Bydlím v PL, rodím v ČR. Jakou adresu dát při registraci?

iwciajagielska
29. kvě 2014

Jsem ve 37.TT budu rodit asi v půly června,bydlím v Polsku ale teď jsem momentálně v České Republice v České Lípě,kvůli pojištění budu rodit tady v České Lípě,mám tu od sestry na měsíc půjčenej byt,a chtěla bych se zeptat,když budu muset dítě zaregistrovat do lékaře,tak jakou mám dát adresu,Hned v červenci bych chtěla jet zpět do Polska.Moc všem děkuji 🙂

megy
29. kvě 2014

adresa dítěte je podle tvé trvalé adresy

blahova_andrea
29. kvě 2014

já bych asi byla upřímná a uváděla všechno celé jak to je. ono už může být i problém takto na rychlo shánět pediatra, který vás vezme. základem bude komunikace, takže na rovinu říct, jak to je a nahlásit obě adresy. hlavně tedy u nás je hodně směrodatná trvalá adresa. to, že se na měsíc člověk zdržuje někde jinde a udá přechodnou adresu je něco na víc.

monihart
29. kvě 2014

Já mám zkušenost takovou, že lékaře hlavně zajímá právě přechodné bydliště. Kde se s tím dítětem jsi. Aspoň my jsme to tak měli, jelikož trvalé bydliště mám pořád u rodičů, ale bydlím na druhé straně republiky. Nikoho pořádně nezajímalo trvalé bydliště, přestože ho vždycky hlásím. Ale to je situace, že v ČR bydlíme tak nebo tak. Nevím, jak to mají cizinci, takže v tomto případě bych doktorům vysvětlila, jak se věci mají.

monasek84
29. kvě 2014

Ja mam trvale v CR a prechodne na SK (kde se i zdrzujeme). Rodila jsem kvuli pojisteni v CR a zajimala je adresa, jakou mam v obcance, tzn adresa trvaleho - tedy v CR a tak to dostal i maly. Adresu jsme mu zmenili az potom na zaklade slovenskeho RL

zickemartina
29. kvě 2014

U doktora je nejlesi uvest trvale a fakticke bydliste. pojisteni musi byt hrazeno v miste kde zijes a kde pracujes.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru