Přídavek na dítě - jaké příjmy se k výpočtu počítají?

mola182
17. říj 2018

Dobrý večer,potřebovala bych se zeptat ohledně příjmů,které se počítají v žádosti o přídavek na dítě.To že se tam počítá rodičovský příspěvek vím,ale počítá se tam i přídavek na dítě?Děkuji

kosi_cek
18. říj 2018

Přídavek na dítě se tam samozřejmě nepočítá 😀

lucie01
18. říj 2018

Přídavek na dítě se do příjmů nepočítá a nepočítá se tam ani rodičovský příspěvek ( je to dávka, ne příjem )

jikov
18. říj 2018

@lucie01 bohužel teď jsem žádala, RP se počítá

lucie01
18. říj 2018

@jikov opravdu? Já, jsem teď také žádala ( tedy dokládala příjmy za minulé 3 měsíce ) a RP jsem nikde nevypisovala, dokonce i na papíru prohlášení osob o příjmech rozhodných pro nárok na dávky se píše, že do kolonky příjmy se vpisuje ANO, jen pokud příslušná osoba měla kromě přídavku na dítě a RP nějaký jiný příjem. Přímo u žádosti si také nepamatuji, že by se to do toho započítávalo :(

jikov
18. říj 2018

@lucie01 taky si nejsem vědomá, že bych to tam vepisovala. Nicméně, rozhodnutí už přišlo s tím, že já mám příjem tolik a tolik (RP) a nemáme na přídavky nárok. Do porodného se RP nezapočítává, tam jsme na to dosáhli.

lucie01
18. říj 2018

@jikov :(

jessical
18. říj 2018

RP se nevyplňuje do příjmů, vzhledem k tomu, že příjmy vždy někdo potvrzuje, třeba zaměstnavatel. RP by vám potvrzovali tam, kde vlastně žádáte o jinou dávku, což by bylo nelogické. Oni mají záznamy o tom, v jaké výši a jaké dávky pobíráte, takže jim to nemusíte ještě navíc vyplňovat. Do příjmů se ale počítají, pouze je nikde nepotvrzujete. Započítává se tam vše, myslím, že i příspěvek na bydlení apod. 😉 Přídavek na dítě se tam nepočítá, vzhledem k tomu, že o něj teprve žádáte a vyplácí se stejně zpětně. Takže vy dokládáte příjmy za předchozí čtvrtletí, ve kterém jste ho asi nepobírala, kdyz o něj žádáte teď. Mimo jiné rodičovský příspěvek se bere jako příjem, např. když skončí a žena si potom chce zažádat o podporu v nezaměstnanosti, vyměřuje se z něj základ, pokud žena neměla nárok na PPM.

luc003
12. lis 2018

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Potrebuju vyplnit doklad o výši čtvrtletního příjmu. Přítel měl jeden měsíc z toho marodku, kterou platil zaměstnavatel. Jak máme vyplnit ty příjmy a co zaškrtnout u pobírání nemocenské dávky. Předem moc děkuji za odpověď.