Čaj pro 2měsíční miminko, musí být přímo pro miminka?

petcep
24. led 2014

Chci začít dávat svému dvouměsíčnímu miminku čaj a proto se chci zeptat, zda musím kupovat čaj v lékárně přímo pro miminka nebo můžu udělat slabší normální čaj (např. fenyklový). A taky kolik čaje můžu dát svému miminku?

lv
24. led 2014

kojenému nic, nekojenému ano. stačí voda, pokud chceš čaj, mě pediatr doporučoval jen namočit rožek pigi čaje, aby se ta voda skoro nezabarvila..ale mě to příjde divný..já jsem holt na tu vodu. A ty granuláty = cukr,cukr,cukr, barvino, umělé aroma.

petcep
autor
24. led 2014

@lv Moc děkuju za názor!

tenees
24. led 2014

Ahoj, malej byl dlouho dokrmovaný a pak už jen na UM, ale dávala jsem napít čaje od 2měsíců. Dělala jsem když byl maličký kmínový. Asi tak na 20ml jeden nebo dva kmínky úplně stačí.. Dávala jsem kolik vypil. Neomezila jsem mu to nějakou mírou v ml, ale i proto, že je jedlík od mala. Dítě, který nechce jíst je zmatečný napájet hodně čajem, aby pak jedlo to co i má 🙂

hofka1
24. led 2014

lékárna není záruka 100% prospěšného výrobku🙂 Obyč případně bio fenykl nebo jinej pro mimina vhodnej myslím stačí.

vespinka
24. led 2014

záleží jestli je kojený... jestli ano, tak ruce pryč od čaje, to má čas až do příkrmu... jinak ti neporadím, malou kojím a na Um nebyla. Teď s příkrmy jí zavádím i tekutiny, ale přes hrníček, učím ji pít. Moc jí to nejde, ale chce to čas.

adusmamus
26. led 2014

nas mel po fenyklovem caji velke potize s prdiky...predtim je nemel a po caji se mu tak nejak zacaly tvorit pri prdnuti vzdy brecel byla to rana jak z dela na tak maly zadecek,dr.doporucila koupit caj granulovany od 4.mesicu a delat pro 2.mesicni polovicni davku caje,ale stejnou davku vody...

molea
7. říj 2014

ja začala malej ve 3měsících dávat bylinkový od Hippu je to od 2měsíců a malej chutná...Sme na UM