Změna názvu firmy - jak řešit?

lejkas
9. dub 2019

Holky může mi prosím někdo poradit.
Od 1.5. se mění název firmy kde pracuji jednak název,ale také se mění a.s. na s.r.o.
Vůbec nerozumím tomu proč to chtějí udělat. Nedávno bylo velké propouštění 🤷.
V nové smlouvě mám také jen dvouměsíční odstupné,ale mělo by být tří nebo se pletu? Viz foto

Děkuji moc za vysvětlení.

vercy88
9. dub 2019

@lejkas odstupne ja navic nad ramec zakonem uvedeneho, jedna se o benefit, takze byste mela dostat odstupne radne dle zakona a navic to co je uvedeno jako benefit...

lejkas
autor
9. dub 2019

Holky takže jestli mám teď novou smlouvu a dám příklad vyhodí mě do 1 roku tak jak je to s tím odstupným dostanu i přes to 3 měsíční odstupné + mimořádné (viz výše foto) nebo to 3 měsíční odstupné zaniká?

barumat
9. dub 2019

S největší pravděpodobností se jedná o snahu snížit náklady. Akciovka má složitější strukturu a vyžaduje větší aparát, s.r.o.čko je v mnohém jednodušší. Je taky možné, že byla společnost v problémech a prostě ji koupila jiná, která si ji teď přizpůsobuje podle svých požadavků. Nicméně tyhle korporátní věci se moc zaměstnanců netýkají. Jako dobré znamení vidím, že jsi propuštěná nebyla (pokud by tě vyhodit chtěli, už by to asi udělali). To odstupné je opravdu bonus navíc nad rámec zákona, je to tam i výslovně napsáno. Takže ho nemusí dát vůbec, když na to přijde. Uvidíš, jak to půjde dál. Nad korporátními změnami bych si moc hlavu nelámala. Spíš bych si všímala jiných náznaků, jestli nejsou finanční problémy (šetření všude, další propouštění, pozdní plnění, objednávky, urgence faktur a tak). A podle toho se případně poohlížela po práci i jinde.

lejkas
autor
9. dub 2019

@barumat Děkuji moc za vysvětlení.A ještě se prosím zeptám- jestli mám teď novou smlouvu a dám příklad vyhodí mě do 1 roku tak jak je to s tím odstupným dostanu i přes to 3 měsíční odstupné + mimořádné (viz výše foto) nebo to 3 měsíční odstupné zaniká?

barumat
9. dub 2019

Za jakých podmínek vzniká dle zákona nárok na odstupné nevím, pracovní právo nedělám. Nicméně pokud na něj ze zákona nárok je, nemůže ho smlouva zrušit.

barumat
9. dub 2019

Jinak pokud pracovní poměr nebyl přerušen, trvá od uzavření pracovní smlouvy. Tahle "nová" smlouva bude nejspíš jen dodatek k té původní smlouvě, který na trvání PP nemá vliv. Pokud ale máš tolik otázek a cítíš nejistotu, vezmu být tebou smlouvu včetně té původní a všech dodatků a jdu k advokátovi, zaplatím pětistovku za konzultaci a prostě si nechám tu smlouvu do detailu vysvětlit. Za tu jistotu pak ti to jistě jako investice stojí.