Jak ukončit noční kojení?

jarka1992
26. led 2018

Zdravím všechny. Prosím o radu zkušenějších. Mám 7 měsíců starého syna (9,4 kg a 70 cm) a ráda bych přestala s nočním kojením. Malý se mi budí co dvě hodiny trochu si podudla a zase spí. Takhle to jde celých 7 měsíců a jsem už opravdu unavená 😴. Nechci ho úplně v noci odstavit ale kdyby se mi budil jednou, dvakrát tak bych byla šťastná a konečně i vyspala 😀. Máte někdo radu jak postupně odstavit?

petrasipkova1
26. led 2018

Osobně myslím,že v 7 měsících je strašně brzo, ale jsem zvědavá na rady. Spala jsem s dcerou,takže od narození jsem vyspana do růžová,protože u kojení spím.

jarka1992
autor
26. led 2018

@petrasipkova1 ja s ním spím také ale hlad nemá protože třeba kaši na noc opravdu hustou měl a vůbec nepomohla a vždy co pije tak je max 5 min. Ve dne pije třeba i 10 min. A jak jsem psala nechci ho odstavit úplně. Klidně kojit dal v noci budu třeba jednou, dvakrát. Přes den ho tak často nekojim jako v noci takže si myslím že je to zvyk nic jiného 😉

hanih
26. led 2018

@jarka1992 Já si taky myslím, že je na to ještě maličký. Ono to dětské bříško pracuje jinak. Třeba fakt v noci potřebuje málo, ale častěji. A je jedno, že měl kaši. Já jsem dceři taky párkrát na noc zkusila dát kaši a budila se stejně, možná ještě víc, protože podle mě měla těžko v bříšku a tím kojením to zaháněla. Vím, že je to těžké, ale zkusila bych ještě vydržet. Mimochodem dcera cca do pátého měsíce byla schopná prospat celou noc bez kojení a od pátého měsíce se začala budit častěji a častěji, takže když tak zavzpomínám, tak kolem toho sedmého měsíce jsme taky byli vzhůru každou chvíli.

jarka1992
autor
26. led 2018

@hanih no tak já jsem vzhůru takhle celou dobu co je na světě. I Dr mi řekl že pribira krásně, je zdravý takže snížit kojení v noci klidně můžu. Jak říkám nechci ho úplně odstavit ale když vydrží ráno po kojení 4 hodiny do dalšího jídla tak by to podle mě mohl zvládnout i v noci 😉

alena2109
26. led 2018

Ahoj, mám s tím osobní zkušenost a syna jsem takto odstavila ve 13M. Osobně si myslím že v noci ti ještě bez jídla nevydrží, na to je ještě maličký. Je to zvyk, malý se taky takto budil, takže vím že je to vyčerpávající...ale asi neporadím víc než vydržet alespoň do roku. A kaši na noc bych nedávala vůbec, myslím že to z toho akorát tak bude bolet břicho.

jarka1992
autor
26. led 2018

@alena2109 díky za zkušenost. Kaši jsem dala jen jednou abych zjistila zda je to zvyk či hlad

luj89
26. led 2018

ahoj, deti se v noci nebudi jen hlady, ale hlavne se potrebuji ujistit o mamincine pritomnosti, uklidnit se, pomoct znovu usnout po prechodu z jedne faze anku do druhe. A dat mimcu prso je to nejjednodušší, co muzes udelat 🙂. Pomaha spat spolu v posteli, nepocitat inzervaly a pocet probuzeni. Pres den pripadne spat s ditkem. Nocni kojeni je taky dulezite kvuli laktaci. Moje zkusenost: mam 7 mes. dcerku a do 6 mes se budila cca 8x, posledni mesic jako kdyz utne se budi tak 4x. Je to dost znat na prsou, uz se mi vubec nenalevaji.

petrasipkova1
26. led 2018

@jarka1992 jasně,já to jako chápu,je to narocny, já to s malou neřešila, prostě dělám vše tak aby byla spokojená,když rostly zuby tak byla na prsu nonstop a myslím,že je fajn,že tady je zmíněno,je to nejlepší uklidňovak,protože si jinak nepomuzes,buď budeš v noci chovat nosit utěšovat různé uspávat,nebo člověk hodí prso 😂 tvůj je ještě malý miminko,okolo roku mu to prostě vysvětlíš lépe,nebo se to samo upraví. Jinak kaše na noc fakt ne,to je největší mýtus co znám,kaší dávám rano od té doby co máme snídaně,vecer když byla malá miminko jsem 2 dávala zeleninu. Bříško jen zatíží na nic,nic dobrého.

