Nahlášení dítětě zaměstnavateli - sleva na dani na dítě

zofik
1. srp 2012

Zdravím všechny..

chci se zeptat zda by mi někdo neporadil, uspěla jsem ve výběrovém řízení a mám jít podepsat pracovní smlouvu...jenže jsem po RD a mám dítko a tím pádem bych ráda uplatnila slevu na dani nadítko....to se musí hlásit zaměstnavateli?nebo si to sama můžu pak vyúčtovat v daňovém přiznání najednou? co mi prosím poradíte...jak by jste to udělali...jde mi o to, až jim řeknu, že mám dítě, aby mi necukli....moc děkuji...

segra_bruni
1. srp 2012

dite nahlas urcite a jestli cuknou, nezaslouzi si abys u nich pracovala ...

jinak urcite ti nejaka ucetni na md, rd napise vic 😉 mej se!

kaculetka
2. srp 2012

A když si neuplatníš dítě od začátku, můžeš si ho uplatnit za celý rok zpětně až v daňovým přiznání, tudíž ho nemusíš nahlašovat hned...

ladenka
2. srp 2012

@zofik Nevím jestli jsi vdaná nebo ne, ale u nás má slevu na dani na dítko manžel už od jeho narození, tudíž já po MD nic nahlašovat nebudu. Pokud jsi svobodná, tak ano.

ankava
2. srp 2012

@zofik slevu na dani na dítě u zaměstnavatele budeš žádat (pokud chceš) až v okamžiku, kdy budeš podepisovat prohlášení poplatníka (takový ten růžový papír), tam žádáš taky o slevu na sebe. To by mělo být až po podepsání smlouvy.
Jinak si samozřejmě můžeš udělat daňové přiznání sama a slevu si uplatnit až najednou, ale nebudeš ji mít zohledněnou měsíčně.
Já bych jí uplatnila u zaměstnavatele. Pokud se tě na to neptali nějakou oklikou už u pohovoru, tak je jim to asi jedno, hlavně když splníš své pracovní povinnosti.

zofik
autor
2. srp 2012

děkuji vám všem za rady...