Látkové plenky syn pročůrá kolem nožičky

peterska05
14. srp 2017

Ahoj. Podědila jsem látkové plenky používané po neteři, ale mam jaksi problém s tím, že mi je můj klučina (3m) pročůrá kolem nožičky... jak toto řešíte? aby to kluci takto nepročůrali?

alzbeta_kubicek
14. srp 2017

dobrý večer, dost jde o typ pleny - ne každá každému sedí. obecně se klukům skládají savé vrstvy "dopředu", holčičkám "dolů", ale to vám teď spíš nepomůže. důležité je, aby gumičky svrchnáků dobře doléhaly a nikde z nich nečouhaly spodní plenky, pak je není "kudy" pročůrat. taky je důležité dát dost savých vrstev, třeba přidat vkládačku nebo poskládaný čtverec...
jaké plenky konkrétně používáte?
pozdravuju!

ladyhacek
14. srp 2017

myslím že nejde o problém, že by byl kluk, jak se píše výše každému sedne jiný typ. Synovy se to tedy také občas stávalo.
Chce to často přebalovat (opravdu často ) pleny skládat na chlapečka - více vepředu
lze takto složit i dlouhou vkladačku > http://latkovepleny.cz/plenky-pro-lezouci-deti....
Jak často přebalujete? co hodinu? mě třeba 2h vydržel jen když měl hodně savé vrstvy, ale já začala látkovat až v 5m

tomikjoejoe
14. srp 2017

Dala bych větší vrstu dopředu a také bych dala pozor, jestli je plenka v kalhotkách dostatečně vysoko. Syn má 18 měsíců a plenky jsou mu občas kolem nožiček volné, ale protože dáváme víc dopředu a dostatečně vysoko, tak se zatím nepročůral.

Já mám teď podobný problém s malou, dost často nám plenka prosákne, myslím, že jí sedí, ale já spíš pořádně nevím jak jí dát silnou plenku a jak ji správně usadit, aby jí sedla.

ev.ka
14. srp 2017

zkuste skládat plenku více do korýtka - do třísel
nepoužívat flísovou separačku - omezuje dobu vsáknutí do savé vrstvy

peterska05
autor
14. srp 2017

typ pleny nevím... mam kalhotky, do kterých dovnitř dávám jednotlivé pleny... okolo nožiček mi nic nečouhá, spíš si myslím, že ty plenky jsou uzké a nejdou moc do stran... (nevim jak jinak popsat 🙂 )
zkusím tedy dávat více dopředu a snad to pomůže...
Moc děkuji za rady 🙂

ev.ka
14. srp 2017

zkuste pohledat značku a pak se můžeme dopátrat, co máte za plenky a jak je co nejlépe nasadit na chlapečka

peterska05
autor
15. srp 2017

Značka kalhotek je babyland viz foto, a k tomu mám aj tyto vložky do nich... Teď sem klukovi dala do kalhotek jednu tu krátkou a jednu delší s tím že tu delší jsem tedy přeložila a přeloženou část jsem dala co nejvíc nahoru, tak uvidím jak to pomůže...

monaluza
15. srp 2017

Tyhle nejak extra save nebudou, treba bambusova viskoza nasaje vyrazne vice, zkuste par kousku koupit, at mate porovnani... vyborna je napr. ceska znacka Anavy. Taky hlidejte, kterym smerem ma sklopeneho pindika, kdyz to bude velky proud, muze to bokem protect 😉.

normalnimatka
15. srp 2017

mně se to zas nestalo skoro nikdy.... když jsou dobrý svrchňáky, nemá to kudy protýct...? ať už je vevnitř kalhotovka, čtverce, enbo cokoliv...

ev.ka
16. srp 2017

tohle jsou tzv AiO (vše v jednom). Bohužel ne zrovna kvalitní značky, ale marné to úplně není. Nejhorší je, že ty vkládačky jsou mikrovlákno a velmi málo sají. Navíc sají tzv do mezer mezi vlákny a ne přímo do vlákna. Takže stačí dítě posadít třeba do autosedačky - vajíčka a ono tlakem vytlačí vlhkost z plenky.
Navíc pro nekteré chlapečky není dobrý flís jako dotyková vrstva. Pro tazvané "dávkaře" co pustí rychle a velké množství. Flís snižuje dobu nasátí do pleny - moč po té vrstvě uteče, ještě než se vsaje.
Není vše ztraceno, zkuste aspoň obyč čtverce bavlněné a nahoru na kapsu (kvůli tomu flísu). Cokoliv bude savější než tyhle dvě vkládačky z uměliny. časem až bude chlapeček větší, tak budou nejlepší bambusové plenky - bambus saje 4x více než bavlna při zachování tenké plenky.
Co se týče nasazení - mezi nožičkami se pokuste udělat co nejvíce korýtko, gumičky směrem do třísel.
Na předporodních kurzech maminkách říkám, že těmhle plenkám mám hodně za zlé, že lákají cenou, ale akorát odrazují od látkování protože nefungují, jak mají a přitom látkování je super s dobrými plenkami.

peterska05
autor
16. srp 2017

Jak sem psala, mám ty plenky poděděné, takže sem naštěstí nic nekupovala...
Když sem dala obě vykladačky tak mi zatím moč neprotekla tak uvidíme...
Každopádně moc děkuji za cenné rady! Ráda bych u parkování zůstala, tak o tech bambusovych popremyslim...

normalnimatka
16. srp 2017

tak u parkování je asi celkem jedno, jesi flees, nebo bambus.... :DDDD