Miminko odmítá flašku

tripisek
30. čer 2016

Ahoj maminky, mam 5.mesicni holcicku a kdyz nam zacinaj ty horka chtela bych ji pres den davat cajik ale vubec mi nechce cucat z flasky. Nema rada ani dudlik asi ji proste vadi guma. Mate nektera zkusenost? Nejakou znacku flasek? Mam avent

andelka
30. čer 2016

Jo,nedavat nic když nechce,jen víc kojit. Ani moje děti nechtěly ani flašku ani dudlík. Plně kojení od jara do podzimu,nebyl problém.

tripisek
autor
30. čer 2016

Tak kdyz jsme doma tak samozrejme kojim I co hodinku ale kdyz jsme venku tak to taky vsude nejde

kaci11
30. čer 2016

Me pomohlo davat latexove savicky, ty jsou hodne podovne prsu. Zkus to. Dcera taky nechtela. Vadil ji ten silikon ale latex pak prosel. 🙂

andelka
30. čer 2016

@tripisek no nevím,mam děti narozené v březnu a květnu,takze celé léto venku a jen kojení a šlo to. Nepamatuji si na jedinou situaci kdy by to nešlo ( možná tak jedině v MHD). Když jsem vzdala dudlík i flašku a hodila se do klidu a prestala to řešit,bylo vše v pohodě.
Nakonec flašku vzali před 1 rokem a byla to MAM se silikonovým pitkem.

andysek2512
30. čer 2016

@tripisek mám také avent lahvičky , a také savicku jen zuzla a s dudlíkem si taky spíš hraje🙂:D takže občas cajik dávám, že trochu spolkne, ale dávám spíš kvůli boleni briska. Jinak kojim když chce🙂)))ale já v těch vedrech s ním nikam nejedzim, a jsme doma.... 🙂

kajalka
30. čer 2016

Flaškou si jen pokazíš kojení. Kojit přece lze prakticky všude, nikdy jsem dětem flašku nedávala, pokud se dožadovaly, dostaly z normální flašky nebo skleničky vodu.

tripisek
autor
30. čer 2016

@andelka no tak asi nejsem ten tip co vytahuje prsa vsude mozne na verejnosti 😀

andelka
30. čer 2016

@tripisek já taky ne. Já jsem ten typ co kojí podle potřeby své dítě. Nejsem exhibicionista,ale umím kojit diskrétně. Jíst a pít na veřejnosti mi nepřipadá pobuřující.

tripisek
autor
30. čer 2016

A kdyz kojime jen v leze? Miluju chytre lidi, ne necham sve dite umrit hlady

kaci11
30. čer 2016

@tripisek kazde dite je jine. Dcera jak jsem psala a synek budou 4 mesice a v pohode silikon zvlada a dokonce i flasku a nenarusilo me to kojeni. Kojim dal a pije i z lahve. Zkusit to nebat se toho. Hlavne nenutit a zkouset pomalu. Nedavej mu tam caj ale odstrikni si a zkus totak nebo caj nared tvym mlickem. Je to muj nazor a kazdy s nim souhlasit nemusi.

darkwitch
30. čer 2016

Můžeš mu zkusit dávat vodu po lžičkách

andelka
30. čer 2016

@tripisek flaška s čajem není na hlad. Kojení je na obojí. Asi kojis méně často a jen doma? Venku chceš dávat jen pití ( flašku) ne jídlo ( kojení), pokud chápu správně.
U prvního jsem kojila též zpočátku vleže,prvni kojení v sedě byly dost nezvyk a vtipné,ale hodně to pomůže. Na návštěvě jsem si taky nemohla lehnout. U druhého už to pak šlo hned,to se muselo kojit všude možně kvůli staršímu ditku.
Zkusila bych se jinou polohu kojení naučit.
Nebo zkoušet jiné flašky,dobra je prý Medela,u nás prošla MAM. Zkusila bych různé druhy saviček . A hlavně trpělivost.

