Usíná jen u prsa a v noci se stále budí

radfil
1. zář 2017

Ahoj maminky. Potřebuju radu, nebo spíš asi podporu, že nejsem jediná na světě 🙂 . V poslední době hodně bojujeme v noci. Malá, je jí rok, se mi stále budí, když je hodně dobrá noc, tak se vzbudí 3x, to je velmi výjimečně. Jinak se budí tak 6x, a v posledních dnech je schopná se budit třeba po 10 minutách. Usíná jen u prsa, což by mě zase tak moc nevadilo, prostě bych jí večer uspala a dobrý, ale když jí mám pak na prsu skoro celou noc, je to peklo. A když už usne, uložím ji do postýlky, chvíli leží, pak sebou začne mlátit a jedeme nanovo. Nepomáhá ani to, když spí s námi v posteli. Většinou se to uklidní až tak k ránu. A pak chrupe až třeba do půl desátý, ale ne v kuse, stejně dokáže spát max. 3 hodiny v kuse. Kojím už jen večer a v noci. Máte doma někdo taky takovýho andílka, co se v noci mění v pořádnýho ďáblíka 🙂 . Nebo jak jste si s tím poradili, kdy to přešlo? Moc děkuju za rady 🙂

j.a.n.i
1. zář 2017

@radfil No, asi to nebudeš chtít slyšet, ale problém je to uspávání kojením... protože to, že se děti v noci budí je normální, ale problém vznikne tím, že neumí samo usnout a tedy potřebuje, abys ji i v noci uspala tím prsem. Pokud by uměla usínat sama, tak se zavrtí a usne, případně se třeba nakojí, ale nebude to tak časté, kolem toho roku se mi budily tak 2-3x za noc, napily se zas usnuly.

radfil
autor
1. zář 2017

je mi jasný, že je to problém, ale zatím jsem nenašla způsob, jak jinak by usnula. Objímání, tulení, chování, plyšáci, držení za ruku.... prostě nic na ni nezabírá. Když chce spát, začne být nevrlá a místo toho, aby se uklidnila, se začne rozjíždět a brečí a brečí.... a celkově má dost neklidný spaní. Začne se vrtět, pobrekává no a tím se vzbudí. Tak dáme prso, uklidní se, usne, no a za chvilku nanovo

verinikki
1. zář 2017

Nejsi jediná🙂 Je zbytečné teď řešit co a jak bylo nebo mělo být (my jsme měli kombinaci kojení a usínání v nosítku). Co se týká nočního kojení - toho jsme zanechali kolem toho roku, protože jsem vstávala 10x za noc a po kojení nakonec přestala usínat. Takže jsem se stěhovala do obýváku a přítel s ní tři noci spal sám. Bylo to první noc peklo, nevyspal se, malá se vztekala, řvala, nabízeli jsme pitíčko. Pak se to uklidňovalo. Jinak od té doby prospala skoro celou noc až do cca čtyř nebo pěti, kdy jsme měli ranní kojení. Večer jsme uspávali cca do roku a půl kojením, po obědě v nosítku. Pak jsme zrušila kojení ranní - začala spát klidně do sedmi. Nakonec večerní - vysvětlením, prostě už není mlíčko, šla jsem spát s ní, zhasnuto, povídala jsem pohádku a ona se nakonec užmolila ke spánku🙂
Je jí už dva a půl, spí sama v postýlce, usíná sama. Ale byl to orpavdu pracný, pomalý a náročný proces🙂 V noci se jinak budí neustále, ale zpravidla už stačí dojít, pohladit, zavolat, sama se napije - má u sebe flaštičku a spí dál.
Zkuste nějaký přístup, co Vám vyhovuje, ale hlavní je vytrvat a stát si na svém, nebrat z postýlky do ruk, pokud řeknete, že není mlíčko, opravdu nedat, atd., donekonečka pořád dokola vysvětlovat a stát si na svém, i když je to těžké🙂

denny27
1. zář 2017

Tvoji holčičce je zatím rok...ale já tohle zažívám pořád s dvouletým😱...jsem z toho už zoufalá, nejhorší je, že on se ani nekoji,on si jen dudla...kdybych ho v noci neodtrhla(rozumej nevytáhla z pusy bradavku), tak je na ní prisatej celou noc... přes den to samé..a upřímně: dost mě to i obtěžuje, štípe a jsem kvůli tomu i vzteklá...

lilulilu
1. zář 2017

Ahoj, mám to úplně stejně :( Dceři je 16 měsíců, po obědě uspávám v kočárku a to má UM z lahvičky. Večer jenom u prsa a je na něm schopná viset celou noc. Budí se někdy 3x, někdy 10x :( Přítel odmítá spolupracovat u odstavu, na konci září pojedeme s dětmi ke tchýni, tak to asi zkusíme tam, tchýně je úžasná a ty 2,3,... noci s ní prý zvládne. Dcera je kojená dost i přes den, cca 5x. Napije se a prso je schopná jenom tak dudlat klidně půl hodiny (jako miminko jsem ji nechávala, teď už ne nebo ne tak dlouho). Taky se proto připojuji k Tvému dotazu.

mrskato
1. zář 2017

ahoj, mám taky ročního závisláka, přes den se ho snažím uspat v kočárku, ale večer jen kozy ☹ nemám na to ho nechat vyřvat.
Takže v prvé řadě se mi podařilo potlačit probouzení při přenosu do postýlky díky homeopatikum Borax 9ch (vždy před spaním 5 kuliček). Po týdnu se mi už při přenosu neprobouzí. Ted jsem začala řešit to jeho probouzení, protože je schopný se do půlnoci probudit i 8x, což je fakt mazec. Dávám mu Coffea cruda akh a Chamomillu 15ch, teprve druhý den, první den luxus, spal v kuse od 19:30 do 2:30, dnes v noci to bylo horší, ale dřív, než jsem šla spát já, se neprobudil, což je dobré. Syn má problém hlavně i v tom, že je schopen být v noci i 2 hodiny vzhuru a dělat bordel, resp. chce si povídat, strkat mi prsty do nosu apod. Nemůže taky kolikrát zabrat a pofňukává, i přesto, že má cecek v puse. Uvidíme, jestli Coffea a chamomilla zabere.
Sobě dávám Cocculus indicus 9ch a je mi lépe, i kdyby to mělo být placebo 😀 😀
Je mi jasný, že jsem si to zavinila sama, usínání u kojení je, dle mého, nešvar, ale byl to vždy nejrychlejsí a nejpohodlnější zpusob, jak toho našeho ďáblíka uspat, teď lituju, že jsem ho nenaučila usínat samotného třeba v 6ti měsících. A myslím si, že začne sám usínat až přestanu kojit...

zvedavec2
1. zář 2017

Ja mam to same. Jen u dvouletaka, resp.2r2m.... Spi jen u/na prsu. Pres den i v noci. Neumim a nechci ho odstavit "vyrvanim", ale neumim to vyresit jinak. Tak zatim tomu nechavam volny prubeh. Zkusila jsem homeo ricinus communis 30ch a nic.
Svoji postel ma, ale kdyz mam k nemu vstavat 5-6x za noc, to ho radeji mam ve velke.
Nevim, neumim to resit. Tak doufam, ze se to nejak casem vyresi. Uz bych i odstavila, tak se hackuji na rady.

normalnimatka
1. zář 2017

mám úplně to samý. když je blbá noc, uspávám klidně 10x...ale to nebejvá zas tak často teď. nejmíň tak 5x za celý jeho spaní.
a nedá se uspat jinak, tak to zatím nechávám. ještě je čas. pokud se to nezlomí a dítě se neodstaví do jeho 2 let, tak pak to možná budu řešit nějak radikálně, odstavit ho a chtě nechtě, aby se naučil usínat bez prsa..
ale neviděla bych to jako "zavinila sem si to sama, protože sem ho naučila usínat ukojení"...já to třeba syna fakt záměrně neučila, ale to prostě vypylnulo, chtě nechtě pro mě... nic jinýho už bohužel nezabírá a metodu vyřvání nehodlám praktikovat.

