Neustále a donekonečna cumlá prso a pak pláče 😞

joeline
20. dub 2017

Tak už nevím, jak mám docílit toho, aby se můj skoro 7týdenní syn normálně a v klidu nakojil. Skoro od začátku bojujeme s tím, že prcek u prsu usíná, to beru, je maličký, šimrám pod bradičkou a dopije, to by bylo OK. Podotýkám, že přibírá až dost, týdenní přírůstky jsou kolem 300g. Bohužel ale má tendence zůstávat u prsu i po nakojení, a to klidně 2 i 3 hodiny, pouhým cumláním bradavky. Jakmile mu prso vezmu, je řev a sápe se opět po prsu, dudlík absolutně nepomáhá, plive ho. Mě přes den nevadí sedět s miminkem hodinu v kuse na gauči a kojit, ale aby mi v polospánku dumlal prso přes dvě hodiny a mě už prsa bolela, to mi přijde moc. Každý mi řekne, že je jen maličký, že mě chce mít blízko a prs je pro něj středobod... já to chápu, ale přijde mi jako extrém, aby si dudal dvě hodiny, u toho pospával, a i tak nakonec neusnul a plakal, když mu prso vezmu. Nejhorší je to v noci, když si ho vezmu k sobě do postele, abych ho nakojila vleže, a takhle tam ležím od 2 do 5 ráno, aniž by mi syn od prsu odpadl do spánku. Tím pádem neusnu ani já. Co s tím mám dělat??? Když ho kojím na cestách (v autě) nebo na návštěvě, nemůžu přece sedět dvě hodiny s prsem venku! Přestane to někdy nebo to bude jen horší, když už je takhle navyklý?

semisovamys
20. dub 2017

Určitě bych se ho snažila postupně jemně odnaučit..vyzkoušet více typů dudlíků, každému miminku vyhovuje jiný. Tohle je totiž samozřejmě extrém a do budoucna by to bylo naprosto šílené a ještě treba horší než ted..a ať mne teď kdokoliv ukamenuje. Normální mi přijde miminko nakojit během např půl hodiny a pak by mělo být bez prsa do dalšího kojeni (2-3 hod např. ) .. určitě není pozdě na přenauceni..přece si tak malý prcek nebude takto určovat..to by jsi fakt nemohla vytáhnout paty z domu😊.

pajounek
20. dub 2017

Podle me je to jen urcite obdobi, ktere prejde. Pres den bych zkusila nosit treba v satku a doprat mu to, co si vyzaduje. Treba ma hodne vjemu a uklidnuje se u tebe a ano, chce te mit blizko 🙂 nebo ma treba rustovy spurt, navysuje si tak laktaci, boli brisko atd. Takovemu prdolkovi bych se snazila plne prizpusobit i v noci, i kdyz je to tezke. Odpocnout si s nim pres den, kdyz spinka.
Mala se nekdy kojila i co hodinku, nekdy i kratsi interval a tak jsem kojila a chovala a poridila si satek a byly jsme spokojene obe 🙂

joeline
autor
20. dub 2017

Já si taky myslela, že je to jen určité období, ale trvá to už více než 3 týdny. Snažím se mít pochopení, vím, že je mu u prsu nejlépe, ale když chytá záchvat neutišitelného pláče i po dvou hodinách přilepených na prso, tak pro to už pochopení nemám :( Musí ho ode mě brát přítel, jinak by mi nepřestal ječet :(

joeline
autor
20. dub 2017

V šátku zatím bohužel být nechce, ani v Manduce. Vzteká se v obojím.

lady_giraffe
20. dub 2017

Možná je to blbost a funguje to jen na moje dítě, ale za vyzkoušení nic nedáte...
Vypozorovala jsem, že když se napije a pak si jen tak dudá a je v polospánku a já se jakoby odsunu, nebo jeho dám jinam, tak začne řvát. Pokud mu ale prso vyloženě rukou vytáhnu z pusy tak, že jakoby zmáčknu bradavku (aby prso bylo užší v místě, kde ho obepíná pusou), tak ho to tak nenakrkne a neřve...

