Ošetřové nebo nemocenská v případě karantény?

malaskareda
3. led 2022

Ahoj, co se vyplati vic? Jit s ditetem na OCR z duvodu diteti narizene karanteny(vyplaci se kazdy kalendarny den po celou dobu karanteny ditete) nebo byt na nemocenske z duvodu covidu a cerpat "Izolacku" 370Kc(vyplaci se pouze za pracovni dny)? Dekuji

j.a.n.i
3. led 2022

@malaskareda Pokud jsi pozitivni, ma tvoje neschopenka prednost pred osetrovackou. Naopak, pokud je fite jen v karantene, tak pro tvou nemocenskou neni zadny duvod.

korin
3. led 2022

Nevím, co se vyplatí víc, nebo jak to má být "správně", ale známá byla pozitivní a byla na očr s pozitivním dítětem, takže možné to zjevně je.

j.a.n.i
3. led 2022

@korin Taknono je otazkou, jak moc to nekdo v realu kontroluje, spis bych rekla, ze moc nekontroluje, ale neschopenka ma ze zakona prednost.

victress
23. led 2022

@j.a.n.i co když budeme mít já i dítě pozitivní AG test v práci a ve škole, tak stejně půjdu já na neschopenku, i když budu mít třeba pak PCR negativní? A doplácí se do 100%...? 2. když já budu negativní a dítě PCR pozitivní, můžu si to zpětně přehodit na OČR od data karantény? a mohu jít po negativním PCR hned druhý den do práce nebo musím být orpavdu 7 dní doma, i když jako zdravý člověk?