Povolání zubní technik, neškodí chemikálie v těhotenství?

allusa
30. říj 2013

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli je tady někdo s povoláním zubního technika? Dělám tuto práci a teď v těhotenství se docela obávám, jestli nemůžou miminku škodit ty chemikálie, co se při práci používají. Jde mi hlavně o pryskyřici. Máte s tím někdo zkušenost? A kdy jste přestaly chodit do práce?

holkazvedava
5. lis 2013

Ahoj, já jsem taky zubní technik. s pryskyřicí teda naštěstí nedělám většinou, protože jsem dělala fixy,ale taky jsem si říkala,že to prostředí není pro těhotný moc vhodný. krom těch chemikálií tam taky děláš s infekčním materiálem a o stresu ani nemluvě. já jsem chodila do práce do konce srpna, tj do nějakého 20 týdne. ale to jen proto, že o prázdninách nemíváme moc práce. kdyby mi to vyšlo jinak, jdu na neschopenku co nejdřív.

allusa
autor
6. lis 2013

@holkazvedava Ahoj, moc děkuju za odpověď. Už jsem myslela, že se nikdo neozve. No já taky dělám fixy, ale u nás se skoro všechno fazetuje C+B ☹, když to teda neni keramika 🙂. Mám z toho špatnej pocit a nejradši bych šla hned na neschopenku. Ještě budu muset tak měsíc vydržet. Ale pořád tak nějak doufám, že to snad až tak moc neškodí. Snad bude všechno v pořádku..

holkazvedava
8. lis 2013

Aha, to my už jsme od fazetování C+B naštěstí upustili. Ale zas občas na mě vyšla nějaká ta oprava...takže si nevybereš. Kolegyně z práce, co už děti mají větší, tak mně říkali,že se na to mám vyprdnout co nejdřív(ony taky šly hned) a i šéf říkal, že nechce abych tam v tom "smradu" byla. Ale zas jsou holky,co normálně dělají i v těhotenství. Vím, že je to těžký, ale je lepší ten špatnej pocit nějak potlačit. To taky mimču neprospívá. Já když jsem tam ještě byla, tak jsem si dávala na všechno větší pozor, používala jsem víc ty ochranný pomůcky a všechny otisky jsem pro jistotu ještě dvakrát dezinfikovala. A... snad to na prckovi žádný následky nenechalo. Hlavně se nestresuj a zbytečně se nepřetěžuj. Dokroři by snad mohli byt rozumní a bud to udělá někdo jinej a nebo pacienti prostě počkají o pár dní dýl.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru