Kolik platíte ve státních školkách školkovné?

kocvarovas
27. čer 2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat všech maminek školkových dětiček, kolik platí ve státních mateřských školkách školkovné a jak často jim ve školkách dělají vyúčtování. V naší školičce máme školkovné 500 Kč, nepřišlo mi to jako žádná hrůza, ale kamarádka mi říkala, že jsou školky, ve kterých se žádné školkovné neplatí, pouze stravné.. Tak by mě zajímalo, jestli je to pravda.. A ohledně vyúčtování, u nás se dělá jednou ročně, což mi příjde docela hloupý, protože přestože si píšu, kdy malou odhlašuji, někdy zapomenu a i tak, nevím, jak bych to za rok zpětně dokazovala a vysvětlovala, že mi něco špatně vyúčtovali.. V některých školkách prý dávají vyúčtování každý měsíc ? Za podělení se se svými zkušenostmi, předem děkuji.

mku
27. čer 2017

@kocvarovas taky jsem platila 500 + stravne, tusim 400/mesic, bez ohledu na to kdy tam mala byla a kdy ne... neresila jsem to, porad je to temer "nic" proti tomu co jsem predtim platila v soukrome skolce, kdyz mi dceru do statni nevzali.

lv
27. čer 2017

550kč školkovné, 760kč stravné, vyúčtování měsíčně (takže když je nemocná, další měsíc poníží stravné). Pozor při neodhlášeném obědě platíš plnou cenu kolem 65kč, ne dotovanou 36kč. Neplatí jen předškolák, co vím bylo to na vesnici treba jen 250kč+500kč.

hanyzka11
27. čer 2017

Tak u nás vesnice 300 + 620 stravné (na příští rok 660). Vyúčtování jednou ročně, kdy mi vrátí peníze za odhlášené obědy. Školkovné určitě nevrací, ať děti chodí nebo ne.

popelka1984
27. čer 2017

Jsem v malém městě (3,5 tisíce obyvatel) a platíme 300 školkovné a 800 stravné (dvě svačiny a oběd denně). Peníze za jídlo se každý měsíc strhávají podle toho co tam sní. Takže příklad když bude týden nemocný tak o to platíme méně, takže prostě jen to co za ten měsíc opravdu projí.

riakuk
27. čer 2017

Bydlíme ve městě (7tis. obyvatel), platíme nějakých 600Kč jídlo a 400Kč školkovné. Vyúčtování máme 2x v roce - duben a září, kdy vracejí částku (za odhlášené jídlo) nebo se dá dohodnout, že z ní zaplatí třeba další měsíc. Přijde mi nesmysl, že by se školkovné neplatilo. Jak už se tu psalo, tak neplatí pouze předškoláci.

mlynkova85
28. čer 2017

U nás ve městě je 300kč skolkovne. 700 záloha na obědy. Každý měsíc máme na nástěnce kolik má kdo přeplatek a podle toho pošle peníze vždy by měla mít školka na účtě 1000kc platíme vždy dopředu nejpozději do 10. dne v měsíci.Takze kdyz vidim ze mame na ucte treba 150 kc tak poslu jen 850. Přeplatek jsme se domluvili že nám vrátí až bude dítě odcházet ze školky úplně. Mame to tam pěkně rozepsané kolik dní byla ve školce a podle toho se násobí obědy.Ale ve vesnici o 4km dál se platí skolkovne 100kc a v další se neplatí nic. Dotuje obec jelikož mají o děti nouzi. A to jak psala jedna maminka že když neodhlasi oběd platí plnou částku tak to asi neplatí všude u nás když dítě onemocní můžeme si vyzvednout oběd platíme normálně nic navíc,ale svačinky nedostaneme.

lv
28. čer 2017

@mlynkova85 u nás si vyzvednout můžeme oběd 1.den nemoci /jasně, že když ráno dítě nevypadá zdravě, tak se to dopředu neví/, další dny už musí být odhlášené, inak se platí ta nedotovaná cena. A odhlašování sms jde jen o víkendu, do 7h ráno, jinak denně do 13h odhlášení na druhý den.

mlynkova85
28. čer 2017

@lv no tak tohle u nás dělají automaticky už druhý den když rodiče dítě neodhlasi právě kvůli tomu abychom neplatili. Říká nám to ředitelka každého půl roku. V tomhle opravdu záleží na ředitelce a to placení skolkovneho zase na městě kolik určí že bude skolkovne.