Mám v noci odsávat? Syn pije jen přes den

kyia
12. únor 2015

Syn celou noc prospí a přes den pije každé 3 hodiny. Myslíte, že bych v noci měla vstát a odsát mléko alespoň jednou, abych pak neměla málo mléka? Děkuji za odpovědi.

lv
12. únor 2015

Kvůli tvorbě mlicka ano, pokud nepije víc jak 6h, snižuje se tvorba mlicka.

andrrriiik
12. únor 2015

@lv muj chlapecek v noci pije po 6-8hod.takze bych mela taky odsavat?pres den ji co 2hod.(2xdenne prikrmuju a 5xdenne+v noci kojim).

maudn
12. únor 2015

Já bych neodsávala, myslím si,že tělo se jeho režimu přízpůsobí, pokud chceš aby víc pil, můžeš s ním zkusit spát v posteli a místo dudlíku by si třeba prso vzal sám... ale asi nejlip poradi laktační poradkyne (i po telefonu)

veeeraf
12. únor 2015

Rozhodně neodsávat, mlíčko se přizpůsobí dítěti. Neměj obavy, že bys měla málo...

veeeraf
12. únor 2015

ale pokud ti to dělá problémy, nalitá a bolestivá prsa, tak ano 🙂

mysicka_lb
12. únor 2015

On Vám tu každý laktační odborník řekne, že ano.... Ale já osobně jsem přesvědčená o tom, že kojení je hlavně psychická záležitost a je (mělo by být) především o tělesném kontaktu matky s dítětem. Jakákoli degradace sebe samé na chodící mlékárnu, odsávání, hlídání přesných intervalů, měření mililitrů, vážení miminka před a po atd. pak ve finále jen škodí, protože ten přirozený láskyplný kontakt maminky a dítěte vlastně popírá. Podle mě uděláte mnohem líp, když se krásně vyspíte, než když si nařídíte budíka a přesně po třech hodinách začnete šašit s odsávačkou.....

marca22
12. únor 2015

Rozhodně ano. A myslím si že právě spousta maminek přijde o mlíčko právě z tohoto důvodu že v noci nekojí,neodsává. Prolaktin se totiž tvoří v noci. Ale záleží také na tom kolik dítěti je,jestli mu je více jak půl roku tak už bych neodsávala,do půl roka je ale mm hodně důlěžité a byla by škoda o něj přijít.

lv
12. únor 2015

@andrrriiik pokud právě musíš prikrmit, a kojis jen 5x denne /já kojila 10x denně, tak jsem tím ovlivněna/ rak bych noční odsávání zkusila..

frantiska85
12. únor 2015

Malý spal celou noc asi od 2,5 měsíce. Byla jsem ráda, že spím a neodstříkávala. Mléka byla fůra i tak.

andrrriiik
12. únor 2015

@lv ja prikrmuju zeleninou a ovocem.takze si myslim,ze 5xdenne je dost ne?U me to ale asi by nemelo smysl odstrikavat,vzhledem k tomu,ze litam po doktorech,a maleho musim dat na hlidani i cely den,tudiz je cely den na UM. 😒

tamarila
12. únor 2015

@kyia @andrrriiik Já nechápu zcela na co je dobré v noci vstávat když dítě spí? 😅 Pokud není nějaký problém (mléko se ztrácí, zánět atd.) tak není potřeba vstávat. Já teda nemám pocit že příroda chtěla aby se v noci uměle vstávalo a odstříkávalo do umyvadla. Obě moje děti spaly od útlého věku celou noc, kojila jsem a kojím bez problémů (syn má ted 4 měsíce, v noci spí 10 hodin). V noci samo nevstávám a na laktaci to má takový vliv, že ten plně kojený "drobeček" má 8 kilo 🙂 Ony to LP trochu přehání .o)

andrrriiik
12. únor 2015

@tamarila taky si myslim.proto jsem nikdy nevstavala,jsem rada,ze se muzu vyspat.ten nazor me prekvapil teda 🙂

vercik83
12. únor 2015

Telo se prizpusobi, moje holcicka spala napred 7 hod v kuse, kojila jsem z obou prsou, ted spi nekdy i 10 hod a to prsa stridam a mleko se neztraci. Neboj se. Vstavala jsem jen abych odstrikala kdyz. Me prsa bolela a ona furt spala.parkrat jsem odsala treba ve tri rano a ve ctyri se vzbudila a furt bylo dost.

espada
13. únor 2015

@kyia Měla jsem to stejně a tělo se přizpůsobilo. Odsávála bych pouze pokud máš nalítá prsa tak, že hrozí zatvrdliny a zánět nebo pokud ti klesne tvorba mléka a nebude stačit.