Dort ke 3. narozeninám. Nemáte tip nebo recept?

1leny
8. pro 2022

Ahoj,
Dcera bude mít 3.narozeniny a už bude mít i oslavu. Ráda bych ji upekla nějaký dort, že kterého by byla nadšená a i ji chutnal🙏🏻 ráda bych se vyhnula máslovým krémům, cukr mi nevadí. Nemáte tip nebo odkaz na nějaký recept? Líbil by se mi nějaký veselý, třeba i barevný, napadlo mě, i že bych si nechala vytisknout nějaký jedlý obrázek nahoru.. Ale nevím, jestli tohle všechno jde splnit bez těch masových krémů a marcipánů, co tam nechci..
Chtěla jsem si nechat upéct, ale ty ceny jsou obří (což samozřejmě chápu) 😭🙏🏻

gdpr
8. pro 2022

Musí byť pečený? Ja synovi som teraz na 2r urobila nepečenú tortu (nie smotanovú), rez bol veľmi pekný vysoký a pekne držal a na vrch som kúpila figurky mickey mouse postavičiek a do stredu sviečku.

levandule_k
8. pro 2022

Krém se dá udělat z mascarpone a šlehačky, nebo dietnější varianta tvaroh a šlehačka.

1leny
autor
8. pro 2022

@gdpr a mohla bych poprosit fotku pro představu a přímo nějaký recept? Dekuji😊

lennus
8. pro 2022

@1leny Je tu super skupina Dorty, já se pak ráda inspiruju na Pinterestu a taky děti si řeknou, co se jim líbí za téma.

martinam1992
8. pro 2022

@1leny dělám obyčejný piškot, promazat lehce marmeládou a krém mascarpone + tvaroh (+ se dá obarvit třeba borůvkami, malinami, rybizem)

veru181
8. pro 2022

Ke druhým jsem dělala mechový dort, ozdobila ovocem a doprostřed dala Krtečka (vytištěného na 3D tiskárně, aby ho pak měl syn i na hraní, ale stejnou funkci by plnil i marcipanový 🙂). Jen teda smetany a mascarpone je tam dost 🙂

janule0123
8. pro 2022

@1leny co mechový dort? Nebo krtkuv a na to postavičky z hrackarstvi dle toho co má rada? Hračky ji zůstanou,.. a bude spoko,,, jinak pokud chceš dávat nějaký jedlý dekorace na obmazavany dort nebo potahovku - měl by byt obmaz maslovy … aby se ti to nerozteklo… a nebo nazdobit chvíli předem … obarvit barvama pokud trvas na barevným… já jsem nedělala, přijde me zbytečný to do prcka cpát …dělala jsem náplň a obmaz smetana cukr a mascarpone …