Přechod z MM na UM, jak mimíska naučit na lahvičku?

barbara74
1. lis 2015

Děvčata potřebuju poradit.Moje sestra má plně kojené 4měsíční miminko.Momentálně se sestřin zdravotní stav zhoršil,bude muset brát léky (na srdce,štítnou žlázu atd.) a dle lékařů bude muset ukončit kojení co nejdřív,bez léků nemůže fungovat.Začala zkoušet nejprve MM z lahvičky,ale bez úspěchu.Vyzkoušely jsme snad všechny finty.Teď se malej začíná vztekat i při kojení.Sestra je už na pokraji zhroucení.Jenže pokud malej nebude pít UM nemůže brát léky....Máte některá radu jak mimíska naučit na lahvičku?

bajana
1. lis 2015

Ina flaska, iné UM...ale možno na to bude aj finta...

martina8383
2. lis 2015

Rozhodně se poradit s laktační poradkyní, ta zná fíglů dost. Jinak je dobrá lahvička Calma, mimčo musí tahat podobně jako z prsu. Já první měsíc musela krmit z lahve odstříkané MM a zase byl problém s naučením na prs. Moje laktačka se jednou podívala jak se pokouším kojit a jen upravila polohu a bylo vyřešeno. Takže rozhodně odborníka.

barbara74
autor
4. lis 2015

Bohužel ani laktační poradkyně nám nepomohla ☹
Malej jakmile zahlédne lahvičku v ruce okamžitě přechází na hysterickej pláč...

patrusa
4. lis 2015

zkuste ho nechat pul dne s tatinkem. miminka moc dobre vedi, ze z nej mliko nepotece. Samozrejme chvili trva nez se nauci pit z lahvicky, ale ta Calma lahvicka je dobra, mam s ni dobre zkusenosti, hladove mimnko se na lahvicku nauci. Ja musela dokrmovat svym odstrikanym mlekem a mala pochopila rychle, ze v prsu je vecer mlika malo a v lahvicce je ho dost. Drzim palce, je to drina.

katka865
4. lis 2015

Myslím si, že je potřeba taky pevné odhodlání, mimi pozná, kdy to člověk myslí vážně. Cca před měsícem jsem malou odstavila (byla kojená 13 měsíců) - prostě jsem před ní dala láhev s tím, že nic jiného ode mě nedostane, pochopila to a byl klid - držím pěsti, ať to všechno sestra zvládne - jinak my používáme lahvičky Mam - zdají se mi dobré.