Má menstruace vliv na tok mlíčka?

jifinka
2. kvě 2015

Začínám být už zoufalá. Dcerka se už asi 6.den vzteká u kojení. Před tím bylo vše v pořádku. Stačilo ji nakrmit z jednoho prsu a byla spokojená. Teď potřebuje pít z obou. Nevím, čím to je - jestli příchodem první menstruace a nebo je růstový spurt. Odtahuje se, vzteká, natahuje bradavku,...Plínečky má normálně načůrané a asi dvakrát denně kaká. Zkoušela jsem odstříkat - je to nic moc. Prosím poraďte.

evulina77
2. kvě 2015

mlže to být růstový spurt (nevím kolik je dceři), může to být menstruací. Ale radím vydržet, upraví se to samo. Já při kojení střídám prsa vždy a někdy i víckrát. Pokud má dostatečný počet počuraných plínek a přibírá, tak je to ok

jifinka
autor
2. kvě 2015

Malé jsou za týden 4 měsíce . Spurt už jsme párkrát měli, ale tohle je šílenost. ☹

evulina77
2. kvě 2015

doporučuji stránky kojeni.net, tam je hodně rad a taky zkušeností

zo_ja
2. kvě 2015

Při MS se vlivem hormonů mění chuť mlíka a některé děti na to hodně reagují. Nejde o množství mlíka, ale o chuť. Vydrž, dej jí třeba vodu nebo vhodný čajík, ať má dost ntekutin. 6. den? To už budeš mít MS za sebou, ne?
Jinak souhlas s @evulina77 doghledat vhodný postup, určitě bych nedávala nic moc jinýho, ať neodvykne, je malinká. Ty si případně odstříkej, pokud budeš mít prsa moc nalitá.

jifinka
autor
2. kvě 2015

Zatím MS ještě trvá, čekám na konec jak na smilování a snad přejde i ten vztek malé 🙂