Ahoj, potřebuju koupit auto, ale vůbec tomu nerozumím, jakože vůbec 🙂 Netušíte, kam se v Ol obrátit pro seriozní radu a pomoc?
Nemám ani žádného kamaráda (možná kamarád kamaráda...). A když přijdu do bazaru, mám strach, že poznají, že jsem úplně mimo a zneužijí toho...
@janule0123 no nemám právě, předtím měl a řešil auto vždy ex, poslední jsem sice řešila už já, ale v autorizovaným servisu. Bohužel situce se zkomplikovala a potřebuju to vyřešit celkem rychle :/
@marimanta V tom pripade bych zvolila autosalon, který vykupuje protiuctem a ma k fungl autům bazar (obvykle nevykoupi šunt, který neotoci a casto auto i servisovali, když někdo meni model). A cely to projela recenzi na netu. Jinak jsem vidivala hodne aut z A1 autobazar u Terna. Ale přímé zkusenosti nemam.
@marimanta na to existuje sluzba. Regulerne si najmes automechanika, ktery to s tebou omrkne. Bud si treba predvyberes dve tri auta a on ti cilene tyhle prekontroluje, omrkne, jestli nejsou bourana, zmeri tloustku laku atp. Nebo s nim muzes asi zajit so nejakeho bazaru se kterym ma dobre zkusenosti. (My jsme ho vyuzili na omrknuti tech aut a bylo.to moc fajn. Bohuzel uz si nepamatuju pres ktery ze serveru jsme ho nasli. Taky je schopen uhadat slevu, treba kdyz najde nejakou drobnost. Tusim, ze nam prihodili zimni pneu.)
Tak uz vim pres co. Autobezobav
@marimanta ahoj. Jsem na tom podobně, taky samoživitelka, co autům vůbec nerozumí. Já nakonec zvolila variantu placeného nezávislého poradce, těch pár tisícovek mi za to stálo, byl pečlivý. A šla jsem do autoriz. Skodovackeho bazaru. Mám fabii, ale My jsme jen 4. I tak jsem si musela vzít malou půjčku (poprvé v životě). Všechno je prostě drahý... Jinak ti do budoucna držím palce, trochu si tě pamatuju z jiné diskuze. Mrzí me, že vztah nedopadl. Drž se! 💜❤
@jana_zofie ano, přesně to jsem taky využila... Doporučuji, moc fajn investice. Za ten klid mi to stálo!
Jak velky auto? Kolik na nej mas? My a vetsina nasich kamaradu uz ma devitimistneho transportera VW T 4. Jsou uz stary, ty levnejsi nevypadaj uz moc hezky, ale jezdej. T5 uz jsou drazsi. Ale chce to fakt nekoho, kdo tomu rozumi. Manzel takove vzdy koupil na inzerat. V ramci pulky cr se vyplati tam osobne dojet a pokecat s majitelem, to leccos napovi. Ale ja bych to taky neumela. Urcite, jak pisou holky, zaplatit si na vyber automechanika.
@jana_zofie děkuji moc, něco takového jsem přesně myslela, jen se mi to nepovedlo najít 🙂
@skororozvedena děkuji 🙂 Popravdě po tom, co se děje teď, mě mrzí spíš to, že jsem s ním byla 20 let...
Já bych normálně zavolala nějakým mechanikům a požádala je o pomoc s výběrem auta. Vyplatí se to. Když jsme tenkrát kupovali auto, tak nám pán tvrdil, že auto je v top stavu, nebourané a kamarád mechanik přišel a povídal - ze předu zřejmě trefená srna, ze zadu bourané, tohle nebrat. Bylo to tak šikovně opravené a zalakované, že lajk to nepoznal. Můj děda tenkrát koupil auto, které plavalo v rybníce, v bazaru, údajně top stav ... Nás mechanik takto jezdí i pro veřejnost. Normálně mu zavolají, domluví se na termínu a on jede. Nedávno jel i z Pardubic do Olomouce koukat na auto. Prohlédne ho, projede ho a řekne co si myslí. Neznám moc lidí, kteří by jeli kupovat auto bez mechanika. Človek, který tomu nerozumí, musí jen slepě věřit tomu, co slyší od prodávajícího a to se nevyplácí většinou. Pro ně je na prvním místě prodat. 🙂
@konidana chtěla bych 7 místný, mám pět dětí, ale jedno mě momentálně úplně zavrhlo, druhé vídám minimálně. Převážně jsem já + 2 - 3 (nejmladšího si chce brát půl na půl, přijaté děti netuším...). Mohla bych si koupit auto za půl mega, ale nechci. Mně se jako ty velké VW líbí moc, ale vím, že to teď je zbytečný. Zbytečně velký, zbytečně drahý.
