Po zavedení příkrmů 6,5m. dcerka odmítá mateřské mléko

michakel
31. bře 2015

Prosím o radu. Dcerka má 6, 5m a se zavedením příkrmů (kašička ráno, zelenina v poledne, přesnídávka odpo), ale sní max. 70ml, začíná odmítat MM.
Chci ji po jídle ještě "dokrmit" MM, ale jen si tak cucne a začne brečet, že nechce. Celkově se jí snížila chuť na MM. Kdykoliv ji dám jen do polohy na kojení, už se začíná vzpírat a řvát. Poslední kojení večer a ráno je bez problému, teda zatím...
Bojím se, že má/bude mít málo tekutin, neumí totiž pít z lahvičky ani z hrníčku. Zkoušela jsem ji dát MM do lahvičky, zkoušela to, trochu se i napila, ale když zjistila, že je to MM, začala brečet, že to nechce, dávala jsem jí ho tedy lžičkou, taky neúspěšně.
Když jsem ji MM zamíchala do kašičky, bez problému a s chutí to snědla. Zvykla si snad na tužší konzistenci, která jí vyhovuje více?
Mám potom ale obavu o pitný režim... Můžete mi prosím poradit co s tím mám dělat?
Nemáte/neměly jste náhodou stejný problém?
Moc děkuji za radu.
Michaela

lv
31. bře 2015

příkrmy zavádíš jak dlouho? kojená může mít až od 6m i později, na 6,5m má příkrmů moc, stačí třeba oběd a ještě 1 příkrm, určitě ne 4. Moje holky se po příkrmu už dopíjet mlíčkem taky nechtěly, ale na 4 příkrmy jsme se dostaly snad v 9-10m. Pít se naučí, obvykle až nahradí plně /plnou porcí/ 2 mléčné dávky, cca 8-9m začne, do té doby zkoušet, nabízet řidší příkrm "polévku", ovoce-zeleninu s vysokým obsahem vody..

pavlapl
1. dub 2015

Také si myslím že má příkrmů moc. Já mám 8 měsíční a má příkrm jen k obědu jinak kojíme. Zkus jí dát vodu z hrnečku klasického z kterého piješ normálně.

kaja2016
21. srp 2016

Nechci zakladat novou diskuzi. Mam podobny dotaz. Dcera 4,5 mesice po prvnim prikrmu ( 2 lžičky) nechce mléko (je od narození na umělé výživě) a pláče. Nemůže na to mít alergii? Já to chutnala a brněl mě jazyk, tak nevim. Přístup k bio mrkvi nemám, abych to sama vařila. S jakou značkou jste začínaly? Nemáte některá obdobnou zkušenost?