jinak je tady o tom spousta diskutí, tak zkus pohledat a počíst nějaký zkušenosti ostatních.

junkka
1. zář 2017

Mela jsem to same. Kojila se 6x za noc a vzhuru byla tak 8x. Uz jsem byla uplne mrtva, ale pak jsem musela na operaci a utli jsme kojeni, tedy i nocni ze dne na den. Spal s ni cca tyden manzel. A behem asi 14 dni zacala spat celou noc. A ani nějak neplakala nebo se nevztekala. Proste byla s tatou, ten nabizel vodu, k ranu kolem 4 max susenku, ale kdyz jsem tam nebyla, tak mliko nechtela. A fakt behem chvilky uz se nebudila ani na pití. Ale podle me musi zasahnout manzel nebo nekdo jinej nez ty.

radfil
autor
1. zář 2017

Hodně jsme přemýšlela, kde jsme udělala chybu, ale je fakt, že ona takhle usínala už od narození. Jakmile neusnula u prsa, věděla jsem, že bude peklo. Nad nějakým homeo nebo něčím, co by jí zklidnilo jsem taky přemýšlela. Ona je právě i hodně akční, říkáme jí Kelišová 🙂 , protože u všeho musí být, ničeho se nebojí. Takže částečně si myslím, že v noci má i divoký sny.
No, kojení má slíbený do roka a půl max. Teď jí učíme na flašku, aby věděla, že večer po koupání může být mlíčko i jinak než od mámy. Doufám, že to brzo pochopí. Není nad to mít "kozomilku" . Ještě že se na mě ráno vždycky usměje a a já jí tu probdělou noc odpustím, i když moje baterky už hlásí vybito.
Všem přeju, ať se co nejdříve vyspíte. Kdo tohle nezažije nepochopí. Kamarádky - maminy se mě ptají, jak to zvládám, že ony jsou unavený, když musí vstát 2x za noc :D

dora13
1. zář 2017

Mela jsem uplne to same se starsim synem, v roce a pul uz jsem to proste fyzicky nedavala a odstavila ho -- nic jineho nezabiralo. Od druhe noci po odstaveni spi celou noc🤷🏼‍♀️

A urcite to neber, ze je to tvoje chyba a zavinila sis to, deti jsou ruzny a maji veci jinak nastaveny -- treba mladsi syn u prsa neusnul snad nikdy, obecne neni vubec prsomil, ale v noci se budi taky.

panickatlamicka
1. zář 2017

Je to úplně normální. Jak to buzení, tak uspávání u prsa. Mně se dcera taky budila a už je to lepší, teď jen 1 krát za noc.

denny27
1. zář 2017

@dora13 taky bych chtěla odstavit....ale nějak se nedaří.. třeba v noci to je bez úspěchu, protože ztropí scénu a je schopnej mi vyrvat i vlasy,jen aby se dostal ke koze😱😁😁

dora13
1. zář 2017

@denny27 ja se odstehovala z loznice a spal s nim manzel a vzal to v pohode -- ale je fakt, ze syn je docela klidas, tak nejak bere veci, jak prichazeji. U mladsiho by to byl vetsi orisek.

anniesfibis
1. zář 2017

je to naprosto normalni!!! Bud se chces o dite starat, tak jak vyzaduje a jak je to pro nej prirozene a nebo ...
Mohu Ti jen doporucit spolecne spani. Vytahovat stale z postylky je peklo a spolecnym spankem usetris spoustu energie.

radfil
autor
2. zář 2017

Díky moc za odpovědi, moc mi to pomohlo. Je fajn vědět, že ta naše cácorka není jediná na světě. Kolem mě všechny dětičky spinkají, takže mě nikdo nedokáže moc pochopit.

mendywendy
2. zář 2017

Popravde tohle neznam ani u jednoho z mych deticek. Usinani u prsu je cesta do pekel na velky bic na maminku 🙂. Vystrahou pro me byla kamaradka, ktere dite viselo na prsu nonstop. Od 10m deti spinkaly celou noc (kojene do 13m), ale chce to trochu poladit, ale nejaka ta slzicka ukapne, ale v konecne fazi si myslim, ze neruseny spanek je zdravejsi 😉. Usinani zdar!

zvedavec2
3. zář 2017

@mendywendy takovehle prispevky a soudy typu "cesta do pekel" nikomu nepomuzou. Ty se mozna citis nadrazena, ze tenhle problem neresis, pak sem ale nepis.

mendywendy
3. zář 2017

zvedavec2 co je na tom nadrazeneho? Ze napisu to, ze ja to mam jinak, protoze mi deti usinaji samy a spi celou noc? Je to o tom, ze jsem si s tim dala praci a naucila je spat samostatne a utla jsem nocni kojeni kolem 10m. Kazdeho vec, ja si stezovat na internetu nemusim. Takze se laskave otirej o nekoho jineho.

normalnimatka
3. zář 2017

@mendywendy nezlob se, ale ono není úplně dycky na výběr, kromě prso - nebo necha řvát, a bez zaručenýho výsledku... tak bych moc nechytračila, aby sis u případnýho třetího dítěte nesypala popel na hlavu🙂))))

mendywendy
3. zář 2017

Ano, je dost mozne, ze se tretim ditetem bych si poradit nedokazala, kdyz s dvema pred tim jo. 🙂)))). To je i dost logicke. Dekuji za pobaveni, zensky. Lepsi nez komiks.

jpajinka
3. zář 2017

Dobrý den, předchozí komentář mě napřed odradil od odpověďi, ale třeba si ho čte nějaká zoufalá a unavená maminka a je jí ještě hůř. V prvé řadě, bez dostatku spánku se vám špatně rozhoduje a hledá řešení. Je dobré si to uvědomit a nemít výčitky. Děláte to své maximum a to je důležité. Každé dítě je jiné a každá matka je jiná, některé děti si prostě jen zvykly, že máma jim nastavila citovou hranici a jiné vědí, že mohou chtít po mámě nemožné. První rok vstával syn až 12x za noc, přestala jsem kojit, protože i přes den toho bylo moc. Potom cca 5 probuzení, z toho 2x na UM. Zlepšení přišlo před druhými narozeninami, to bylo jen probuzení 2x na UM. Cca před měsícem jsem zrušila noční UM a zkouší to pořád:( Patří mezi náročné, vsechny emoce a situace prožívá maximálně, nezastaví se, ale zase je velmi šikovný. Uspavala jsem u prsa, chováním, v nositku, i když to vypadalo beznadějně, nyní večer sám lehne, krátce si popovídame a do 5-10 min spí. Ale až se sám rozhodl. Kéž bych si nedělala předtím hlavu z keců okolí, nermoutila se nad diskutujícími matkami, které prijdou do diskuze říct to negativní a více si čas se synem intuitivně užívala. Vše je v etapách, nikdy nejsou věci za měsíc stejné, to že nespí, není znak rozmazlenosti...

zvedavec2
3. zář 2017

@mendywendy ano, cekala jsem neco podobneho, nejlepsi forma obrany je utok 😉) jen si vyprosuji tu blbku, bud se omluvis, nebo te nahlasim. Ja jsem slusna, slusne jsem ti napsala, ze tyhle komentare typu "to ja jsem na tom lip, jsem lepsi matka" jsou zbytecne.

O tom jaka jsem ja nebo ty matka diskysi vest nehodlam.

zvedavec2
3. zář 2017

....diskusi... Omlouvam se za preklep, tukam na telefonu.

panickatlamicka
3. zář 2017

@mendywendy no nevím, já si bičována nepřijdu.😉 Já mám zcela jiný názor na uspávání. Jsem přesvědčena ó tom, že učení samostatného usínání , kdy se ignorují potřeby dítěte, může škodit. Netvrdím, že to tak stoprocentně je, byt mám toto téma dobře zmapovane . A přesvědčila mě i vlastní zkušenost.

panickatlamicka
3. zář 2017

@mendywendy a pobavilas, maminky, co uspávaj u prsa to rozhodně nedělají kvůli tomu, aby měly večer klid. 😂