Jak pomoci k přisátí polospícího miminka?

Zodpovězené
10. črc 2019

Dobrý den,

mám 3 týdenní holčičku a trochu bojujeme s kojením. Je u prsa prakticky nonstop přes den, nejraději by byla i v noci, ale to se mi daří, že se aspoň trochu vyspíme. Ale tak to doufám, že se postupem času změní, ne?

Co mě ale opravdu trápí je to, že v polospánku se jí nedaří přisát, takže zvlášť v noci to dopadá tak, že se musí prokřičet k úplnému probuzení a pak po dalším "boji" si prso vezme, tím, že se vzbudí úplně, nemůže další 2 hodiny usnout. Plus teda další věc je ta, že pokud už se přisaje, tak jakmile jí prso vypadne z pusy, už si ho za žádnou cenu nechce vzít zpátky - je jedno, po jaké době kojení to je - prostě pláče a pláče, hledá, ale prso si nevezme, takže jí musím dát druhé a tady se to třeba po minutě opakuje a pak nechce ani jedno a já pak nevím, co s ní :(

Ještě se nám velmi často stává, že po začátku kojení strašně u prsa pláče, to jsem si načetla, že by se hodilo zkusit bezplenkovku, zkoušíme už týden a výsledek žádný :(

Doufám, že jde z toho pochopit, co mám na mysli, mám dojem, že píšu trochu zmateně, ale už jsem z toho všeho docela vyčerpaná a pomoc by se hodila.

Moc děkuji!

Dobrý den,

rozhodně zkuste kojit v savčí poloze, ideálně před tím miminko svlékněte a kojte kůže na kůži. Nechte miminko, ať se přisaje samo.

Dejte holčičce čas, je všechno nové a musí si prostě postupně najít svůj způsob kojení, utvořit své zvyky a zjistit,co jí vyhovuje. Každé miminko je jiné.

Buďte s ní v co nejčastějším kontaktu, abyste se navzájem dokázaly sladit a vše šlo hladce.

Držím palce.


Přeji Vám krásný den.
Radka Jakubová