Špatné zkušenosti s kojeneckou vodou, měly jste?

key25
18. zář 2013

Ahojte holky,

zajímalo by mě zda jste měla špatné zkušenosti s jakoukoliv kojeneckou vodou.Miminka z vody mají koliky atd... mám 7 měsíční dceru a od narození používáme jedině Rajec,Babička chtěla malé něco koupit tak nakoupila pět kartonu kojenecké vody Horský pramen, vyzkoušeli jsme tedy tuto kojeneckou vodu a malá nám dostala ledvinovou koliku.Skončily jsme v nemocnici kde nám tuto diagnozu sdělily.Malá nám po vypití mléka brečela celý den kroutila se atd . takže jsme ostatní balíky vylily a zůstali věrný kvalitní kojenecké vodě Rajec a jinou už opravdu ne !

kajalka
18. zář 2013

Osobně bych svýmu dítěti nedala žádnou balenou vodu. Kdo ví, co se z plastu uvolňuje..?

socina
18. zář 2013

my používáme Aquilu a v pohodě

ivajaro
18. zář 2013

Tak tohle slyším prvně 😕 .. nikdy jsem se z něčím takovým nestkala!! My kupujem vody na sřídačku a nikdy žádný problém nebyl ... nevím, ale vodě bych to tedy za vinnu nedávala... spíš zhoda náhod.

hojda
18. zář 2013

Tak nám zase Horský pramen po otevření šíleně smrděl, jako chlorem, posílala jsem to i na potravinářskou inspekci, ale nic se tam nenašlo, každopádně raději kupujeme jinou značku.

kettynka1234
18. zář 2013

Ze začátku jsme používali kojeneckou vodu Lucka a asi po týdnu byl v ohřívačce vodní kámen. Lahvička, ve které se voda ohřívala, byla obalena vodním kamenem. Přestali jsme ji používat. Teď použváme filtrovanou vodu z brita konvice.

pajenka
18. zář 2013

To je zvláštní, zrovna když je měsíc s "kvalitní" kojeneckou vodou Rajec, tak ji tady propaguješ? 😅 Používám takovou, kterou mají v obchodě, značka je mi jedno, kdybych mohla používat vodu z vodovodu, tak ji ani nekupuju
A propos, která malá, když jsi teprve těhotná? 😕

leeena_4
18. zář 2013

nepoužívám kojeneckou vodu, protože vodu máme kvalitní, podle nedávno udělaných testů kvalitnější, než většina balených kojeneckých vod v plastu a z acenu nesrovnatelnou s těmi kupovanými.

mufinka26
18. zář 2013

já používala jakoukoliv koj.vodu a když bylo malýmu cca něco mezi 4-5m tak sem přešla na vodu z kohoutku 😉 a popravdě, ta mi přijde nejlepší 😉

anetadr
18. zář 2013

My pouzivali vodu z vodovodu a nikdy jsme nemeli sebemensi problem🙂

evitaa
18. zář 2013

Ledvinovou koliku z vody? Připadá mi to jako totální nesmysl!!! Vodu používám z vodovodu.

lenik750
18. zář 2013

U první dcerky jsem kupovala různé kojenecké vody..ale nejhorší byla ta nejlevnější z kauflandu (promiňte..nevzpomenu si na název), po převaření zůstával vodní kámen..no hrozný..pak jsem začala kupovat u druhé dcerky Horský pramen a ok..žádný problém.Při třetím dítku to řešit zatím nemusím, stále kojím 🙂.Ale jinak od 6měsíce jsem prostřední dcerce dávala filtrovanou vodu a řekla bych..že to bylo úplně to nejlepší ;) Až budu dávat nejmladší dcerce vodu, určitě to bude opět filtrovaná a na cesty Horský pramen 😉

jenny.kay
19. zář 2013

Ledvinová kolika jen ze změny značky vody mi taky nepřijde jako ta pravá příčina, ale budiž. Každopádně používám vodu vodovodní a nikdy nebyl sebemenší problém. U druhého v tom budu pokračovat. Balenou vodu jsem použila asi dvakrát, když jsme někam cestovali a tam jsem kvalitu vody neznala. Když ale kolikrát v obchodě vidím, co v tom plave za humusy, tak kohoutková voda je jasná volba.

rajec_martin
19. zář 2013

Milé maminky, i v této oblasti se budete moci poradit s pediatrem a uznávaným odborníkem na problematiku výživy kojenců MUDr. Martinem Gregorou, se kterým budeme od příštího pondělí spouštět na Koníkovi poradnu. V té bude pan doktor odpovídat na vaše dotazy týkající se problematiky pitného režimu zejména nejmenších dětí. Tak už přemýšlejte, zda se ho budete chtít na něco zeptat 🙂

mafeska
19. zář 2013

balené kojenecké vody kupuju už přes rok a nikdy s žádnou nebyl problém. Kupuju dle ceny, nejčastějí aquilu první vodu a tomu naturu.

