Nerozjela se mi laktace, mám ještě doufat?

terite
4. bře 2015

Rodila jsem přirozeně, ale předčasně ve 32tt. Syn (1920g a 45cm) nebyl po porodu přiložený, šel hned do inkubátoru. Už od 0. dne stimuluji prsa, zpočátku šlo z prsou vymáčknout jen velmi husté mlezivo, kapička ani neskápla z prsu. Stimulovala jsem každé tři hodiny dvoufázovou odsávačkou, i v noci. Na konci 2. dne se mi večer podařilo ručně vymáčknout první kapku, která skápla do skleničky. Hodně mě to povzbudilo a čekala jsem, že se to konečně rozjede. Nicméně prsa stále nebyla nalitá. Začala jsem pít Gravimilk, kojící čaj a celkově hodně tekutin, užívat homeopatika na podporu laktace. Prsa ručně stimuluji a odkapávám těch svých pár kapek do skleničky každé tři hodiny. Prsa sprchuji teplou vodou a masíruji. Od 4. dne zkoušíme syna přikládat, ještě ale nevydrží sát, cucne si dvakrát a usne, není dost silný. Dnes jsem 6. den po porodu a laktace stále nejede, stále se mi podaří (pouze ručně, odsávačka nevytáhne nic) odkapat každé 3 hodiny pouze cca po 10 kapkách z každého prsu. Pomalu se začínám smiřovat s tím, že mlíko nebude. Nebo mám ještě v něco doufat? Podle mě už je to od porodu dost dní a pokud se přes veškeré úsilí prsa doteď nenalila, tak už nic nebude. Syna mám zatím stále v inkubátoru, není se mnou. Během pár dní bychom se měli dostat na oddělení, kde ho budu mít u sebe, mohlo by to ještě pomoct?

marecekavendulka
4. bře 2015

neboj,neboj,dále zkoušej,chlapeček to zvládne a ty taky 🙂chce to kontakt s miminkem,jak to jeho zdr.stav dovolí. zkus se podívat na články o kojení tady na wiki MK. držím palce!

bjoucik.15
4. bře 2015

pomoct to může,ale taky nemusí.... musí být kontakt přímo,aby se začalo tvořit mlíko.... mě pomohli homeopatika 😎

vercik83
4. bře 2015

Taky mi pomohla homeopatika ricinus communis a nějaká alfa alfa. Prikladani syna pomoci muze jeste, vydrz

vrabcak0007
4. bře 2015

jak píše bjoucik..může to pomoct a nemusí...každopádně bych to pořád zkoušela..mojí mamce se při porodu sestry zlomila pánev a musela být v nemocnici dlouho v nějakém závěsu tenkrát či co...táta dostal sestru domů na sunaru..mamka měla co dělat se sebou, natož aby tenkrát ještě odsávala a podporovala to...no a skoro dva měsíce po porodu se vrátila domů a i přesto to ještě zkusila..a rozkojily se obě dvě..sestra prso neodmítala a mamce se ještě spustilo mléko...nikdy nevíš

lv
4. bře 2015

určitě pomůže být s miminkem, neboj, neházej flintu do žita, já rodila bez komplikací, v termínech a mlíko jsem měla po týdnu, teprve, jinak taky po kapkách../a jsem neodsávací, i kojící plně mi odsávat nešlo a mlíka pro holky bylo dost/

terite
autor
4. bře 2015

@marecekavendulka @bjoucik.15 Od zítřka budeme na nedonošeneckém roomingu, budu tam s Kubíkem pořád a budu se už o něho i starat, tak uvidím, jestli ten kontakt pomůže i na to mlíko.
@vercik83 Ten ricinus communis už pár dní beru, ještě se v lékárně zeptám, co jiného bych mohl přidat. O alfa alfa jsem zatím neslyšela, zeptám se na to. Ještě prý nějaký benedikt lékařský se může brát.
@vercik83 @vrabcak0007 Já ještě vydržím, poctivě chodím každé tři hodiny a ať už přikládáme nebo ne, tak vždy pak ještě dostimuluji odsávačkou a pak ručně po kapkách vymačkávám. Kdybych alespoň viděla nějaký pokrok, že je toho třeba více nebo úplně nejlépe, že to z prsou odstříkává a ne jen odkapává, ale žádný takový pokrok nevidím ☹ Už 4 dny je to pořád stejné. Navíc je to ruční vymačkávání dost fyzicky náročné, fakt se nadřu, ale držím se a nevzdávám to.