jarka1992
autor
26. led 2018

@petrasipkova1 proto bych ho chtěla nějak naučit aby spal mezi tím kojením dyl třeba 4 hodiny. Mě opravdu nedělá problém ho kojit proboha...mame za sebou krušny začátek s kojením a jsem ráda že jsem se rozkojila na tolik že jsem nezůstala na UM!
Nicméně už je to nad moje síly a já melu z posledního. Proto chci zkusit mu nějak protáhnout interval. Jak jsem psala kaši jsem zkusila jenom jednou abych zjistila zda je to hlad či zvyk. Jinak ji už nedávám. Malý je to nepopírám ale prostě si říkám že když vydrží přes den kdy fakt řadí 4 hodiny bez jídla tak proč ne v noci?

yerry
26. led 2018

@jarka1992 tohle řeším už 13 měsíců, aktuálně spím cca 4 hodiny denně... malá včera od 23 hod do 2.30 vzhůru... pak usla, vstáváme 6 hod.... A ha večer nemůžu usnout.... strašně ráda bych noční moje i ukončila ale nějak to nejde....

petrasipkova1
26. led 2018

@jarka1992 protože v noci to děti často dohání a do určité doby se neumí uspat mezi spankovymi intervaly,proto chce k prsu.

hani1234
26. led 2018

Tohle je věčný téma. Je hrozně těžký radit. Já měla taky velkou krizi, když bylo malé něco přes půl roku, ona byla ale extrém, byla přisatá klidně celou noc. Už jsem nemohla. Ale snažila jsem se s tím srovnat, vydržet . A teď jsem rada .. Vůbec nevím, jak by jsme bez prsa přečkali růst zubu. Dcera hrozně trpěla, co zub to horečka.. bez prsa by byla k neutišení, nechce ani dudlík. Teď je ji 19 m a je to lepší. Pořád samozřejmě celou noc nespí .. ale do toho dozraje. Už se ale těším, až se jednou vyspim CELOU NOC 😀
Samozřejmě je lepší nekojit, než byt nešťastná a přenášet to na dítě .

alena2109
26. led 2018

@jarka1992 Je to zvyk i hlad. Když jsem malého v noci odstavila, tak do třech dnů spal skoro celou noc. U něj už to byl opravdu je zvyk. Ale v 7mi měsících je na to opravdu brzy, když se probudí tak prostě neumí usnout sama a potřebuje k tomu to prso a přítomnost mámy. My jsme byli kolikrát vzhůru co hodinu a taky jsem přežila 🙂 Je to těžký, ale myslím že aktuálně ji to ještě neodnaučíš.

olga_
26. led 2018

Nečetla jsem ostatní komentáře, ale za mě je teda v sedmi měsících sakra brzo. Kojila jsem něco přes tři roky a noční kojení bylo to poslední, které šlo pryč. Nejdéle vydrželo kojení nad ránem...
Ještě navíc do toho může vstupovat docela zásadně faktor "zuby". Co si vzpomínám, u nás to bylo nejhorší kolem devátého měsíce, lámalo se to zásadně k lepšímu s rokem.

kronecka007
26. led 2018

Zkusit to muzes ale ze sve vlastni zkusenosti ti mohu rict,ze se jeste rada vratis k prsu😃Ja se starsim synem zazivala desne noci,budil se klidne i po pul hodine,takze 2 hod jeste dobry😃Nekdy me zuzlal v podstate celou noc,ja rozlamana,nevyspala...No kdyz jsem se snazila ho odstavit na noc,musela jsem najit jiny zpusob jak ho uklidnit bez prsa.A chodit s nim v naruci,houpat atd,ver ze u toho kojeni muzes aspon lezet.Taky jsem byla zoufala a poradneho spanku jsem se dockala az asi v 15ti mesicich a i ted skoro ve 3 letech se budi a jde k nam,ale to uz je jako nic.Mam ale.skoro 7mesicni dcerku a ta spala ukazkove opet do 4 mesice a uz ji mam na sobe taky v noci nalepenou a radsi to neresim😃🙈

viridie
26. led 2018

@jarka1992 souhlasím s holkama,že ve 7m je na konec nočních kojohodů opravdu brzo,ale fakt tě chápu, moje prvorozenà se takto budila rovněž. Co mne zachránilo je-chodit spát před den s ní a dospat to alespoň trochu.Teď u druhého dítka je to podobné,ale na nějaký válení již můžu zapomenout.😅 Držím palce.

ivuska1986
26. led 2018

@jarka1992 ahojky, plne tě chapu, též uz mam dost. Ono noční kojeni u deti v tomhle věku o hladu není, je to o pomazleni, o pocitu bezpeci a uz i o zvyku. Přestane se budit v době, kdy prestanes kojit úplně. Do te doby se bude budit. Vetsinou deti v tomhle veku uz lahev nechteji, jsou zvyklý na prso.

