Nemoc hlava-ruce-nohy, máte zkušenost?

lik01
3. led 2014

Chtěli bychom se zeptat, jestli máte někdo s touto nemocí zkušenosti. Jak se Vaše dítě nakazilo a jak se nemoc projevila od prvních příznaků? Budeme rádi za jakékoli informace.

lik01
autor
3. led 2014

Máte s nemocí někdo zkušenosti?

lik01
autor
4. led 2014

Zřejmě to není až tak často se vyskytující onemocnění.

mafeska
4. led 2014

@lik01 nikdy jsem to neslyšela a zvědavost mi nedala, mrkni sem http://www.emimino.cz/diskuse/nemoc-ruce-nohy-p... 🙂

mabe
4. led 2014

@lik01 ahoj, my to mely v rijnu. anicka mela v puse afty, nemohla jist ani pit, mela horecky. na to jsme dostaly vodicku z nemocnice a potirat jazyk, prejde to samo - virovy onemocneni. preslo to do 14 dnu, byla tri tydny doma. 4 dny jenom pila, pak kasovita strava, plakala u polykani, hruza. ja brecela, ona brecela,...

blahova_andrea
4. led 2014

syn to měl, když mu bylo něco přes rok. nejprve měl horečku, pak se mu udělal pupínek na puse a do rána měl osypanou celou pusu, ruce, nohy a třísla. do večera z toho byly ošklivé puchýře. byli jsme s tím na pohotovosti, protože jsme byli v šoku co to je. nikdy jsme o tom neslyšeli. tam měli hned jasno, sdělili nám diagnozu a poslali nás domů s tím, že je to virové onemocnění, které samo odezní. maximálně ty puchýřky vysoušet a pak mazat, aby se lépe hojily. sušila jsem odvarem z heřmánku už než jsme tam jeli a za to jsem byla pochválena. mazala jsem potom myslím bepanthenem. podle toho, co jsem si pak o té nemoci našla a co jsem četla od maminek, tak jsem měli naštěstí docela rychlý a velmi lehký průběh. bohužel se tato nemoc může vracet. prostě jako chřipka ☹ příště už ale budeme vědět, co se děje...kdyby náhodou.