Dovolená chvíli po svatbě-doklady. Nebude to problém?

toluma
22. čer 2022

Holky, v první půlce června jsme se brali. Začátkem července jedem na dovolenou do Chorvatska. Pojedu na starý pas s původním příjmením. Přítel ale zadal v objednávce moje jméno s oběma příjmeníma. Nebude to problém? Stejně tak to mám i na kartičce na cestovní pojištění, kde má být stejné jméno jako na kartičce pojištěnce. A tu už mám vydanou na nové jméno.
Podle mě to každý pochopí a jestli to nebude vadit nějak "úředně"?
Já jsem ho na to upozornila, ať mi tam napíše jen původní příjmení, tak to nové smazal, ale potom se vracel v nějakém kroku zpět, a vrátilo se i tohle a toho si nevšiml.

klokanka31
22. čer 2022

@toluma A nemůžeš si udělat pas s novým jménem?

toluma
autor
23. čer 2022

@klokanka31 no to samozřejmě můžu, ale do toho termínu se to nestihne. Nebo stihne, ale expresně, což je zbytečný. Na starej pas můžeš jet ještě 3 měsíce po svatbě, takže jsme to chtěli udělat tak. Dneska budu do té CK volat, jen jsem chtěla vědět, jestli se s tím někdo nesetkal, že je ve smlouvě o 1 příjmení víc a jestli to vadí nebo ne.

lachipie
23. čer 2022

Jeli jsme sice před 10 lety už, asi 14 dní po svatbě do Švýcarska. Když jsme to objednávali, uvedli jsme obě příjmení, nové i za svobodna, na cestovním pojištění byly obě příjmení a cestovala jsem se starým pasem, nikdo nic neřešil. Tuším, že nám i paní v CK řekla, abychom uvedli obě moje příjmení.

zuzineckah
23. čer 2022

@toluma jako myslíš, že kde by měl nastat problém? Jediná kontrola by mohla být na hranicích, tam tak maximálně kouknou na fotku v pase a odlifrují vás dál... Vůbec bych si s tím nedělala hlavu.

zuzineckah
23. čer 2022

my do CRO lítáme a už několikrát se mi stalo, že celník jen ten pas vzal, otevřel ho, ani se nekoukl jestli jsem to já a vrátil ho😀 mají to tam v sezóně dost na salámu...

toluma
autor
23. čer 2022

@zuzineckah nene, na hranicích bych se toho taky nebála. Spíš sem si říkala, ze to může někomu vadit třeba v ubytování, že se příjmení v pase a na smlouvě nebude až tak úplně shodovat. Jinak mě osobně přijde taky celkem logický uvést ty 2 příjmení ve smlouvě, jedno by bylo na starým pase a druhý na pojištění 🙂. Nicméně ve všech doporučeních to bylo "buď" a "nebo", nic mezi tím.
Každopádně ráno volali, že je zájezd zrušen a peníze posílají zpět, takže prozatím vyřešeno a příště si to líp ohlídám 🙂

zuzineckah
23. čer 2022

@toluma ahaaa, a proč vám to šmarjá zrušili?? Se něco podělalo??