Ovulace bez plodného hlenu, může se zadařit otěhotnět?

baraos
31. črc 2015

Ahoj holky,
s přítelem se snažíne o miminko. Používám ovulační testy. Včera jsem měla ovulaci tj.14DC. Dnes mi tak nějak došlo, že jsem tento cyklus neměla plodný hlen. Jindy ho mám, může se zadařit otěhotnění i bez hlenu?

nella9
12. srp 2015

Tak tohle by mě také zajímalo,protože ja ho nemam vůbec 😕.Nemá někdo zkušenost?Četla jsem i o nějakém gelu na podporu početí,když není hlen,neví někdo?

alkuska
12. srp 2015

@baraos
@nella9
Holky v klidu, jde to, ten hlen je bonus navíc, ale je to hodně individuální záležitost, ne každá ho má. Já sama jsem ho ukázkový nikdy neměla, jen takový trochu tažnější hlen a ne přímo při ovulaci ale spíš pár dní před a šlo to. Jestli tomu chcete pomoct, kvalitu a tažnost hlenu zlepšují mukolytika co se běžně používají proti kašli (zřeďují hled ať je kdekoliv), takže kolem ovulace se dá užívat nějaký mukosolvan nebo ACC. Ale není to nutné.

nella9
12. srp 2015

No ja pravé ten hlen mívala ukázkový,ale po konizace zmizel.Prvni dítě na první pokus a teď se přes pul roku nedaří 😕

alkuska
12. srp 2015

@nella9 Já si fakt myslím že hlenem to není. Při konizaci ti asi zničili nebo odstranili část žlázek co hlen tvoří, ale to by nemělo ničemu vadit. Jde o to, že hlen se tvoří v krčku celý měsíc a je hustý, ale okolo ovulace zřídne a pak ho můžeš vidět jako bílek. Když nezřídne dost, může bránit spermiím v pohybu. Pokud od konizace tvoříš hlenu celkově míň, nemělo by to ničemu vadit, prostě ti zřídne ta troška co tam máš, ale protože je ho málo, nezaznamenáš ho na prstě. Pokud vím, ten hlen není potřebný pro otěhotnění, spermie se můžu hýbat i bez něj, sleduje se proto, aby se odhadlo kdy je ovulace. Takhle to chápu, celkem jsem to načetla když jsi sama sledovala ovulaci.

Jinak - o gelu nevím, jen o těch mukolyticích, ale fakt si myslím že hlenem to nebude. Jsi si jistá že ovuluješ? A půl roku ještě není nijak moc dlouhá doba, i když chápu že člověk by chtěl hned..

ivaflo
12. srp 2015

Tak ja otehotnela i bez MS, a to dokonce 2x, takze myslim, ze hlen neni urcujici.

nella9
12. srp 2015

Jj,ovulace potvrzena a mam ji kolem 15 dne občas den dva dýl.Ale ten hlen mam ale kremovity.Partner je ok.

alkuska
12. srp 2015

@nella9 Vážně si myslím že to bude v pohodě, já taky otěhotněla s všelijakým, kukni:
http://www.fertilityfriend.com/home/59d01b
ale jestli to chceš řešit, zkus to ACC 🙂 hodně zdaru.