Daňové přiznání. Je nutné podávat? A přehledy ČSSZ a VZP také?

16. led 2022

Dobrý den, ahoj, ráda bych se vás zeptala zdali by mě někdo nepomohl nebo nemá zkušenosti. jedná se mi o to že nevím jestli mám podat daňové přiznání za minulý rok 2021. Od září 2020 jsem začala pracovní neschopnost která mi trvala až do února 2021. Tu jsem ukončila a zároveň mě byl rozvázán i pracovní poměr na dohodu ke konci měsíce února. Firma mi vyplatila jen 3000 za zbytek dovolené která mi zbývala z minulého roku kterou jsem nevyčerpala z důvodu nemoci. Od 1.3.2021 jsem se přihlásila na úřad práce kde jsem brala podporu 5 měsícu a přitom otěhotněla takže to konce roku už jsem byla bez příjmu. Takže za celý rok jsem byla v pracovní neschopnosti a pak na úřadu práce a jediný příjem byla ta proplacena dovolená 3000kc. Je nutné podávat DP a ty přehledy ČSSZ a VZP? Moc děkuji za rady 🙏🙏

marcicek84
16. led 2022

Tak pokud chces at ti vrati dane,tak ano a to DP ti zpracuje posledni zamestnavatel...Vrati ti vsechny zapalcene dane v roce 2021.

lenoulinkaa
16. led 2022

Jestli si v té práci měla při proplacení dovolené podepsáno, tak si neodvedla žádnou daň. V tom případě bys nic nemusela. Pokud bys neměla podepsané prohlášení, něco málo daně si odvedla a ta by se ti mohla vrátit.