Mrknu na to, co radily holky, a ještě snad kamarád mi někoho může poradit, uvidíme se dnes, tak se poptám. Potřebovala bych to vyřešit rychle, protože ex přitvrzuje a zatím mi auto půjčuje, má dvě, ale to se může velice rychle změnit.
@cherie24 no právě, a já si nemůžu dovolit koupit nějaký hezky vypadjící vrak. Ale ted jsem koukala na to, co psaly @skororozvedena a @jana_zofie a neskutečně se mi ulevilo, to je přesně to, co potřebuju, navíc jsem se bála ceny, a i ty mě mile překvapily.
@jana_zofie taky díky ta tip. Určitě využijeme.
@marimanta nevím odkud jsi.muzu doporučit konkrétně mechanika z Brna, myslím že třeba do Olomouc by taky dojel. Myslím že 4000 si za to bral (teď na jaře). velmi ochotný, flexibilní, důkladný.
My máme kontakt na 2 automechaniky, co mají i jako takový vedlejšák, že prodávají auta.
Manžel to tak měl s jeho autem. Přišel, řekl, jaký má od auta požadavky, on mu navrhl pár modelů a manžel se rozhodl. Mechanik auto dotáhl ze zahraničí a manžel na něj měl ještě od něj 2 roky záruku, že kdyby cokoli, tak to jde za tím mechanikem.
Ještě jednou děkuji za tip na autobezobav. V pátek jsem se s pánem spojila, vysvětlila mu svoji situaci a požadavky, byl velmi milý a ochotný. Dnes poslal první návrh.
Musím říct, že je to neskutečná úleva vědět, že mi někdo všechno ohlídá, pomůže. Nabízela mi známá i že manžel pomůže, vím, že do školky jezdí snad každý týden jiným autem... ale stejně jsem ho nechtěla otravovat. Po zařizování bydlení a všeho kolem mě docela děsilo, že budu vybírat auto, kterýmu nerozumím ani za mák.
A ještě jednou děkuji, auto mám doma 🙂 V průběhu zařizování se vyskytly nějaké nejasnosti, pan mechanik mi všechno ověřil, zařídil. Pak mi prodejce říkal, že nikdy nezažil tak důkladnou prohlídku auta 🙂
A celé to mělo takový dobrodružný nádech, pro auto jsem jela s kamarádem 80 km od domu, kousek za Brno. Zpět jel od tím novým, já starým půjčeným od ex. A na jedné křižovatce v Brně mi zdechlo a nic. Byli tam samí ochotní lidé okolo, dokonce pár metrů vedle policie řešila nehodu, všichni mi pomohli. Auto jsem musela nechat odtáhnout a zůstalo někde v Brně. Myslím, že jsem si to nové koupila právě včas 🙂
@marimanta tak to mám velkou radost a gratuluji ke koupi. Pro mě byla velká úleva mít konečně spolehlivé auto. I tak toho my mámy vícero dětí máme hodně co řešit, takže cokoli nám život usnadní se počítá. Moc ti držím palce, at se Ti v nové životní etapě daří!!!
@marimanta my využili technika z tipu od @jana_zofie včera a byla jsem moc ráda. Koupi synovi nedoporučil. Tak hledá dále.
@candat preji hodne stesti
@marimanta nemáš nějakýho mechanika na předchozí auto? Poradila bych se s nim .. plus ať se na to auto koukne než ho koupíš 😎 nějakou kačku navíc to bude stát… ale zkusila bych takto .. za me ideálně i auto u kteryho znáš historii od někoho známého co prodava …v bazary nemám úplně důvěru …