tripisek
autor
30. čer 2016

@kaci11 odstriknout jsem zkusila, udelala jsem I vetsi diru na dudlik a proste nevi co s tim. Takze chodime ven max na dve hodky a pak domu kojit. Ja mam jen strach aby nebyla dehydratovana I do budoucna kdyz pojedem na vylet atd

tripisek
autor
30. čer 2016

@andelka ja vim, ze neni. . .bojim se dehydratace

andelka
30. čer 2016

Já nevím,fakt by nešlo prostě kojit v sedě? Je to nejjednodušší řešení a budete moct kam chcete a na jak dlouho chcete.

kaci11
30. čer 2016

@tripisek to bude v pohode. Normslne si odstrikej mlicko a dej do flasky kup ruzne druhy a zkousej. Ja zastavam latex. Ale muze se mu libit i neco jineho. Taky zkus kojici polstar, treba ti pomuze naucit kojit i v sede.

tripisek
autor
30. čer 2016

@andelka v jine poloze nechce, musi me proste drzet za prsa, tahat je a mackat a byt v klidu jinak se nenapije, nenaji

kaci11
30. čer 2016

@tripisek vis co, ono mimco ti lahevhned neveme. Musis to zkouset vickrat za den. Vetsi diru nedelej aby se neodnaucila sat. To by pak nehtela prso. Ale proste zkus pred kojenim dat lahev a pak kojit.

tripisek
autor
30. čer 2016

Pritel se vzdycky smeje, ze je jako kotka jak s tema packama poslapujou 😀

kaci11
30. čer 2016

@tripisek hlavne trpelivost me to trvalo ctvrt roku nez si zvykla.

tripisek
autor
30. čer 2016

@kaci11 koupim, nejaky ty dudliky na zkousku a dam pred kojenim snad to pujde 🙂

andelka
30. čer 2016

@tripisek tohle dělají děti i při kojení v sedě. Zkusila bych to natrénovat doma. Hodně to pak osvobodí.

tripisek
autor
30. čer 2016

@kaci11 jako ja ji to vylozene nervu do pusinky, jen pridrzuju a mala to jen tak olizuje a kreni se

andelka
30. čer 2016

@tripisek miminko flašku bere jako prso,takze i flašku by mělo mít stejně hluboko,aby savicku chytlo.

kaci11
30. čer 2016

@tripisek tak ji to zkus opatrne dat do pusinky, at si potahne a uvidis. Kdyz nebude chtit tak to jazykem vytlaci ven. Vzdycky jsem zkousela jeden druh savicky vickrat. Pak si nakonec vybrala.

tripisek
autor
30. čer 2016

@andelka
@kaci11 ikdyz to v pusine ma tak proste nesate, prso je hold prso, neoblafnu ji

andelka
30. čer 2016

On je to jiný systém,jiny způsob,muj si takhle s flaškou hrál mezi 8 a 10 měsícem. Blbý je že kdo má kupovat a zkoušet tolik flašek a dudliku.

tripisek
autor
30. čer 2016

@andelka to jo, jsou pekne drahe. No musime zkouset jak jiny dudlik tak kojeni

kaci11
30. čer 2016

@tripisek to mas pravdu. Ja jsem vyzkousela avent pak jeste neco a nakonec vyhrala latexova od NUK. Ona si taky musi zvyknout. Trpelive zkouset a zkouset. Pak dat treba pauzu a zase zkouset. To se podda.

mialagia
30. čer 2016

@tripisek řeším stejný problém.. Malá 8měs. mi nebere taky nic - avent, medelu, tommi tippee..ani učící hrnek..napije se jen např.že skleničky, kelímku pár loků a to je málo..takže taky jsem nucena kojit, ale vadí mi to, spíš třeba v autě aspoň..i malý to vadí resp.je zvědavá a venku furt kouká kde co lítá a nepije..tak asi zkusím ještě ten latex teda..hodilo by se, aby v těch vedrech popíjela mezi kojeníma třeba čajik.. Jo a o kojení bych se nebála, já jsem dokrmovala medelou calmou když nám blblo mlíko ze začátku cca 2měsíce a kojim doteď..😃