Kolik mléka dáváte dítěti po 2. roce?

miiskaa
17. srp 2010

Ahoj holky, kolik dáváte mléka po 2 roce? Malá by ho nejraději pila litry, na krabici Sunaru píšou 0,5l, v knížce O matce a dítěti jsem se dočetla, že po 2 roce snížit dávku na 0,25l denně, víc že je zbytečné a jen to vede k tomu, že dítě málo jí, což u nás platí na 100%.

ygreen
17. srp 2010

já taky slyšela že těch 0,5l je ideálních
kluk ho taky zbožňuje,a le dostává večer před spaním 210UM a ráno při probuzení místo snídaně 210UM. Má to spojené s usínáním a vstáváním a ani ho nenapadne, že by si řekl přes den.

beruska2x
17. srp 2010

ygreen u nas je to naprosto stejne... zatim to nehrotim porad lepsi nez kdyby to nechtel, kravsky mu davat nechci..

reynocek
17. srp 2010

Tak u nás ho malý chce nejvíc ráno po probuzení místo snídaně. Takhle už to má dlouho. Někdy i po poledním spaní a občas i večer před spaním místo večeře. Někdy si vzpomene i během dne. Takže trošku závisláček. Ale neodpírám mu ho. Až na výjimky baští dobře.

bera28
19. srp 2010

miiska, tak u nás nedáváme mléko vůbec, a to už rok. A všechno v pohodě, i hodnota vápníku z krve ukázková😉

draga
24. srp 2010

už jsem to tu psala na jiných diskuzích...náš mladej pije mlíko pořád a asi ještě dlouho bude...na večer klidně 280ml 2x po sobě ...a ráno si poručí taky flašku...dělám mlíčko z DM není tolik sladký a pít ho bude asi ještě v 15...doufám, že do té doby aspoń odbourá flašku s dudlem 😀

berynka
24. srp 2010

u nás taky pořád mlíko ráno a večer... tak 240ml... ale jen od maminky, prej od táty, babičky, dědy mlíčko neni dobrý 😝 😀 . Jsem ráda, že i tak doplňuje pitný režim 😉 .

lanka
25. srp 2010

Tak u nás je to tak že mlíko po ránu 150ml, k svačině 150ml po obědě 150ml k večeři 150ml a pak si ještě občas poručí něco mimo běžný režim.
Pravda ale je že běžného jídla sní naprosté minimum. Někdy si přes den vystačí i jen s pár lžičkami. Ale když ji nutím nebo nechám vyhladovět je to stejně k ničemu. Dr. mi řekla ať si hlavu nedělám že v mlíku je všechno co potřebuje a že se rozjí časem... Takže zatím pořád vyčkávám. 😅

helcenka
29. srp 2010

U nás pil malej tak do dvou a čtvrt UM 3x denně, a to: ráno po probuzení 180ml, po poledním spánku 150ml a před spaním 180ml. Ráno ho vypil a za hodinku jsme snídali někdy rovnou svačili, po odpoledním mléce tak za hodinku svačina a večer normálně večeře a asi 2 hodiny po večeři půl hodinky před spaním mléko.
Od těch dvě a čtvrt jsem mu odpolední mléko rozdělila na ráno a večer, protože se mu posunul odpolední spánek a mléko by měl moc brzo po obědě a to mu nedělalo dobře. Takže teď pijeme ráno po probuzení 210ml a večer před spaním 210ml. A opět zůstává, že tak hodinku po ranním mléce snídáme a po večeři tak za dvě hodinky mléko a za půl hodinky jdeme spát. Nepije ho místo žádného jídla, ale mezi mlékem a jídlem musí mít minimálně hodinku odstup, protože pak toho moc nesní a jídlo se mu "vrací", protože umělé mléko se déle tráví než mateřské nebo kravské. A asi to tak nějakou dobu ještě bude. 😀

pattie
31. srp 2010

Holky, to koukám, kolik vám toho vaše děti vypijí. To naše Bětka si dá na noc 150 ml UM a to je všechno. Ráno už UM nechce, kravský mlíko taky nechce, jediný, co mi teď začala pít jsou jogurtová mléka.. takže si dá tak 200 ml jogurtového a pak odpoledne dostane jogurt, tvaroh, pribiňáka... tak jen doufám, že jí to stačí.

mikulka
27. říj 2010

Holky, mně malý, co se odstavil (v roce a půl) nepije mléko vůbec a dělá mi to starosti. Jí teda denně jogurt a mléčnou kaši a sýr, ale i tak... Bojím se, že to nestačí.