Mohu se nějak bránit?

luciemolly
31. kvě 2016

Zdravím všechny. 1. dubna tohoto roku jsem začala pracovat jako pomocná servírka. Jedná se o dohodu o provedení práce. Jsem pořád vedená na ÚP, takže musím na konci každého měsíce doložit výši měsíčního výdělku za předchozí měsíc. Bohužel majitel hospody tento měsíc ukončil provoz a ikdyž jsem ho o to opakovaně prosila, netuším, jestli mi stihne nezbytný dokument poslat na email. Takže mě asi vyhodí z pracáku nebo mi vezmou podporu, na kterou mám nárok, ale momentálně mi ji neposílají protože jsem pořád na té dohodě .. Vůbec nevím, co mám dělat, když nebudu mít to potvrzení. Mohu vůbec něco dělat? Jsem ve 13tt, takže neseženu novou práci. Prosím o radu co dál

kamca39
31. kvě 2016

jakýkoliv pracovněprávní vztah souběžně s evidencí si lze vydělat do 4.250 Kč za měsíc. Protože z pohledu zákona takovýto druh práce není plnohodnotným zaměstnáním, můžete být dále v evidenci úřadu práce jako uchazeč o zaměstnání a musíte dále plnit součinnost k úřadu práce, tzn. docházet na pravidelné kontakty ke svému zprostředkovateli, či na jiné aktivity úřadem práce určené.
Tento pracovněprávní vztah, většinou se bude jednat o dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr, tedy dohodu o provedení práce. Na DPP můžete pracovat 300 hodin /rok. Pokud vám zaměstnavatel nedá potvrzení o výdělku, tak to je jako by jste nepracovala.

lenbenn
31. kvě 2016

Pokud Vam chybi nejaky dokument od zamestnavatele a on neni schopny ho poskytnout, zavolejte na inspektorat prace.....