terite
autor
4. bře 2015

@lv Opravdu až po týdnu? A prsa se nalila dříve, ale jen to kapalo nebo se ani prsa nenalila, až po tom týdnu? Mně se totiž ještě ani nenalila prsa, takže je mi jasné, že toho víc ani odkapat nemůžu, prostě to tam není. Teda a s tím odsáváním....jak je to možné, že někdo v pohodě odsaje odsávačkou a někdo ne, přestože mlíko mají obě? Je to zvláštní. Každopádně ty "neodsávací" typy, které můžou jen ručně odstříkat, to nemají lehký. Pokud dítko pije, tak není třeba ani nutné odsávat, ale pokud jo a musí se to růčo, tak to je makačka.

katka865
4. bře 2015

@terite žádný stres, mě to po císaři taky chvíli trvalo, ale jakmile jsem měla malou u sebe na pokoji, tak se mi najednou dařilo odsávat i víc (na kojení byla ještě slabá), než jen pár kapiček a pak se to rozjelo krásně, teď má půl roku a pár dní a stále kojíme.

fifina86
4. bře 2015

@terite koukni tady na ten odkaz: https://www.modrykonik.cz/kojeni-predcasne-naro...

A až budete spolu, vlezte si spolu pod peřinu, miminko svlékni sebe taky a nech ho přisát se, kdy bude chtít (buďte tak klidně půl dne ;) ).

alneka
4. bře 2015

@terite šup sem, jsou tam i laktační poradkyně, poradí 😉 https://www.modrykonik.cz/group/2356/

lv
4. bře 2015

Prsa se mi trochu nalila tak 5.-6.den, ale ne jak okolo holkam, co měly obrovsky tvrdý bomby - a to mi holky tahaly o 106 od narozeni. Nemyl se, mlicko se tvoří az u kojení /tedy u tebe když vymackavas, odsavas/, tvrdý nality prsa nemusejí mít víc mlicka. Jo, někdo zmáčkne prso a ma dvoudeci, jina vyzdime par kapek, je to tak. Každopádně postupuj dal jak to děláš, děláš to dobře a stoji to za to.
Az budeš mít u sebe malého, půjde to lip. Držím palce!

emin
4. bře 2015

Lp Po 6 dnech je to co pisete velky USPECH! Jsou maminky rodici v terminu a vaginalne a laktace prijde az po 10 i 14 dnech. Pokracujte jako dosud,co nejvice budte s miminkem, chovejte apod. Dokrmujte strikackou nebo cevkou.Hodne sil.

terite
autor
4. bře 2015

@fifina86 Ten článek i příspěvky k němu jsem už přečetla 😉 Uvidím, jaký bude na tom nedonošeneckém roomingu režim, ale budu se snažit se sestrama domluvit, abych mohla mít malého k sobě přituleného co nejvíc a snad nám to oběma pomůže.
@alneka Ve skupince už jsem 🙂 Snažím se čerpat info a rady odevšad...
@emin Díky moc za podporu. Právě, že jsem tady zatím nenarazila na maminku, která by měla laktaci tolik opožděnou, proto hledám radu a podobné příběhy i přes internet, aby mě to povzbudilo, případně dodalo naději anebo i pomohlo přijmout to, že to prostě u mě nepůjde. Zatím vydržím jako doposud a uvidíme, co přinesou další dny.

fifina86
4. bře 2015

@terite aha,to jsem nevedela.Jinak na mnozstvi mleka u me mel pozitivni vliv caj od Weledy.Drzim palce at se laktace rozjede.