Epiziotomie - rozpadlé šití, máte zkušenost?

bbkk
26. bře 2015

Ahoj holky. mám problém, který mě moc trápí. 6.3. jsem rodila, museli mně nastřihnout. Šil mi to lékař. Bohužel jsem v porodnici dostala kašel a šití se mi potrhalo. Zjistila jsem to až doma po dvou týdnech, protože to začlo víc bolet a pálit. Znova mi to sešili s tím, že kdyby se to znova rozpadlo, tak už to sešívat nebudou, že se to prý zhojí samo. Prý se to vyplní tkání. Moc se mi tomu nechce věřit. Samozřejmě se sešití znova rozjelo. Je to týden, co mi to znova sešívali. Holky, máte s tímto zkušenost? Za jak dlouho vám vypadaly stehy? Mám vstřebatelný. A opravdu se tkáň vyplnila u vás, kterým se ani druhé šití nezahojilo? Děkuji za odpověď.

alboo
26. bře 2015

Mně se rozpadlo první šití hned doma (cca 4-5.den), začalo hnisat... špatně se mi hojí rány. a jelikož sem hysterka a sestra j tomu, tak sem nikam nešla a modlila se... častý, srpchy, větrat, oplachy (řepík, heřmánek), led (já měla velkej hematom) a hemagel, kterej se samozřejme v těchto místech blbě aplikuje a uržuje, ale jde to... zahojilo se to do 3 týdnů, sice žádná extra krása, ale je ti čím dál tím lepší

lrg
26. bře 2015

Mně 10 dní po porodu vypadl steh jak kráva a protože jako prvorodička jsem nevěděla, jak to má vypadat a myslela jsem si, že je to takhle normální, nic jsem neřešila. Večer se mi to rozpadlo celé a pod tím ještě praskla céva, takže jsem neskutečně krvácela a musela jet rychlou okamžitě na sál. Sešili mi to pořádně, takže už se nic takového neopakovalo. Používala jsem na zahojení čípky a mast Cicatidrina a to mi opravdu moc pomohlo. Bohužel mi to sešili tak fest, že okolní kůže se hodně ztenčila a každý styk je pro mě bolestivý a často se objeví trhlinky a krev. Takže teď po druhém porodu, jestli se to nějakým zázrakem nezlepší, mi nezbývá jiné řešení než asi plastika...... Takže já vůbec nechápu, jak to myslí, že se to vyplní tkání? Jako jakou? 🙂

sheeni123
26. bře 2015

Po druhem porodu jsem si "uzila" jako ty-stehy, ty nove, my ani nevypadaly, musela mi je gynekolozka vytrhat, mela jsem velkou infekci..koupala jsem se v hypermanganu...rok od porodu mi gynekolozka rekla, ze se mi to krasne spravilo.o)) Krasny to teda uplne neni, ale po dvou sitich jakztakz. Po dvou mesicich to uz nebolelo a fakt se to samo zatahovalo. Drzim pesti.o)

bbkk
autor
26. bře 2015

@sheeni123 Děkuju za příspěvek. Tak to se možná mám na co těšit. A to druhé šití se ti také rozjelo? I tak se to začalo samo zatahovat? Hrozně se bojím, že mi tam zůstane velká díra a sex bude stát za prd😒.. Ty jsi celý ten rok sex neměla?

sheeni123
26. bře 2015

Sili mi to po 4 dnech po porodu znova a to uz se nerozjelo, ale pave stehy nevypadly samy a z toho ta infekce. Neboj, sex byl asi po trech mesicich a v pohode 😀I kdyz jsem tomu neverila a uz se psychicky pripravovala na plastiku spodku, tak se to fakt zatahlo. U prvniho porodu me sili o moc vic, zahojilo se to hned a nebolelo to pri sezeni vubec, ale sex byl hrozny problem..trvalo to asi sest mesicu, nez se to z me strany dalo..

elev32
26. říj 2016

@bbkk dobry den,muze se zeptat,jak to dopadlo?mam stejny problem :(

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru