Budu si někdy užívat ten pocit hezkého kojení?

zuzka3112
25. srp 2018

Dobrý večer maminky... Spíš než pro rady se potřebuji trochu vyzpovídat. Prvorozeného syna jsem kojila do 2 měsíců, ale měl reflux a strašně blinkal, obloukem několikrát denně, bylo to strašné na psychiku...
Teď u druhého dítěte, holčička 10 týdnů, je kojení opět děsně náročné..tentokrát to není reflux, ale přijde mi, že prostě neumím kojit tak, aby byla malá spokojená. Poslední asi 3 týdny je to už na palici, kolikrát jsem si v tichosti pobrecela, protože bojkot kojení jsme sice zvládli, ale teď jakoby jí moje mlíčko prostě nechutnalo. Když přiložíme, vzteká se, je nešťastná, pláče, snažím se všemi způsoby nějak polohovat... Ikdyz si manžel nestezuje, , ba naopak, moje prsa jsou prostě velké (95F-G), opravdu ale opravdu blbě se mi s nima kojí... Jednou rukou držím prso, druhou miminko. Papá asi 3 minuty a tahá mi s bradavkou sem a tam, pláče, usne a za 10minut je hore a chce zas... A když tak pláče, nechytí se už vůbec. Jsme na nejbližší cestě k sunaru. Dokrmuji, jinak by byly proplakane celé dny. V noci spí úžasně, to musím zaklepat. Vzbudí se jednou, pak až ráno a nakojim v pohodě vleže. Když si zmáčknu prso, to mlíko tam prostě je, akorát máme prostě nějaký problém... Děkuji, že jsem se mohla vypsat... přijde mi to jako bojkot kojení od narození (císař). Potřebuji se i věnovat synovi, ale dny vypadají tak, že se snažíme o kojení, uklidňování, tulení atd... Uf je to dřina..., samozřejmě, že se mi neprisaje a akorát je ještě víc
urvana. V pondělí budu volat laktační poradkyni, jinak jsme ale na něj kizsi

zuzka3112
autor
25. srp 2018

Ten konec měl být že jsme na nejbližší cestě k chocholouskovi... Na mobilu se mi dlouhý text píše špatně..

monina1210
25. srp 2018

Je mi líto, že si procházíte špatným obdobím, určitě je to ale přechodné. Laktační zkontroluje techniku kojení, poradí, uklidní.. Jak jste na tom s šátkem/nosítkem? Malinká by se kojila kdy by potřebovala, byla by u vás a můžete se věnovat synovi. Měla jsem s kojením taky velké problémy, které jsem ale bohužel nepřekonala, držím palce, ať to zvládnete líp..

calvac
25. srp 2018

@zuzka3112 To je mi moc lito. Zkus kouknout na komenty z nedavne diskuse "Prejit na UM?" Je to podobne. Neboj,treba se to jeste povede. Drzim palce, posilam stesti.

ivuska1986
26. srp 2018

@zuzka3112 ahojky, nevim, zdali Ti ma zkusenost pomůže, ale proste potom co jsem si zazila urcite nejsem propagatorkou kojeni za kazdou cenu, bud to jde v klidku a kojeni si uzivaji obe strany anebo je to psycho pro obe strany a to nestoji za to! Ja rikam, stastna mamka, stastny dite. Od zacatku nam kojeni neslo, mala byla fakt prcek se silnou zloutenkou, neutahla prsa, rozkojila jsem se bez dokrmu az po dvou mesicich, z odsavacky jsem mela akorat popraskany bradavky a zanety v prsu. Diky kojeni vstava mala doteď 10x za noc a to ji bude rok, uz je to na palici a tak třikrát týdně fakl lituju toho, ze jsem se na nejake kojeni nevysrala a misto toho jsem si pocatecni mateřství vic neuzila. Takze ma ráda zní, kojit je fajn, kdyz to jde, za kazdou cenu-to nema cenu💕

matkacekatelka
26. srp 2018

Poradit se s laktační poradkyní. Je škoda nekojit

monca14
26. srp 2018

@zuzka3112 Pokud máš ještě chuť to zkusit, tak poradím třeba zkusit jinou polohu kojení, pak nedávat mimču jen bradavku, ale musí si chytit i dvorec, častěji přikládat, bondingovat, aby se laktace podporovala.
Pokud Ti ale kojení způsobuje trápení, pak klidně přejdu na UM, kojení není nic co by se nedalo nahradit, zvlášť pokud Tě to psychicky vysiluje. Jestli na UM budeš spokojenější ty i mimčo pak je to ta správná cesta 🙂

no_title
26. srp 2018

Nemáte dudlík? Ten způsobuje bojkot nejčastěji. Měla jsem stejný problém, časem mi kojení i vadilo (jako to, co ho předcházelo - řev, vztek, já nervy v háji), ale až jsme vysadili dudlík, tak si to užíváme oba. A to měl dudlík jen v autě a na spaní.

no_title
26. srp 2018

jinak LP ideálně z Mamily. Pokud ve vašem kraji není, kontaktujte nejbližší a ta by měla dát kontakt na tu z vašeho města

simona_33
26. srp 2018

Nejsem laktační poradkyně, odbornice ...ALE narozdíl od nich mám prsa g, h....narodil se mi předčasné syn, 2 kg...pamatuju si dny, kdy jsem na něho byla fakt zla...vzteklá že to nejde, že se nesnaží a pak jsem samozřejmě měla ze sebe ten nejhorší pocit. Když to takhle píšu, vypadá to hrozně a já jsem se hrozně cítila....vážila jsem ho, po kojení přibylo 5g...a kdykoliv jsem otevřela net, všude bylo že každý může kojit apod....bylo to hrozný. Kolotoč dne...kojeni, vážení, odsávání, dokrmováním, bylo málo takže ještě UM, sterilizace lahvičky...a byl zas čas kojit. Vůbec nevím jak to budu dělat s druhým, pokud bude třeba stejná situace, tehdy jsem nic jiného vlastně na starost neměla, teď mám syna. Kojení v sedě nemožné, jsem navíc malá...prostě se mi mezi dítě a hrudník to prso fakt nevešlo...byl maličky vůbec mi to nešlo...jediná možnost byla kojit v leze....v knížce o kojení byly všechny způsoby které mě trochu vyhovovali červené škrtnuté jako příklad, jak to nikdy nedělat. Knížku jsem vyhodila. Jakmile syn dosáhl cca 3.5 kg, najednou vypil 100, nemohla jsem tomu uvěřit ..přestala jsem přikrmovat, a jen kojila asi do 5 měsíců a celkově jsem kojila do 14m. S větším dítkem jsem to občas zvládla i v obchoďáku v sedě....a občas jsem kojila na levém boku z pravého prsa...není to moc pohodlné, ale prostě jsem našla způsob. Moc ti držím palce, třeba jsem ti trochu pomohla.

aronek
26. srp 2018

@zuzka3112 ahoj, mám tři děti CS a prsa I. První syn hrůza. Vážení před kojením, po kojení, pořád málo. Nakonec jsem to dala 18 měsíců. Druhý kojený 3,5 roku, nevěděl kdy přestat. Nyní kojím 20 měsíční holčičku a čekám za pár týdnů mimčo. U prvních dětí jediná poloha, která šla byla na fotbalistu. dala jsem vedle sebe polštář, na něj maličké a přikláněla jsem se já. Vím, že mi říkali, že mám přikládat dítě, ale nám to vyhovovalo takto. Hlídala jsem nosánek, abych si robátko neudusila. Pokud byly děti malé, kojila jsem jen takto. Starší pak v leže, kdy byly na kojícím polštáři a já měla podložené záda. Snad jsem trochu pomohla, přeji hodně sil a pokud to nepůjde, tak se hlavně z toho nehroutit.

zuzka3112
autor
26. srp 2018

Děkuji všem za rady a povzbuzení, opravdu si toho vážím. S tím dudlíkem, jasně, že má dudlík, je to jediná věc, která ji zklidní, aby neplakala a nebyla rozčilená. Jak to, že v noci pije normálně a přes den je to pendrek? Čím víc je hodin, tím víc dokrmuji a před spaním už ani nekojim a dávám rovnou um, protože už prostě nemůžu a snad ani v tu chvíli nechci...jakoby mi do večera prostě docházelo mléko, asi tak bych ten pocit popsala.

zuzka3112
autor
26. srp 2018

@aronek teda takže aspoň někdo ví, jaké to je s poradnyma prsama. Máš můj obdiv, že jsi to tak zvládla...na fitbalistu to občas taky zvládnu, ale musím vychytat ty nanosekundy, kdy je malá ochotná se napolohovat na polštář 😂😂

vanea
26. srp 2018

Nebuď z toho špatná 🙂 Myslím že spousta maminek má začátky kojení hodně náročné - ať už je to prsama, technikou, zdravotníma problémama..jak už psaly holky, doporučuju setkat se s LP. Poradí, podpoří, zkusí navrhnout řešení...Já začala v pohodě kojit asi ve 4-5 měsíci prcka. Do té doby to byl jeden velký boj, řev, ze začátku krvavé ragády, neskutečná bolest... zkrátka velká radost, UM jsem mu dala ze zoufalství jednou a nechtěl ho, takže jsem se na to vyprdla...A i teď to občas stojí za to, malému bude rok. Ale v 99% si to opravdu užívám, konečně🙂

fandysek_1
26. srp 2018

Mám taky velká prsa. Malému je 9 měsíců a kojim stále. Začátek byl boj přes kvasinku, bojkot, až k téměř odstavu. Konzultovala jsem s LP po netu a vzdy mi to pomohlo. Máš kojící polštář? Za mě je to dobrá věc a malé si tam hezky leží a můžeš mu tam hezky prso nabídnout.

zuzka3112
autor
26. srp 2018

@fandysek_1 mám a nepomáhá to...když prso nedržím, vypadne jí velká kluzká bradavka i dvorec, nedokáže si to udržet, jestli mě chápeš. Nemám pevná prsa, spíš si představ dva měkké polštářky nebo balónky napůl vypuštěné 😂😂😂 prostě je to dřina 😁😁 a ano, počkám si na laktační w pak uvidím...

aronek
26. srp 2018

@zuzka3112 ono to právě s těmi velkými prsy není sranda, prostě jsem měla pocit, že děti dusím a musela jsem to hlídat. Opřený spíš o bradu a volný nos. Chce to fakt zkoušet a vychytat. Univerzální rady nefungují.

no_title
26. srp 2018

@zuzka3112 hodně bojkotů probíhá tak, že v noci pijí v pohodě a přes den ne. V noci je ten savčí reflex silnější a taky jsou v takovém polospánku. Ale časem se bojkot většinou rozšíří i na noc. Já jsem musela jednu dobu kojit tak, že jsem uspávala na dudlíku a v polospánku mu to vytáhla a dala prso. Bylo to fakt hrozné období. Taky se dokázal uklidnit jen tím jeden čas. Když jsme ho vysadili, tak ty první 2 dny byly náročné, ale pak se už naučil uklidňovat prsem, takže se to zlepšovalo. Musela jsem teda i dokrmovat cévkou odstříkaným MM (večer jsem měla problém něco nakojit), ale za 14 dní už po vysazení nepotřeboval ani ten dokrm.

petrasipkova1
26. srp 2018

Co kojit v leze ? Píšeš že ti hýbe bradavkou, to je ale špatně přisátá a plete se jí kojení právě s dudlíkem. Správné má mít bradavku v pusince a přisátá na dvorci. Snad ti laktační poradí. A jinak co, Sunar není tragédie, hlavně ať jste všichni šťastní a spokojení.

no_title
26. srp 2018

jako myslím, že kdybych dudlík nechala, tak už nekojím. Z toho, co píšeš mi přijde, že je to hodně podobné tomu, co jsme měli my. Některé děti jsou na dudlík citlivé, jiné ne. To tvé vypadá, že je citlivé taky... Minimálně jako bych aspoň zkusila ten dudlík na 14 dní vysadit a nabídnout místo toho prso, jestli je to tím. Pokud by to způsobil dudlík, tak nějak 3. den už začneš pozorovat zlepšení a do 14 dnů by to mělo být úplně O.K. Pokud je to jiným důvodem, třeba špatným přikládáním, tak bys to poznala, nezlepšilo by se to ani po těch 14 dnech.

zuzka3112
autor
26. srp 2018

@petrasipkova1 ona právě tou bradavkou s dvorcem mlátila na všechny strany už asi 3 týdny před dudlíkem...
A kojit jen v leze nejde, mám i druhé dítě, nemůžu desetkrát odcházet do ložnice a nechávat syna v obýváku, že za chvíli přijdu..když byl on sám, tak sem si mohla kojit jak jsem chtěla...
Nechci vyhledávat, jak to nejde, spíš je to prostě náročné při dvou dětech (co mají rijsz se třemi, čtyřmi...😁)

zuzka3112
autor
26. srp 2018

@no_title děkuji, pokusím se nějak... uvidíme...uf

zuzana_ka
26. srp 2018

@zuzka3112 pozvi si laktacku domu. Nehres na to, že je um dostupné snad i ve večerce!
Já mám taky dvě děti a kojím v leže, těch pár minut samo vydrží...

zuzka3112
autor
26. srp 2018

@zuzana_ka pozvu si jí domů...kojení v leze je sice fajn, ale jak si mám zajet do města nakoupit, něco vyřídit atd, když prostě normálně kojit se nedomluvime... Vím, že to myslíš dobře...sem zvědavá, jak toto dopadne.

petrasipkova1
27. srp 2018

@zuzka3112 já vím, je to zahul, mám doma 3letou a k tomu 4 měsíční 😉 převážně kojim v leze, z důvodu aby u toho na chvilku usnul 😂 male u toho čtu knížky nebo se zabaví sama. malej nesnáší kočár ani auto, řve a nikdy ani v jednom neusnul, do města proto nejezdim, nakupuje a vyřizuje manžel 😂 jen s malou na výlety, kdy dám malého do šátku,ale i tam moc dlouho nevydrží. Uvidíš co laktační.

baruniceslepice
27. srp 2018

vyhodit dudlik. Mam stejnou zkusenost jako @no_title

alkuska
29. srp 2018

@zuzka3112 Taky mám obří prsa, jako že fakt dost. A kojení je taky problém, u mě navíc nedostatek mléka. podkládáš si prso při kojení? Hodně to pomůže, strč si tam srolovaný ručník, nadzvedne se a jakoby zpevní a děcko se líp chytne. Moje 3m Olinka je bohužel prakticky odstavená, nepřekonala jsem bojkot v půlce srpna. Tím že je druhá, nemám aboslutně čas na nějaké odsávání a dlouhé krmení, jako snažila jsem se, ale fakt to nejde, trpěla celá rodina. Taky se začla takhle odtahovat do prsa, ocucala bradavku a za strašného řevu ji pořád pouštěla a jen čekala na dokrm, už věděla že přijde, pže jsem ji dokrmovala už od porodnice. Dokrmovala jsem od začátku suplementorem, dudel neměla a bylo to prd platné. Teď už na to kašlu, je na flašce, když mám čas, něco odsaju, ale to je max 100ml/den.