Samozřejmě to neplatí ve 100% případů, ale většinou ano. Tak můžete zkusit😉

joeline
autor
20. dub 2017

@lady_giraffe děkuju za tip, zkusím 🙂

panickatlamicka
20. dub 2017

Ja mela z Vendulkou neco hodne podobneho. Zadny dudlik jsem ji necpala a ani jinic nepreucovala, jsem osobne proti ,,cviceni deti", trik jako lady giraffe jsem pouzivalataky a docela to fungovalo. reci o tom, jak si miminko nema urcovat, bych neposlouchala. U nas nastal zlom k lepsimu zhruba ve 3 mesicich. Vlastne v dobe, kdy vic vnimala okoli a nechala se zabavit i jinak.

panickatlamicka
20. dub 2017

@semisovamys ja paty z domu vytahovala uplne v pohode. 😉dokonce nekolukrat denne. 😀

elchacz
20. dub 2017

Ja s vami soucitim, mame to s dcerkou hodne podobne. Neuklidni se jinde nez u prsa, ani v satku nemuzu nosit, protoze hned hleda prso a cumla mi triko a to ji tak akorat nastve. O odlozeni z naruce a spanku na dyl jak 20 minut si muzu nechat jen zdat. Zajimave je, ze manzel ji vklidu navaze (asi neciti prso). Ale moje ditko ma teprv 4 tydny, ani ne, takze se snazim vydrzet, i kdyz je to nekdy k zblazneni.

V noci jsem zkusila polozit ji na sebe na brisko, prijde mi, ze tak se nakoji rychleji. Ja u toho usnu a ona taky, ale prso pusti. Kdyz jsme lezeli vedle sebe, taky cumlala desne dlouho a navic ji to porad vypadavalo, takze jsme se nevyspali vubec, jak jsem se porad ve tme snazila najit prsem detskou tlamicku. No je to sranda :D

panickatlamicka
20. dub 2017

@elchacz. mne Vendy vzdycky ocmuchavala, kdyz hledala . regulerni zviratko 😀

barbara04
20. dub 2017

ja mam taky cucavce, pak ale blila.... stačil ji tedy i muj malicek což nepomůže .... nasla jsem ale dudliky co akceptuje, znacku neuvedu 😉 ale jsou pro nedonosence a novorozence takze jdou male a nedavi se s nimi.... jak ho nema v šátku taky me porad olizuje, hledá a vrti se🙂

pexi
20. dub 2017

mě pomáhalo, co mi poradila laktační poradkyně, po kojení strčit do pusy malíček - dítě se pustí samo a naši malou to ani nebudilo. Taky mi někdy dumlala právě malíček.

voleskap
20. dub 2017

@joeline Ahoj 🙂 Maličký je, ale tohle mi teda taky přijde jako extrém 😲 Myslím, že pokud se v noci aspoň trochu nevyspíš, je to dlouhodobě neudržitelný.
A když Ti ho vezme přítel, tak u něj nepláče a usne?
A co vyhledat laktační poradkyni...třeba by Vám dala nějaký tip? 🙂
Jinak zkus co radí @lady_giraffe ..u nás tohle taky zabírá (resp. zabíralo když byl syn hodně maličký...teď už s kojením nezápasíme 😀 )

zmrzlinka
20. dub 2017

Mne na malou zabiral malicek a po šestinedělí mi vzala dudlik.Vyzkousela jsem snad vsechny a jeden si vzala.Chce to zkouset.

lady_giraffe
21. dub 2017

@joeline Tak jak? Pomohlo to, nebo to na mrňouse nefunguje?

joeline
autor
21. dub 2017

Ahoj, tak z 5 pokusů to u 3 100% zafungovalo 🙂 takže na tom něco bude, ještě jednou díky! 🙂

denisamx
21. dub 2017

Čtu tvůj příspěvek a usmívám se 🙂 a to proto, že jsem to měla úplně stejně. Kojila jsem v podstatě tři měsíce v kuse a nehla se z gauče. Některá miminka to takhle prostě mají... přejde to a bude líp a líp.. teď bude malé půl roku a je naprosto skvělá, už se chvilku zabaví sama a je věčně usměvavá. Prostě asi hůř snášela příchod na svět. Taky u nás neexistuje, že by spala ve své postýlce, to by prostě vůbec neusnula.. v kočárku taky nechce být, takže ji jen nosím v nosítku.. ale věřím že i tohle se zlomí 😉 tvoje miminko není žádný extrém, jen tě opravdu potřebuje a nesnažila bych se o nějaké fígle jak to udělat aby to tak nebylo.. myslím že potom bude právě daleko spokojenější, když to teď vydržíš 🙂