Zavádění lepku

msimankova
6. srp 2016

Prosím o radu ohledně zavádění lepku do stravy. Mám 4,5 měsíční holčičku, je na UM a začínám přikrmovat, zatím jsme na pár druzích zeleniny k obědu a pár odměrkách rýžové kaše do nočního mléka. V týdnu přidám k zelenině maso, po dvou týdnech asi ovoce ke svačině a váhám, kdy začít s lepkem. Plánuji trochu ovesných vloček k zelenině a masu, možná do ovoce, ale váhám kdy. Jak jste si poradily vy?

guinea
6. srp 2016

Proč ty příkrmy tak šíleně brzy??? Já jsem v půl roce zařadila místo jedné denní dávky mléka zeleninu, po měsíci ovoce (tepelně upravené pyré), po dalším měsíci kaše, a nakonec po měsíci maso. Nenech se do příkrmů natlačit tak brzy, podle mě to je jen lobby potravinářských firem - čím dřív se začne přikrmovat, tím víc prodají.

guinea
6. srp 2016
cabo
7. srp 2016

@msimankova ja zacala take prikrmovat ve 4 mesicich. Nejprve k obedu zeleninu, po 3 tydnech k tomu maso. Potom odpoledni svacinka a nakonec dopoledni. Lepek jsem na radu dr.dala mezi 5-6mesicem ve forme kase k večeři. Syn ale kase dale nejedl -ani kupovane ani domaci- a tak jsem mu obcas dala napr.rohlik.

cosimamvybrat
7. srp 2016

Tak v 5,5 měsících jsem začala dávat těstoviny - uvařím vrtule nebo špagety, lehce pomixuju, nebo spíš pomačkám tyčovým mixérem, ať z toho zase není úplná srajda, dám maso, přepasírované rajče, oliváč a mládě se po tom může umlátit. Pár krát jsem mu dala piškot. Jo a taky některé kaše byly vlastně krupicové, takže v tom má lepek taky.

lajla
7. srp 2016

@msimankova nespechejte...lepek k životu nepotřebuje..
Co takhle rýže, něj celozrnna,ale i bílá. Jáhly , quinnoa, dají se koupit i vločky bez lepku pokud na nich bazirujete... je to zbytečné zatěžování, to počká

lv
7. srp 2016

pokud to chceš vyzkoušet, tak vločkami ovesné /nejmíň lepku/. žitné, ječné, pšeničné /nejvíc lepku/, každé tak 3-4dny po sobě a počkat, zda nebude nějak reagovat /průjem, bolesti břicha, vyrážky../. Jasně, jde to dát do obědového příkrmu s masem, zeleninou, stačí lžička..

veronika223
Odpověď byla odstraněná
Zobraz