ivuska1986
26. led 2018

@jarka1992 říká se, ze se i kojene deti budi takhle casto kvůli rustu zoubku, ze je to boli a kojeni uklidňuje

hankaros
26. led 2018

Nocni kojeni lze zrusit bud uplne nebo vubec. Ze zkusenosti. Takto mala mimina neakceptuji ze jim jednou nedas kdyz chteji a pak zas jo, az se to hodi tobe. Bude to akorat s placem a stresem. Zkousela jsem to a zase se vratila ke kojeni na pozadani. Uplne jsem ho utnula ve 13 mesicich, od te doby se budi vetsinou 1x.

pavlinakm
26. led 2018

V 7m je to opravdu brzo. Pokud vam to situace dovoli, chodila bych spat vecer driv uz s ditetem. Jinak nekdo doporucuje Bachovy esence (lze jak pro dite tak i matku). Napomahaji sklidneni a lepsimu spanku. Jinak ja u male v 12m nasadila do loznice tatinka na 3dny. Ja spala v jine mistnosti. Vecer jsem nakojila, uspala a pak kojila az rano. Neni to vyplakavaci metoda. Kdykoliv se vzbudila, byl tam tatinek, pochoval ji a ona si trochu zaplakala a usla. Intervaly se prodluzovaly, place ubyvalo. Po 3dnech jsem se vratila a je to o 50% lepsi. Z 8mi nocnich kojeni jsou jen asi 4. Ale v jinych pripadech maminky uvadi iplne vynechani nocniho kojeni. Jen tuto metodu bych zavadela az +- v 1roce. Zkuste jeste opravdu vydrzet. Doprat si spanek s ditetem, udrzovat se v psychické pohode. Spete spolu v posteli, ja pak u toho hned usla a vzbudila se po case kdy mala byla uz napita a odvalena ode mne..

ajja87
26. led 2018

@ivuska1986 nechci paní strašit,ale budit se přestat po skončení kojeni nemusí.Nekojim od desátého měsíce, malé je patnáct měsíců a interval nočního buzení se změnil tak z půl hodiny na hodinu až dvě občas😉

jarka1992
autor
26. led 2018

Všem moc děkuji za odpovědi.
Jak jsem psala už několikrát. Zrušit noční kojení nadobro nechci. Chci pouze zkusit protáhnout intervali mezi kojením. Za zkoušku člověk nic nedá...

swizz
26. led 2018

Jak zde bylo zmíněno, zkusila bych nasadit tatínka. Třeba ho 2x za noc nakojte a když se vzbudí mezi tím, aby ho ukonejšil tatínek, který nenakojí 😉 třeba se ty intervaly potom prodlouží..vy si jako maminka taky přece potřebujete odpočinout 🙂

priefi
27. led 2018

@jarka1992 A nerostou mu zoubky, ze se tak casto budi?

jarka1992
autor
27. led 2018

@priefi v tom případě mu rostou od narození 😂😂😂 budí se totiž celých 7 měsíců takhle. Byli i doby kdy to bylo co hodinu či půl hodiny. Ted je to furt co dvě hodiny. Podle mě je to jen zvyk.

jarka1992
autor
27. led 2018

Tak jsem včera večer zkusila mu do půlnoci nedat. Takže spal od 20h do 24h jenom o dudlíku a vůbec mu nevadilo že nedostal najíst. O té půlnoci se najedl opravdu pořádně a pak spal opět co dvě hodiny. Takže podle mě kdyby to byl hlad tak by ani ten dudlík nevzal.

ivuska1986
27. led 2018

@ajja87 to ani neříkejte, sem se tesila, ze se za rok třeba vyspim😂😇

priefi
27. led 2018

@ivuska1986 Je to individualni. Nektere deti spinkaji celou noc od urciteho veku a nektere ne. Nektere po prechodu na um prospi celou noc bez problemu a nektere se budi ve stejnych nebo o neco malo delsich intervalech. Je to pripad od pripadu.

ladyhacek
27. led 2018

Plně tě chapu že je těžké a věř že nejsi sama mě se malý budil tedy po 3h , pak kolem 5m 2x za noc, ale pak přišli zuby a také co 2h nebo i častěji . Kojila jsem do 18m kdy jsem to už vzdala. 7m je brzo. Zkus vydržet, alespoň do roka. Spí přes den s ním. Já pak v létě u kojení se naučila usínat. Nebo jediné dudlík, ale jak tu bylo zmíněno v 7m ještě nepochopí, že jednou dostane a jednou ne. Nejde jen ó jídlo. Zkus se uklidnit ty, smířit se s tím a ono se to zlepší, ono se to nezdá, ale většinou to dítě vycítit a zlepší se to. Kaše na noc jsou na nic. Pokud má zavedené příkrmy můžeš zkusit zeleninové polévky pokud opravdu už nemůžeš nebo na noc UM. Do roka je dítě kojenec a bude chtít kojit a cítit tvou blízkost. Drž se, časem se to zlepší

ladyhacek
27. led 2018

P.s já pak v leze. Ten mobil si dělá co chce.