alpakovo
20. zář 2013

Podle mne horský pramen za koliku nemůže, ale budiž... My zatím kojeneckou vodu nepoužili nikdy, máme chválabohu velmi kvalitní z kohoutku, chuťově dokonce lepší než balené vody, tak proč to nevyužít 😀

zamilovanadonej
20. zář 2013

Kupovat kojeneckou vodu mi přijde jako blbost (snad jen kdyby jsme měli svou studnu a nebyli si jistí kvalitou). Je to v plastu zavřené kdo ví jak dlouho, kolikrát špatně skladované, a tahá se to leckdy přes půl světa, a my hloupí to kupujeme, ačkoli z kohoutku teče stejná, ne-li lepší. A po převaření nemůže být na vodě z kohoutku nic, opravdu nic závadného. A kdo třeba bydlí ve starším domě a voda mu "smrdí", ať si vymění trubky železné za plastové- stejně mít železné trubky není kvůli dětem zdravé. Je to jen mediální masáž, ale kupovat balenou "obyč" vodu je největší blbina. 😒

nuonuon
20. zář 2013

Nedá mi to a musím se zamyslet nad názory, dáváme z kohoutku a žádný problém. Co si maminky představují pod tím problémem? Tohle se střádá v těle a ne že se dítě napije a hned omdlí. Nemyslím si, že by používáním vodovodní vody vznikl nějaký šílený problém, který by maminka na svém dítěti poznala hned, ale pokud nemáte rozbor vody, tak bych tuhle vodu rozhodně pro nejmenší kojence nepoužívala. Nemyslím, že by se dala kvalita vody poznat čistě podle chuti.

kkouzlo
20. zář 2013

nemůžu si pomoct, ale už při čtení mi to přišlo jako reklama.... já měla několik druhů, vše ok, nicméně téměř vždy používám z kohoutku, zkraje převařenou a teď už ne 🙂 a nikdy problém nebyl!

betysek
20. zář 2013

Používala jsem jen Horský pramen u obou dětí a v pohodě. V testu časopisu DTest vyšla nejlépe....Měla jsem strach dávat do 1 roku z kohoutku, máme tu celkem dost vysoký obsah dusičnanů...Jinak bych od půl roku dávala z kohoutku...Ale UM neví jak chutná ani jedno moje dítě. Do 9 měsíců pily holky jen MM, pak jsem pomalu dávala kojeneckou vodu a od 1 roku vodu z kohoutku...Je fakt, že si taky myslím, že se z plastu může něco uvolňovat, prtože nikdo neví, jak ty vody skladují. Nesčetněkrát jsem viděla balíky s vodou před skladem obchoďáku v parném létě na slunci....

lucifereeek
20. zář 2013

já jsem používala od narození do roka kojeneckou vodu, bylo mi to i doporučeno dr. protože u nás není jistota kvalitní vody, navíc ta kohoutková obsahuje spousta minerálů, které se ani po převaření neztratí, takže to zbytečně zatěžuje ledviny. Teď používám vodu z kohoutku ale vždy převařuju.

weweruschka
9. led 2014

No já si tedy nedovedu představit, že bych malému miminku dala vodu z kohoutku, kdykoli ji pustim je děsně cítit chlorem, a i když není bůhví jak moc tvrdá, tak si nemyslim, že je vhodne ditě nalivat chlorem biť převařeným, už se nemůžu dočkat na barák a na studnu s novýma plast. trubkama a určitě ji necháme i otestovat. Takže do té doby budeme nuceni kupovat také kojeneckou vodu z flašek kterou budu také pro jistotu převařovat slyšela jsem, že některé maminky kojeneckou vodu ani nepřevařujou, ale dle mně je to větší jistota.

miluskas
3. říj 2014

Ahoj všichni. Napíšu svou vlastní zkušenost s balenou kojeneckou vodou. Tak zaprvé je balená v obalech vyrobených z ropy,za druhé prodejci nedodržují např. má se skladovat v temnu a chladnu a v supermárketech fakt není nesmí na ni svítit sluneční svit jinak se uvolňují do vody škodlivé látky s pet lahví. Můj syn pil tuto vodu dva měsíce a nemohl se vykakat měl zácpy a všichni říkali že je to umělou výživou ,ale mýlily se ...udělali jsme si úpravnu vody do domácnosti a hodnoty jsou lepší než u jakékoli kojenecké vody balené a přímo z kohoutku a to jen za tři stovky měsíčně máme vody pro celou domácnost. A hle syn opravdu kaká najednou a cítí se podstatně lépe...takže maminky i když kojíte a pijete špatnou vodu tak dítku nepomůžete ,chce to napřed kvalitní vodu v dnešní zamořené době...zkuste si přečíst o osmóze vody a úpravnách,supr věc a žádné balené vody...

hadektana
2. kvě 2021

Já teda naopak slyšela, že osmóza není vhodný způsob na úpravu pitné vody, že z ní udělá vlastně destilku, takže mrtvou vodu. Nemáte někdo doma filtr na pitnou vodu, který funguje na jiném principu?

lenanna
2. kvě 2021
Uživatel lenanna je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od lenanna.

@hadektana My jsme si když se nám narodilo naše první mimi koupili tenhle filtr https://www.dionela.cz/dionela-fam1-vodni-filtr/d-2143 máme ho na kuchyňské lince, připojí se k vodovodní baterii a natáčím si tak vodu zvlášť na pití, vaření a na umývání nádobí. Jsem s tím fakt spokojená.

hadektana
28. kvě 2021

A jak dlouho takový filtr vydrží?

marti89
28. kvě 2021

@hadektana U reverzní osmózy se dají pak dodat minerály a další věci zpátky. Já koupila filtr Berkey a jsem spokojená. Jejich 2 uhlíkový filtry jedou už druhý rok (1 má výdrž asi 22 tisíc litrů).

lenanna
1. čer 2021
Uživatel lenanna je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od lenanna.

@hadektana Jednou za rok by se měl regenerovat.

hadektana
2. čer 2021

@lenanna Tak to vydrží dlouho, to bych nečekala, díky za tip, zkusím se jich optat co by se nejlíp hodilo k nám.

hadektana
2. čer 2021

@marti89 Jak je tam potom dodáváš zpátky? To mi přijde zvláštní

marti89
3. čer 2021

@hadektana Nemám reverzní osmózu, ale vím, že to tak funguje - doporučuji oslovit prodejce, tento vysvětlí lépe. Nabízené řešení bude záviset na rozboru vody..