Je možné se po měsíci rozkojit?

berrundy
5. dub 2012

do 6.měsíce jsem syna kojila.Pak jsme už museli přejít na Sunar. Kojení mi hrozně chybí. Máte někdo zkušenosti,se po měsíci rozkojit. Zatím jen beru ten Ricinus comunnis a asi každou hodinu a půl si odsávačkou odsávám. Myslíte někdo že mi to pomůže a mlíčko se mi vytvoří. Jsem bezradná,poradˇte prosím.

diviska
5. dub 2012

@berrundy základ je chtít, já myslím, že to půjde 🙂 a zkoušela si malého přikládat? Jak mu to jde?

dana3262
5. dub 2012

@berrundy Ahoj! Určitě to jde. A taky si myslím, že to půjde když budeš malého přikládat. Hodně štěstí! 🙂

katyxq
5. dub 2012

Prý se můžou rozkojit i ženy, které nebyly těhotné (a například adoptovaly malé miminko), zkus často přikládat 😉, pak taky trochu pomáhá pít cikorku. A hlavně odsávat a přikládat co nejvíc v noci, to je nejvyšší hladina hormonů, které mají na starosti laktaci.

jajina.c
5. dub 2012

Ahoj holky, diviska - nezlob se, ale co píšeš je absolutní blbost - základ je chtít - já chtěla víc než kdokoliv jiný a vůbec jsem se nerozkojila. Museli jsme jít na UM už v porodnici. Chtěla jsem hrozně moc a vůbec mě nenapadlo, že skončíme na Um, bohužel nám nebylo dopřáno. Ale myslím, že pokud mlíko bylo, tak by to mělo jít, jak píše dana3262 - hodně přikládat a kdyby se dítko nechytlo, tak často odsávat, přeji hodně štěstí🙂.

martina_z
5. dub 2012

Teoreticky to mozne je, ale neni to na 100%. Zkusila bych kontaktovat laktacni poradkyni, jestli ma jine triky nez caste prikladani a odsavani. Mozna by pomohlo "kojit" se suplementorem, napr. od Medely.

martina_z
5. dub 2012

@jajina.c Nekdy je problem, ze se chce az moc. Proste se tak stane, dostanes se pod tlak a je to. Muze se to stat kazde z nas. Je dobre dite kojit, ale neni to alfa omega, a dite potrebuje hlavne spokojenou a vyrovnanou mamu.

jajina.c
5. dub 2012

Martina_z - hezky napsané, je to asi tak🙂

dvojka
5. dub 2012

Já se rozkojila po třech týdnech . S jedním velkým rozdílem,bylo to na začátku.Malá byla nedonošená ,neměla sílu sát,ba ani bradavku neobepnula pusou a tak jsem tři týdny odstřikávala na prázdno -hlavně teda v noci to se povedlo i něco odsát (10 ml na jedno odstřikávání) . Na jipce tu a tam malou zkoušely sestry přikládat časem se už i chytla.Nicméně z porodnice jsem odcházela s tím že bude na Nutrilonu nenatal já se s tím vůbec nemohla smířit ,že bych nekojila a tak jsem jí přikládala (musela jsem teda i vážit abych věděla zda je třeba dokrmit) a ono se teda povedlo do 4 dnů již nepotřebovala příkrm a já se snad zázrakem rozkojila.

kacena00
5. dub 2012

podle mých zkušeností ani nejde tolik o to se rozkojit, i když je to taky důležitý, ale ve věku 6 měsíců tě to bude stát hooooooooodně úsilí a hodně nervů, aby syn spolupracoval. zažila jsem to ve 4 měsících syna, zkoušela to, ale malej už prostě nechtěl prso ani vidět...když jsem si to obrečela a kojení uzavřela, přestala nervit jeho i sebe, horzně se mi ulevilo, na jednu stranu mi to bylo líto, fakt líto, bylo to brzy,

navíc jsem se zcela zbytečně nechala sem vynervovat coby provorodička od doktorky, od té doby to šlo sešupem s mým kojením dolů, přitom předtím bych plně nakojila dvě děti...jenže nervy a hlavně sebedůvěra hrají obr roli..OK, můžou se rozkojit i ženské, které těhotné nebyly, ale jak jsem psala, nesmí se zapomínat na dítě, při tom kojení jsou dva, pokud nebude chtít malej prso, v tomhle věku už se zkrátka ošálit nedá...bude tě to i jeho stát nervy a spoustu úsilí....zkus to, držím palce, třeba nebude tak striktně odmítat jako můj klouček tehdy...

diviska
5. dub 2012

@jajina.c přečti si to ještě jednou a pak reaguje. Díky

berunka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz