Svatební dort pro 60-70 lidí. Jak je asi velký?

johan7
9. srp 2019

Dobrý večer, mám na vás prosbu - vy, holky, co jste už měly svatbu nebo máte zkušenosti - jak asi velký dort pro cca 60-70 lidí? Ráda bych měla nějaké reálné představy než ho půjdem objednat, aby nám třeba nechtěli nacpat zbytečně velký atd. Dává se každému z hostů kousek nebo se nakrojí a kdo chce, tak ochutná? Nějak si to z předchozích svateb, co jsem byla nevybavuji 🙂
Díky moc za tipy, Joh

zdenallicka
9. srp 2019

@johan7 Pekla jsem dorty a vzdy pocitala cca 150g na osobu. A vzdy na vsechny osoby pritomne na svatbe (neni nic horsiho, nez kdyz se stoji fronta na klinek dortu a na poslednich xy nevyjde) + cca 5 porci navic..

zuzzzy
9. srp 2019

Take pecu dorty. Do 70osob je dort cca kolem 12kg. U nepotahovaneho mene samozrejme (vetsi tripatrovy nebo mensi ctyrpatrovy). Pak uz zalezi na cukrárně /cukrarce kolik si účtuje za kg dortu😉

johan7
autor
9. srp 2019

@zdenallicka No to teda a zbýt může vždy, že? Je to lepší 🙂 moc děkuji za zprávu.

johan7
autor
9. srp 2019

@zuzzzy Moc děkuji za info 🙂 takže třeba na takovýhle byste to viděla na těch cca 10kg? Je jen obtažený krémem do takových pruhů 🙂 nevím, zda to má nějaký cukrářský termín 🙂

zelenaesmolda
9. srp 2019

@johan7
chces moji adresu?rada pomuzu kdyz nejaky dort zbyde :D

rebe
9. srp 2019

Já si naopak nedovedu představit, že by někdo na svatbě snědl 150 gramů dortu. Po všem tom jídle a sladkostech, které tam bývají. Většinou každému stačí tenký plátek, spíš na ochutnání, a jen sem tam někdo si přijde přidat. My jsme na svatbě pro 90 lidí měli 12kilový dort a zbyla ho víc než třetina, bráchovi jsme na svatbu pro 70 lidí objednali 50porcový dort a zbyla taky víc než třetina.

johan7
autor
9. srp 2019

@zelenaesmolda 😀 pošlu Českou poštou a na Vánoce je u Tebe.

zelenaesmolda
9. srp 2019

@johan7
spis az po Vanocich,pred Vanoci maji plno zasilek :D
Posli DHL nebo PPL

johan7
autor
9. srp 2019

@rebe Obřad máme v 17:00 a plynule pak naváže rovnou raut, takže přejezení nebudou, pokud se teda nenacpou doma 😀 Myslela jsem si, že si něco dají teplého, pak dortík a pak už se bude asi jenom pít a zobat z rautu. Takže myslíš, že tak velký je moc? Že bude stačit menší? Je pravda, že ne všichni si dají, ale zase přesně nechci, jak píšou holky výše, aby se na někoho nedostalo...tak nevím.

johan7
autor
9. srp 2019

@zelenaesmolda Je pravda, že se platí i za rozměr, tak ale nebude vadit, když to trošku zmáčknu, ne? 😀

zelenaesmolda
9. srp 2019

@johan7
tak ja nechci cely dort,staci pulka :D
jen ho poradne zabal,nechci dortovy dzem :D

johan7
autor
9. srp 2019

@zelenaesmolda 😀 dortová kaše na ráno, co? Ne?

rebe
9. srp 2019

@johan7 Stav se v cukrárně na porci dortu a zkus si ji dát po obědě jako dezert. Já bych to teda nesnědla. Stačí ukrojit třetinu, čtvrtinu a nikdo se nebude cítit ošizený, když řekneš, že může ještě přijít. My měli třípatrový, každé patro jiné, tak jsme krájeli plátky tak centimetr široké, aby mohli všichni ochutnat všechna tři patra. Ale udělala to menšina lidí, většině stačila jedna porce. A to jsme neměli hostinu ani raut, jen flying bufet.

odula
10. srp 2019

@johan7 zdar. My jsme měli ovocny 3patrovy, cca 10 kg a další malý cokoladovy (max 3kg). Pro 50 lidí . Zbyla určitě třetina toho ovocneho. Je potřeba dobře porcovat a pak stačí i menší . Určitě o hodne víc se snědlo peceny šunky na kosti a rizku a kanciho guláše;)

johan7
autor
10. srp 2019

@odula Díky moc za info 🙂

gamboland
10. srp 2019

My meli na 54 lidi dort 12kg. Pocitalo se, aby kazdy dostal na svatbe a neco do vysluzky. Nakonec na svatbe se snedlo par porci a vice rozdalo 🙂

johan7
autor
10. srp 2019

@rebe Však jo, jedna porce je ideál. Nepočítám, že by si někdo nějak vehementně přidával. Já dorty a obecně zákysky nejím skoro vůbec, takže podle sebe to nemůžu brát, ale na druhou stranu vím, že tam budou lidi, co si ho rádi dají. Asi tedy uděláme spíše menší, pokud tady máte zkušenost, že zbývá. Sweet bar neplánujeme vůbec, jen dort a koláčky, tak kdo nebude chtít dort, dá si koláček a naopak...moc děkuju za zprávy 🙂

johan7
autor
10. srp 2019

@gamboland Moc děkuju za reakci 🙂 to jsem přesně potřebovala, tyhle reálné zkušenosti, díky! 🙂

johan7
autor
10. srp 2019

@odula Děkuju moc za info 🙂 tohle jsem potřebovala. Na ochutnání asi bude stačit opravdu jen kousek (dobře ukrojený) 😀 což s mojí třesoucí rukou...no, uvidíme 😀 nicméně si myslím, že to budeme mít dost podobně. Děkuju.

johan7
autor
10. srp 2019

A když už jsme tak u toho, svůj tip sice mám, ale nemáte zkušenosti s cukrárnou/pekárnou/známou/známým/neznámým, kde se pořídí dobrý dort? 🙂 Ideálně Praha a okolí Prahy-západ. Děkuju.

astyna88
10. srp 2019

My jsme meli asi tri dorty - s bilou cokoladou, marcipanem, mascarpone. Nechteli jsme jeden, pak jsme meli velky specialni bonbonkovy, kde byly cokobonbony,ktere si kazdy mohl vzit (na fotce). Ono i zalezi,kolik mate cukrovi, nekdo udela radsi vetsi dort a cukrovi par kousku,nekdo opacne....mam taky zkusenost,ze je dobre si vyzkouset,jak velkou maji lednici tam,kde budes dort skladovat (v rest maji vetsi mrazaky,ale lednicky treba ne), zda budes mit svatbu v lete,to se pak behem par hodin vicpatrak propada do sebe. A bacha na kremy, nedavno jsme si z jedne svatby odvezli solidni otravu....nas tam bylo kolem 70 lidi,vc starsich,kteri jsou diabetici a vzali si jen kousicek nebo vubec ne. Deti sly spis na ty bonbony. Kazdy dostal a krajeli jsme to my jako novomanzele.

kassandra1
10. srp 2019

@johan7 Doporučuji Erhartovu cukrárnu, kamarádka si od nich nechala dělat dort na svatbu, byl výborný, každé patro jinou chuť. Takže na vlastní svatbu jsme taky nechali dělat od nich. Mají ochutnávku a paní manažerka velice ochotná (na Letné).

zelenaesmolda
10. srp 2019

@johan7
ne,kase nemusim obecne,teda krome bramborove :D

johan7
autor
10. srp 2019

@kassandra1 Děkuji za tip 😉

johan7
autor
10. srp 2019

@astyna88 Moc děkuju za další reakci, s tou lednicí je to dobrý postřeh 🙂 A pro 70 lidí byl akorát nebo hodně zbylo? Kolik měl tak kg?

johan7
autor
10. srp 2019
johan7
autor
10. srp 2019

@kassandra1 Děkuji 🙂

surikata131
10. srp 2019

@johan7 cukrářky počítají jednotlivé porce spíš větší, na svatbě se pak krájí úzké klínky, spíš na ochutnání a někdo si třeba nevezme vůbec, protože je spousta jiného jídla, takže se může počítat s menším počtem porcí (třeba pro 70 lidí cca 60 porcí) a stejně nejspíš ještě zbyde...bude stačit když ty s ženichem zakrojíte první porci a pak vám ho může nakrájet personál restaurace, já bych teda nechtěla krájet celý dort :D taky bych doporučila pořešit předem lednici kam ho dáte

vitezove
10. srp 2019

@johan7 Určitě vám poradí dobře. 99% lidí si kousek vezme. Většinou všichni, je to neslušné si nevzít, ale občas se někdo najde. Lepší je mít větší, někdo si třeba rád přidá 🙂.

masotri
10. srp 2019

My jsme to vyřešili tak, že byly minidortiky cca 200g/ks.Plus symbolicky na zakrojeni. Kdo nechtěl jist hned, krásně se to zabalilo a vzali si to domů. Přenáší se to lépe než klínek dortu takže z toho není žádná dortova kaše 😊