Bolestivé měkké prso

bartovaandrea
13. čer 2017

Ahoj holky. Dneska me zaclo bolet prso leve, od hrudni kosti do spodni casti prsa az k bradavce. Myslela jsem jestli to neni ten zanet, ale prso je mekky bez zatvrdlin. Je teplejsi nez to pravy. Kojim dceru jak si sama rika, ma 2 mesice. Nevite co by to mohlo byt? A popripade co by mi pomohlo?

fallingstars
13. čer 2017

@bartovaandrea Možna se to ještě rozjede, mě zarudlo až druhý den večer (bolet začalo první den ráno) a zatvrdlinu jsem si nahmatala až třetí den ve sprše...pokud budou horečky, zaberou jedině antibiotika, takže k doktorovi. Já sice měla zimnici, alw bez horeček, pomohlo ledovat obklady z tvarohu z lednice (až do jeho vysušení a pak novou dávku), před kojením nahřívat, při kojení masírovat zatvrdlinu směrem k bradavce...

bartovaandrea
autor
13. čer 2017

@fallingstars achjo ☹ diky. Snad to zvladnu bez antibiotik.

ppecicka
14. čer 2017

Dá se to zvládnout bez antibiotik. Já měla zánět 5x, s horečkou třikrát. Antibiotika jsem měla jen poprvé, pár hodin po propuštění z porodnice, pak už jsem to zvládala bez nich. Tou bolestí to vždy začínalo. Přesně jak psala paní, obklady s tvarohem, ledování, masírování při kojení nebo odsávání. Ještě bych dodala, že to kojení nebo odsávání musí být časté, i v noci. V noci jsem vstávala každé dvě hodiny. A několikrát za den jsem odsávala i po kojení, aby byla jistota, že je prso prázdné. Bylo to náročné, nerada na to vzpomínám, ale za pár dnů to bylo vždy v pořádku. Přeji hodně síly.