DPČ a nemocné dítě. Jak to řešit?

sijane
17. led 2022

Nastoupila jsem do práce přes agenturu. A mám menší problém. Malá je nemocná a do školky mi ji samozřejmě nevezmou. Takže bude týden doma. Práci momentálně na dva dny. Sice jsem se písemně omluvila, ale stále si nejsem jistá jednou věcí. Mám žádat na ty dva dny od lékaře volno? Víte, co ošetřované... Nebo stačí se prostě jenom omluvit? Jsem i zároveň vedena na ÚP. A tohle mám na zkrácený úvazek na dva dny. Kdyby to bylo na více dní, ale takhle nevím, jak bych měla ty dva dny řešit. Kromě omluvení se z domluvených směn.

bara88
17. led 2022

To se musíš domluvit se zaměstnavatelem, my nevíme jakou ty máš smlouvu a tak

sijane
autor
17. led 2022

@bara88 Mám pracovní činnost - DPČ. Někdo říká, že na dohodu je ošetřované někdo zase že ne. Dva dny se asi u agenturního zaměstnance nezblázní, ale nevím jak delší nebo častější absence.

veroniquecz
17. led 2022

@sijane pokud je za tebe ze smlouvy placeno zdravotní a sociální tak nárok na očr máš.,

bara88
17. led 2022

Já se ani nebaví o tom jestli ocr dostaneš proplaceno ale i kdyby si nedostala tak by ti to sloužilo jako omluvenku do práce ne?ti že si zaměstnanec přes agenturu tě neopravnuje chodit do práce jak chceš a omlouvat se jen tak jako ve škole

veroniquecz
17. led 2022

@bara88 tak nutne to nemusí mít jako omluvenku, stačí se přece domluvit. Co třeba takoví studenti když onemocní a jsou taky přes agenturu? Taky jsem pracovala na dpč a opracované dny byly po domluvě, rozhodne nebyla podmínka nějakých “omluvenek” 🙄

eviicka
17. led 2022

Myslím, že záleží jak to máte nastavené v práci vy. Oficiálně by podle mě (alespoň u DPP to tak je) lékařské potvrzení potřebovat neměli.