Astma se po porodu zhoršilo. Spoléháte na léky?

binki
27. čer 2008

Ahoj, po porodu se mi zhoršilo astma, zatím léčím léky. Jste některá v podobné situaci? Spoléháte jen na léky? Jaké zkoušíte alternativní metody?

miksa
27. čer 2008

ahoj já jsem 32 týden a mám astma a mám veliký strach právě z porodu že to neudýchám a že dostanu záchvat. jaký jsi měla ty porod přirozený nebo CŘ? mě kvůli astma doporučují normální porod že je méně náročnější pro organismus než CŘ.
kamarádka co má astma měla zhoršené po obou porodech byla na CŘ a říkala že vždy měla hodně záchvátů, ale že po šestinedělí se jí to upravilo do normalu.

binki
autor
27. čer 2008

ahojky mikso, neboj, pri porodu jsem to udychala,
pro nepostupující porod, jsem nakonec měla cs, s astmatem to nesouviselo, zacalo se mi to zhorsovat az pul roku po porodu. nejakou dobu jsem nemela zachvaty jen treba parkrat do roka, tedka jsem nacpana lekama a inhalatory a moc to nepomaha, jak to tvoje kamarádka vyřešila?

miksa
27. čer 2008

binki doktorka jí řekla at to neřeší že se jí to časem zase vrátí do normálu a po šestinedělí se jí to upravilo, a ted je v pohodě,
ale být tebou určitě bych se zašla poradit s lékařem možná ti nějak změní léky nebo něco přidá, nebo upraví dávky

miksa
27. čer 2008

a kdyz jsi nakonec měla cř tak jak bylo po narkoze s astma měla jsi problémy? ona měla práve nejvíce záchvatu po narkoze
mě taky řekli na prohlídce porodnice že největší problém je kvůli narozy že se zahlením a pak nejde odkašlat a jsou záchvaty

miksa
27. čer 2008

víš co je divné že se ti to začalo zhoršovat půl roku po porodu, možná to ani s porodem nebude souviset, určitě ti to pomůže vyřešit tvůj lékař raději si tam zajdi

binki
autor
27. čer 2008

neměla jsem narkozu, ale epidural, jako problemy jsem mela, mensi,
asi mas pravdu, ze to treba neni porodem, ale zdravotne mne to vycerpalo a pak nebyl cas odpocivat,
uz jsem objednana 😉

miksa
27. čer 2008

binki ono to může být i tím že jsi unavená a vyčerpaná, a taky s astma hodně souvisí psychika já když mám nějaké emoce, nebo strach nebo jsem unavená tak se mi hned špatně dýchá, jenže to je nárazově a pokud ti obtíže přetrvávají tak je lepší se poradit s lékařem, snad budeš brzy v pohodě hlavně se neboj, já znám co strach dělá se mnou hned se mi to odráží v dýchání 😀 😀 😀

binki
autor
27. čer 2008

jasně, makám, abych dokončila ročník na vš, strach určitě mám, ikdyž si ho nepřipouštím 😅
koupila jsem si dneska lipový čaj

romankav
2. črc 2008

Ahoj holky, během těhu se autoimunitní onemocnění (i astma) zlepšují díky potlačené imunitě (aby děťátko mohlo zdárně růst). Po porodu se hormony a imunita vrací do původního stavu a může se zdát, že se astma či jiné autoimunitní onemocnění zhoršuje.

Imunita velice souvisí s psychickým stavem člověka, takže v případě stresu se onemocnění zhoršuje.. Vyzkoušela bych nějaké alternativní metody (např. homeopatie). Držím palce a hlavně ať jsou miminka zdravá!

binki
autor
2. črc 2008

děkuju romankav 🙂

marcela333
27. čer 2013

Mám přístup k úžasným bylinným preparátům sestaveným podle TČM, která se zaměřuje na harmonizaci organismu - to je základ všeho. Jedna ze zákaznic s astmatem mi před týdnem volala nadšená, celé dny tráví na zahradě - což dřív nemohla a po dvou měsících má hodnoty v pořádku a používá spejík už jen 1x denně a léky jí lekář odebral. Máme i zkušenosti, že astma zmizelo úplně.
Pokud to berete jako reklamu - je to váš postoj, já se snažím lidem s čistým svědomím pomáhat a to přírodní cestou.
Pokud vás cokoliv zajímá - napište mi.
Hezký pohodový den
Marcela 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru