zkusila jsem mu dát i vodu v lahvičce, ale to jen žužlá a nenapije se. Pleny má mokré - někdy víc někdy méně, stolici má i několikrát za den. Vcelku vypadá velmi spokojeně do té doby než mu nabídnu prso, to pak začne hystericky plakat. Nevím, zda mu stačí to co vypije, ale musím uznat, že teď jak se kojí méně, tak vůbec neblinká, předtím, když se kojil častěji, tak během dne velmi ublinkával.

V týdnu jsme byli na sondáž očička v nemocnici - je možná souvislost? Už v ten den jedl méně.
Děkuji moc za odpověď.

Dobrý den,

ano jde o určitou formu bojkotu. Hlídejte počůrané plenky a nabízejte, nenuťte. Zkuste samopřisátí v savčí poloze (www.prirozenekojeni.cz), zkuste společné koupání a společné spaní. Může jít o dočasnou záležitost a nelze určit, co je její příčinou (zda sondáž či něco jiného).

Držím palce, aby se vše brzy zlepšilo.


Přeji Vám krásný den.
Radka Jakubová